25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIonuţ Drăguşin deschide academie la Craiova

Ionuţ Drăguşin deschide academie la Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=WFNJ5AY1r3s

Cel mai înalt baschetbalist din România, sosit anul trecut în Bănie, se simte atât de bine între olteni, mai ales între copii, încât a decis să deschidă o academie de baschet. Şcoala se va numi „Ionuţ Drăguşin“, iar cursurile vor debuta luna viitoare.

Aşa cum anunţase încă de la începutul verii, baschetbalistul Ionuţ Drăguşin, de la SCM-U Craiova, a reuşit să pună bazele unei academii de baschet în Bănie, care îi va purta numele. Conform spuselor jucătorului, cursurile ar trebui să înceapă luna viitoare, iniţial la sala de la Colegiul „Ştefan Odobleja“.
Sosit în vara anului trecut la Craiova, Drăguşin a avut un sezon foarte bun şi a intrat în inimile suporterilor. Aceasta, dar şi faptul că iubeşte copiii, l-au determinat să înfiinţeze o şcoală de baschet, una profesionistă, după cum spune el.
„Nu va fi o pierdere de timp, ci ceva profesional, cum se cere în străinătate, ca ei să plece cu o bază în baschetul modern. Este un proiect la care m-am gândit la începutul acestei veri. Am promis că voi încerca să întorc ceva oraşului Craiova, care mi-a oferit atât de multe într-un timp atât de scurt. Nu puteam oferi ceva mai mult decât ceea ce încerc să fac: o academie de baschet în care încercăm să creştem talente şi să modelăm copiii, pe care îi iubesc şi cred că şi ei mă iubesc. Un prieten şi cu mine vom susţine financiar acest proiect, unul profesionist. Nu o facem pentru bani. El e om de afaceri, eu am salariu. E nonprofit. Nu o să pot să îmi iau niciodată de acolo un leu. Ne vom adresa copiilor cu vârsta între 6 şi 16 ani. Vom încerca să-i educăm în ceea ce înseamnă sportul. Vom avea un antrenor de atletism, care se va ocupa de pregătirea fizică, un antrenor coordonator şi alţi antrenori. Mulţumesc Liceului «Odobleja» pentru sprijinul acordat, deoarece, pentru început, vom face în sala de acolo antrenamente. Vom încerca să intrăm în cât mai multe şcoli. Vrem să luăm copiii din faţa calculatoarelor şi să le oferim un viitor“, a spus ieri cel mai înalt jucător din România, care măsoară 2,21 metri.

Se ghidează după modelul şcolilor
din Spania

Drăguşin a jucat în urmă cu câţiva ani în Spania şi vrea să împrumute de acolo câteva idei: „Am văzut cum se lucrează în marile şcoli de baschet în Spania, ţară care, după mine, este etalonul pentru performanţă. Voi încerca să aduc aici şcoli de baschet din străinătate, agenţii de impresariat, vor merge cu copiii la colegii în străinătate, apoi, la 23 de ani, aceştia pot decide dacă aleg baschet sau şcoală. Acum nimeni nu oferă acest lucru doar prin munca ta. Prin baschet poţi merge gratis acolo, ba, mai mult, poţi avea şi un venit din care să te întreţii“. Jucătorul mai spune că în 2014, cu finanţare din fonduri europene, va încerca să facă un complex sportiv la Craiova: „Va fi strict pentru această academie, cu hotel, sală de baschet, de forţă, 500 -1.000 de locuri“.

Prima accidentare serioasă din carieră

Proiectul cu academia vine într-o perioadă nefastă pentru Ionuţ Drăguşin, care s-a accidentat luna trecută la turneul amical de la Târgu Jiu, a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală şi va sta departe de teren cinci luni. Este prima accidentare serioasă din cariera de 13 ani a lui Drăguşin, iar baschetbalistul a spus că traversează o perioadă dificilă. „Această perioadă este neagră pentru mine. Nu ştiu cât de uşor voi trece peste această intervenţie. E prima accidentare gravă în 13 ani de carieră, vă daţi seama cum îmi este. Operaţia s-a desfăşurat cu brio. Încercăm toate variantele, acum nici nu putem grăbi foarte tare pentru că la o recidivă ar fi o problemă. Mi-au spus că va dura cinci luni şi un pic recuperarea. Voi rămâne 12 săptămâni la Bucureşti, apoi voi intra într-un ritm de pregătire fizică la Craiova, lângă băieţi. Aş vrea să contactez un preparator fizic personal“, a spus inimosul jucător craiovean.

„Trebuie să strângem rândurile“

Jucătorul de 28 de ani va pleca în Bucureşti să continue recuperarea şi nu va participa la meciul colegilor săi cu „U“ Cluj din Cupă, programat mâine, la ora 17.15, în Polivalenta din Bănie. Totodată, le cere suporterilor să fie alături de echipă: „Am putut să stau la meciurile de săptămâna trecută de la Cupa Craiovei, dar acum trebuie să merg la Bucureşti, la recuperare. E mult mai important să aloc tot timpul pentru acea recuperare şi să revin cât mai repede cu putinţă. Această echipă trece printr-un moment greu. Trebuie să strângem rândurile, să fim mai apropiaţi, aşa cum nu am fost niciodată până acum. Vor veni şi momentele acelea de glorie. Acum sunt viziuni mai sumbre ca la jumătatea lunii august, dar cu încredere în băieţi vom reuşi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS