17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU a câştigat derbiul cu CSM Vâlcea

FCU a câştigat derbiul cu CSM Vâlcea

FC Universitatea Craiova s-a impus, scor 1-0, în partida disputată sâmbătă, la Roşiorii de Vede, în faţa formaţiei CSM Vâlcea, contând pentru etapa a 6-a din Liga a II-a, seria 2. Unicul gol al meciului a fost marcat de Vasile Gheorghe, în minutul 85, acesta şutând din voleu, de la 12 metri, în dreapta portarului Matache.
Partida a fost extrem de tensionată, consumându-se două „episoade“ neplăcute. Primul a avut loc în minutul 40, când, sătui de apostrofările galeriei craiovene, Claudiu Niculescu şi câţiva spectatori localnici le-au cerut suporterilor să se liniştească şi să înceteze cu înjurăturile. Ultraşii craioveni au reacţionat exact invers, au sărit la bătaie şi totul a degenerat, jandarmii reuşind în cele din urmă să restabilească ordinea. Al doilea moment tensionat s-a petrecut în minutul 88, când s-a creat un meleu la poarta oaspeţilor, soldat cu trei cartonaşe roşii. De la vâlceni au fost eliminaţi portarul Matache şi fundaşul Samson, iar de la craioveni a părăsit terenul Stoianof. Cum Claudiu Niculescu efectuase toate schimbările, în ultimele minute de joc poarta a fost apărată de mijlocaşul Bărbulescu.
FC Universitatea: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciucă, Buşu – Săceanu, V. Gheorghe (‘90), Mârzeanu – Goge, Baird (‘71, Stoianof), Ripoli (‘6, Cl. Bălan). Antrenor: Nicolo Napoli.
CSM Vâlcea: Matache – Samson, I. Stoica (‘37, Tătaru), Deaconescu, Ed. Stoica – Bărbulescu, Cârstoiu (‘52, Lircă), Ad. Popa, Negruţ – Briceag, B. Geantă. Antrenor: Claudiu Niculescu.
Cartonaşe galbene: Samson, Cârstoiu.
Cartonaşe roşii: Stoianof ‘88 / Matache ‘88, Samson ‘88.
Au arbitrat: Adrian Illyeş – Vasile Marinescu, Ionuţ Marius Bobe.

Bon: Am făcut un joc foarte bun

Antrenorul secund al FC Universitatea Craiova, Dragoş Bon, s-a declarat mulţumit de evoluţia alb-albaştrilor, dar şi de rezultat. „A fost o partidă foarte bună, dar şi tensionată. Era normal să fie aşa, pentru că s-au întâlnit echipele de pe locurile doi şi trei, plus că noi, oltenii, suntem mai nervoşi, ca să spun aşa. Cred că a fost cel mai bun joc al nostru de până acum şi mă bucur că l-am câştigat şi astfel continuăm să fim acolo sus în clasament. Dacă nu era în poartă Matache, cred că diferenţa era mult mai mare. Îi felicit pe băieţi pentru modul cum au abordat această partidă, pentru cum s-au dăruit şi au demonstrat că suntem o familie unită şi că împreună putem trece peste aceste momente grele pe care le traversează clubul nostru“, a declarat Dragoş Bon, pentru GdS.
Secundul lui Nicolo Napoli s-a arătat uşor deranjat de maniera de arbitraj. „Nu pot să fiu mulţumit de arbitraj, pentru că ne-a «ciupit» tot timpul, a fost destul de tendenţios. Spre exemplu, i-a dat prea uşor cartonaşul roşu lui Stoianof, şi au mai fost şi alte faze pe care le-a tratat în defavoarea noastră. Sincer, nu m-a mirat să fie aşa, pentru că în conducerea lor e Costică Vâlcea şi cred că este degeaba acolo. De aceea este şi mai frumoasă această victorie, pentru că a fost obţinută în condiţii grele, prin multă muncă“, a punctat Dragoş Bon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS