9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArgint european pentru curlingul românesc

Argint european pentru curlingul românesc

La doar a treia sa participare în Campionatul European de Curling, Liga C, echipa României câştigă medalia de argint. Ştefan Bodea, Bogdan Tăut, Bogdan Colceriu şi Allen Coliban sunt cei patru sportivi care au reuşit în cursul săptămânii trecute la Copenhaga să devanseze Irlanda, Slovenia, Serbia, Belarus, Luxemburg şi Islanda în lupta pentru calificare în Liga B, alături de Ţara Galilor, câştigătoarea medaliei de aur.
După un meci dificil în care România a pierdut aurul în faţa Ţării Galilor, echipa a revenit şi s-a impus în faţa Serbiei cu 9 la 5, obţinând prima medalie pentru curlingul românesc într-o competiţie oficială, organizată de World Curling Federation.
Echipa masculină de curling a României se pregăteşte pentru deplasarea de la Stavanger, Norvegia, la finalul lunii noiembrie, unde va reprezenta ţara pentru prima dată în Liga B, întâlnind ţări cu tradiţie în curling, precum Germania, Anglia, Olanda sau Finlanda.
Federaţia Română de Curling s-a înfiinţat în 2010 şi de atunci promovează practicarea acestui sport în patinoarele din Braşov şi Bucureşti, organizând un campionat naţional an de an şi asigurând reprezentarea ţării noastre în campionatele internaţionale atât la probele masculine cât şi la cele feminine.
 Curlingul este un sport de echipă practicat pe gheaţă, inventat de scoţieni înainte de 1500. Două echipe de câte 4 oameni lansează 16 pietre de granit spre o ţintă aflată la 45 de metri distanţă. Câştigă echipa care reuşeşte să aducă mai multe pietre mai aproape de centrul ţintei în 8 sau 10 jocuri repetate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS