11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU continuă în pribegie

FCU continuă în pribegie

FC Universitatea Craiova continuă să primească lovitură după lovitură din partea FRF. După ce a fost suspendată două etape şi amendată cu 90.000 de lei în urma evenimentelor petrecute la meciurile cu Petrolul Ploieşti, CS Universitatea Craiova şi Minerul Motru, ieri membrii Comisiei de Disciplină i-au mai dat patru runde de suspendare a terenului propriu grupării alb-albastre, invocând incidentele petrecute la derbiul de săptămâna trecută, cu CSM Vâlcea, de la Roşiori de Vede. De asemenea, FC Universitatea Craiova a primit şi o amendă de 37.500 de lei.
„Art. 82, pct. 1, coroborat cu prevederile art. 83, pct. 2, litera f, raportat la art. 83, pct. 2.1 din RD al FRF clubul Fotbal Club U Craiova se sancţionează cu măsura interzicerii dreptului de organizare a 4 (patru) jocuri pe propriul stadion şi o penalitate sportivă de 37.500 lei“, se arată în „sentinţa“ dictată de FRF.
„Este o decizie absurdă, dar ne-am cam obişnuit în ultimul timp cu aşa ceva. Nu ne-au citat la Comisia de Disciplină, nu am primit nimic oficial de la FRF în acest sens. În plus, observatorul de joc şi nici jandarmii, din câte ştiu eu, nu au consemnat nici un eveniment în raportul de joc. Membrii Comisiei s-au autosezizat în baza unor imagini video şi au fost prompţi în privinţa verdictului. Curios este că la contestaţia noastră din etapa a doua, când am contestat dreptul de joc al fotbaliştilor de la CSU, nu s-a dat nici o hotărâre, dosarul ajungând la CNSL (Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor – n.r.). Pe lângă cele patru etape, am mai primit şi o amendă «indecentă» i-aş spune, asta ca să completeze abuzul. Ei nu vor practic ca noi să evoluăm pe «Ion Oblemenco», pentru că se duc foarte multe etape din campionat şi în acest mod ne pot împiedica să promovăm. Sunt curios ce se va întâmpla atunci când va trebui să jucăm pe «Oblemenco» cu CSU. Vor provoca înainte de meci un incident ca să fie suspendaţi în meciul cu noi de teama suporterilor? Noi vom face apel la decizia FRF, dar e greu de crezut că vom schimba ceva. Odată cu această nouă decizie cred că s-a convins toată lumea că FRF şi autorităţile locale conlucrează împotriva echipei FC Universitatea Craiova“, a declarat preşedintele FCU Craiova, Marcel Iancu, pentru GdS.
Ţinând cont de ultima hotărâre, FC Universitatea s-ar putea întoarce la Roşiori de Vede pentru a disputa cele cinci partide în care va fi gazdă şi nu va avea voie să organizeze meciurile pe „Ion Oblemenco“. „Nu ştiu unde vom juca. La ora asta ne gândim la toate variantele posibile, deşi nu sunt foarte multe“, a punctat Marcel Iancu.

„Nu ştim ce înseamnă acasă“

Prezenţi la emisiunea „Ora de sport“, de la Radio Sud şi GdS TV, jucătorii Ionuţ Mârzeanu şi Claudiu Bălan au afirmat că nu se aşteptau la o astfel de decizie din partea FRF, recunoscând că dezamăgirea este foarte mare, pentru că abia aşteptau să evolueze pe „Ion Oblemenco“.
„Am primit vestea imediat după antrenament şi nici nu vă imaginaţi ce impact a avut asupra noastră. Efectiv nu ne venea să credem. Gândiţi-vă că atât eu, cât şi colegul meu Ionuţ suntem produse ale clubului CSJ şi visăm de mici să jucăm pe «Ion Oblemenco». Am jucat la Calafat, la Severin, la Roşiori şi peste tot în ţara asta, numai pe «Oblemenco» nu. Practic, noi nu ştim ce înseamnă acasă. Cu toate astea, nu suntem supăraţi pe suporterii noştri, ci suntem mândri de ei, pentru că sunt cei mai frumoşi din ţară“, a spus atacantul Claudiu Bălan, completat de Ionuţ Mârzeanu: „Un singur sfat le-aş da fanilor noştri, să nu mai răspundă provocărilor venite de la rivali pe stadioanele pe care vor juca, pentru că vom avea de suferit cu toţii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS