10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi fără fotbal, dar plin de nervi

Derbi fără fotbal, dar plin de nervi

http://www.youtube.com/watch?v=uRFxR_D-E50

Mult aşteptata confruntare dintre FC Universitatea Craiova şi CS Universitatea Craiova, de la Severin, a lăsat un gust amar din multe privinţe, dar, în special, în ceea ce priveşte fotbalul. A fost o remiză „albă“, iar scorul de pe tabelă a reflectat perfect performanţele din teren ale celor două combatante, ambele cu pretenţii de promovare, dar momentan nejustificate.
Disputa de la Severin a debutat, evident, cu un spectacol în tribune şi în peluza sud, acolo unde galeria a aprins torţe şi fumigene şi i-a „sorcovit“ cu beţele de la steaguri pe jandarmii care s-au opus cu vehemenţă să-i lase să pună bannerele de gard cu însemnele brigăzilor. Ultraşii, veniţi într-un număr foarte mare de la Craiova, au cântat ca în vremurile bune şi şi-au păstrat perfect sentimentele din trecut legate de finanţatorul FCU, Adrian Mititelu, înjurându-l copios, în repertoriul lor intrând şi primarul Lia Olguţa Vasilescu. Edilul Craiovei se poate lăuda însă în faţa rivalului său că se află în topul antipatiei, întrucât doar ei i-au fost adresate două bannere din peluza sud, ambele conţinând declaraţii de „dragoste“.
În teren, cei 22 de „actori“ se străduiau de zor
să-şi impună jocul, la mijlocul terenului ducându-se lupte crâncene pentru posesia balonului, însă doar acolo, pentru că toate acţiunile s-au oprit undeva în marginea careurilor de 16 metri. Puţinele tresăriri ale tribunelor au fost la faulturile de „galben“ făcute de Stoianof (‘20), Florian Pârvu (‘27) şi Dragalina (‘35). Singura fază notabilă din prima parte s-a consumat în minutul 32, la un corner executat de Frăsineanu, Mădălin Ciucă a prelungit pe spate, iar Milan Mitic, cu o lovitură de cap, a trimis mingea în bară.
La reluare, „leii“ au intrat mai decişi pe teren şi au dominat oarecum ostilităţile, dar steril, finalizările fiind, de asemenea, neimpresionante. Exemplificând, a fost un şut mult peste poartă al lui Michael Baird (‘57), apoi unul telefonat al lui Gabriel Precup (‘63), urmat de alte două încercări de la distanţă, câte una de fiecare parte, cu final aşteptat: Mârzeanu (‘77), respectiv Dragalina (‘86).
FC Universitatea: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciucă, Cruceru – Mârzeanu, Săceanu, Căle (‘69, Cl. Bălan), Frăsineanu (‘60, Goge) – Baird, Stoianof. Antrenor: Nicolo Napoli.
CS Universitatea: Brac – Cârjă, Pătraşcu, Ljubinkovic, I. Stancu – Pârvu, Dragalina, Ganea (‘76, Dragu), Gado – Sin (‘46, Precup), Dragicevic (81, A. Voinea). Antrenor: Erik Lincar.
Cartonaşe galbene: Stoianof / Fl. Pârvu, Dragalina.
Au arbitrat: Alexandru Tudor – Cristian Nica, Ciprian Danşa; Dorian Micloşină.

Jucătorii, la un pas de bătaie generală

Fluierul de final al lui Alexandru Tudor a fost, de fapt, unul în care s-a dat startul unor scene care au pătat a „n“-a oară imaginea Ştiinţei şi a oltenilor. O parte dintre fotbaliştii lui FCU s-au dus să salute galeria, iar în acel moment antrenorul celor de la CSU, Erik Lincar, şi-a îndemnat elevii să salute şi ei publicul de la tribuna oficială, şi nu numai, moment în care portarii „leilor“, Dumitru Hotoboc şi Andrei Preda, au sărit la gâtul rivalilor, nefiind de acord cu gestul. Au primit ajutoare din rândul titularilor, care au văzut cele întâmplate de la peluză şi au început îmbrâncelile şi înjurăturile, totul fiind la un pas să degenereze într-o bătaie generală, forţele de ordine restabilind cu greu liniştea. „Nu merită să salute publicul, o făceau ironic. Ei nu au nimic în comun cu oraşul şi cu suporterii noştri. Sunt nişte mercenari“, a explicat portarul Andrei Preda.

Lui Badea i s-a furat portofelul

Tot după ultimul fluier, în tribune s-au consumat alte scene care nu au nimic în comun cu fair-play-ul sau cu omenia, oaspeţii ieşind destul de şifonaţi. În momentul în care au intenţionat să plece, team-managerul Silvian Cristescu şi preşedintele Pavel Badea au fost interpelaţi de bodyguarzii lui Adrian Mititelu. Petrişor Crăciun şi Mihai Laurenţiu Zamfirache au aruncat cu un sac de gunoi spre conducătorul CSU, l-au strâns de mâini şi l-au îmbrâncit, fiind la un pas să-l bată, dar s-au oprit într-un final la indicaţiile finanţatorului craiovean. În busculada creată, Pavel Badea a rămas şi fără portofel. „Sunt trist că cei doi bodyguarzi, instigaţi de Mititelu, au reacţionat agresiv, ameninţându-mă şi jignindu-mă. M-au strâns de mână şi m-au îmbrâncit şi în busculada creată mi s-a furat şi portofelul, cu 2.000 de lei şi două carduri. Eu sunt convins că au făcut-o intenţionat şi mâine (astăzi – n.r.) voi depune o plângere penală împotriva lor. Tot ce s-a întâmplat negativ la Severin este din cauza modului agresiv pe care l-a adoptat Adrian Mititelu în relaţia cu toţi cei care nu împărtăşesc punctul lui de vedere. Toţi cei care nu au fost de partea lui au fost intimidaţi în permanenţă“, a declarat Pavel Badea, pentru GdS.
De furia gazdelor nu a scăpat nici Silvian Cristescu, acesta părăsind oficiala
într-un val de înjurături din partea apropiaţilor patronului şi chiar a unor jucători, Andrei Preda apostrofându-l pe team-managerul CSU în timp ce dădea declaraţii presei.
Nu doar oficialii CSU Craiova au avut parte de un „tratament preferenţial“, ci şi o parte dintre reprezentanţii mass-media. În prim-plan s-a aflat de data aceasta chiar directorul de comunicare cu presa, Ion Spânu. Acesta este foarte atent la cameramani, să nu care cumva să filmeze cadre din joc sau din oficială, deşi în ambele cazuri este foarte legal, şi îi pune la punct impunându-le pe un ton „prietenos“ să lase obiectivele jos.

Napoli: Trebuia
să câştigăm

La conferinţa de presă s-a prezentat doar antrenorul celor de la FC Universitatea, Nicolo Napoli, reprezentanţii CSU nedorind să mai intre în polemici sau chiar conflict cu angajaţii clubului gazdă. Tehnicianul italian a spus că echipa sa a jucat bine şi că ar fi trebuit să contabilizeze toate cele trei puncte. „A fost al doilea meci din campionat, în care trebuie să intrăm în play-off. Arbitrajul lui Tudor a fost bun. S-a pierdut însă mult timp în repriza secundă, jucătorii lor erau mai mult pe jos, aveau crampe unii jucători. În repriza secundă cred că s-a jucat 15-20 de minute efectiv. Ăsta e fotbalul, dacă nu dai gol, nu câştigi meciul. Nu ştiu ce s-a întâmplat la final, întrebaţi jucătorii de la cealaltă echipă. Voiau să vină să salute suporterii noştri.
Le-am zis că suporterii lor sunt pe «Ion Oblemenco». Aici, la Severin, sunt fanii noştri, ai echipei adevărate a Craiovei. Sunt probleme în alcătuirea formulei de bază din cauza juniorilor, dar eu cred că cine a fost astăzi pe teren a dat totul pentru câştigarea meciului. Din păcate nu am reuşit. Ne-am creat multe ocazii, la una am ratat de la un metru de poartă, dar nu am reuşit să marcăm“, a spus Nicolo Napoli.

Meciul continuă la Comisia de Disciplină

Înaintea jocului, oficialii FCU au contestat dreptul de joc al fotbaliştilor de la CS Universitatea. „Am contestat dreptul de joc tuturor celor trecuţi pe foaie de ei, pentru că au fost legitimaţi în condiţii neregulamentare. Carnetele lor de joc au fost oprite de arbitri şi vor fi prezentate Comisiei de Disciplină a FRF, asta pentru că ei au fost legitimaţi înainte de afilierea clubului CSU. Temeiul contestaţiei noastre stă în articolul 26 din ROAF şi fără nici un dubiu vom avea câştig de cauză. Totul se va vedea când vor prezenta CIS-ul (Certificatul de identitate sportiv – n.r.), pentru că acolo apare data când a luat fiinţă clubul şi comparăm cu data pe care sunt realizate legitimările. În mod normal vor pierde acest joc la «masa verde» şi vor fi anulate transferurile jucătorilor în cauză“, a declarat preşedintele FCU, Marcel Iancu, pentru GdS.

Declaraţii după meci:

Pavel Badea (preşedinte CSU): „Jocul în sine a fost anost, cu foarte puţine ocazii de poartă. Este un rezultat echitabil“.

Silvian Cristescu (team manager CSU): „Din păcate, am ajuns să fiu înjurat de proprii suporteri. O să vedeţi mai devreme sau mai târziu cine va avea dreptate. Acest război nu ajută pe nimeni, se face o propagandă proastă fotbalului din Oltenia“.

Ionuț Stancu (fundaş CSU): „A fost un spectacol bun, cu mulți oameni care au fost alături de fotbal, până la urmă. Eu țin să-i felicit și pe cei de la FCU. Eu sunt prieten cu foarte mulți de acolo, am copilărit cu ei. Nu țin să le spun decât multă baftă. Să dea Dumnezeu ca la finalul campionatului să reușim să promovăm amândouă“.

Dragoş Bon (antrenor secund FCU): „Nu consider rezultatul echitabil. Echipa oaspete a venit să scoată un punct şi până la urmă şi-a atins scopul. E greu să joci cu o echipă, cel puţin în a doua repriză, care a tras de timp şi s-a baricadat pe două linii. Ei nu au contat în atac“.

Mădălin Ciucă (căpitan FCU): „Dacă dădeam gol, victoria era a noastră. Ne-am dorit mult să câştigăm acest meci şi le mulţumim suporterilor pentru susţinere“.

Andrei Preda (portar FCU): „Ne-am simţit ca acasă la Severin. Craiova are foarte mulţi suporteri şi oriunde vom merge să jucăm în Liga a II-a ne vom simţi ca acasă. Sperăm ca în curând să-i fie schimbate numele şi culorile acestei clone a federaţiei“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS