10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMulţumim, Olanda! Mulţumim, Marica!

Mulţumim, Olanda! Mulţumim, Marica!

Naţionala României a câştigat cu scorul de 2-0 partida disputată marţi seară, pe Arena Naţională, în compania Estoniei, contând pentru ultima etapă din grupa D a preliminariilor CM din 2014. Golurile tricolorilor au fost marcate de Marica (‘31 – penalti, ‘81).
România: Tătăruşanu – Măţel, Goian, Gardoş, Raţ – Bourceanu, Lazăr (‘79, Hoban) – Bucur (‘57, Torje), Stancu (‘46, Grozav), Tănase – Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.
Estonia: Pareiko – Jaager, Reintam, Klavan, Teniste – Lindpere (‘75, Kruglov), Dmitrijev – Puri (‘58, Ojamaa), Vassiljev, Kink – Zenjov (‘46, Anier). Selecţioner: Tarmo Rutli.
Cartonaşe galbene: Gardoş / Klavan, Dimitrijev.
Au arbitrat: Marijo Strahonja – Sinişa Premuzaj, Igor Krmar.
În celelalte meciuri din grupa D preliminară s-au înregistrat următoarele rezultate: Turcia – Olanda 0-2, Ungaria – Andorra 2-0. În urma acestor rezultate, România şi-a asigurat prezenţa la barajul de calificare, întrucât a terminat pe locul secund şi îşi va afla adversara luni, 21 octombrie, printre posibilele rivale numărându-se Grecia, Ucraina, Portugalia sau Croaţia.
Clasamentul final al grupei D a preliminariilor CM din 2014 stabilit în urma ultimelor partide disputate marţi arată astfel: 1. Olanda 28 de puncte (golaveraj 34-5) – calificată direct la CM, 2. România 19 (19-12) – va juca la barajul de calificare, 3. Ungaria 17 (21-20), 4. Turcia 16 (16-9), 5. Estonia 7 (6-20), 6. Andorra 0 (0-30).

Piţurcă: Sper să reuşim să ne calificăm

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a declarat că speră în calificarea la CM din Brazilia, subliniind că ar fi fantastic ca această campanie să se încheie cu prezenţa la turneul final din 2014. „Suntem fericiţi, am ajuns la baraj, credem în şansa noastră. Sper să şi reuşim să ne calificăm. Pentru mine ar fi foarte important, dar mai ales pentru această generaţie. Am avut şi jocuri care n-au mulţumit publicul, nu am luat punctele dorite, dar am reuşit să ajungem la baraj. Am ştiut că Olanda conduce cu 1-0 la pauză, dar pe mine m-a preocupat jocul meu. Vom vedea ce ne vor hărăzi sorţii la baraj. Cu siguranţă vom avea şansa a doua, dar ne-o vom juca aşa cum ştim noi. Să fim realişti! Nu înseamnă foarte mult dacă am ajuns la baraj, dar, dacă această campanie ar fi încununată cu prezenţa în Brazilia, ar fi extraordinar“, a declarat Piţurcă la GSP TV.

Raţ anunţă că ne vom apăra la baraj

Căpitanul naţionalei, Răzvan Raţ, crede că România nu poate afişa o imagine mai ofensivă în meciurile din barajul pentru CM, dar spune că o calificare poate fi obţinută şi cu o bună tactică defensivă. „Indiferent cu cine vom pica la baraj, vom avea două meciuri foarte grele. Trebuie să sperăm şi să ne dorim din toată inima această calificare. Nu ascund că am ştiut pe tot timpul meciului cu Estonia rezultatul din Turcia. Am jucat tot ceea ce am pregătit. Am mai avut ocazii, se putea să scoatem şi mai bine din acest meci. Estonii nu au avut decât şuturi de la distanţă, care ne-au pus în dificultate, însă doar atât. Este greu să schimbăm foarte multe în perspectiva barajului. Este important să jucăm foarte bine tactic şi defensiv, pentru că primordial este să nu iei gol într-o astfel de dublă. Fără falsă modestie, sunt foarte mulţumit de ceea ce am reuşit până acum“, a spus Raţ, la Digi Sport.

Marica: În sfârşit,
am avut şi noroc!

Omul care a decis soarta partidei României – Estonia, Ciprian Marica, a declarat după meci că nu se consideră erou şi că nu se poate gândi încă la baraj. „În sfârşit, am avut şi noroc. Nu sunt eu eroul, ci echipa şi staff-ul. Suntem foarte bucuroşi. Am avut şi noroc, Olanda a jucat fotbal, iar atunci când ei joacă este greu să te ridici la acel nivel… Până la Mondiale mai avem un hop. Iarăşi mi s-a părut o echipă a Estoniei care s-a dăruit, a muncit. Era un suporter care ne anunţa la portavoce scorul de la meciul Turcia – Olanda. Nu mă pot gândi la următorul adversar, trebuie să fim uniţi. Vom vedea ce va fi atunci, trebuie să fim fericiţi. Fanii au fost alături de noi în această seară în număr mare şi le mulţumim. Simt şi ştiu că românii ne iubesc, chiar şi din faţa televizoarelor“, a spus Marica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS