11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, gata de luptă

Alb-albaştrii, gata de luptă

Oraşul Craiova revine în fotbalul românesc după o absenţă de două sezoane şi nu o face oricum, va ataca sezonul 2013/2014 cu două „guri de foc“: CS Universitatea şi FC Universitatea. Lăsând deoparte controversele şi rezumându-ne la sportul „rege“, suporterii alb-albaştri au primit promisiuni solemne din partea oficialilor celor două tabere că vor lupta pentru promovarea în Liga I, iar pentru asta au nevoie de un debut în forţă şi o constanţă în rezultate.
CS Universitatea Craiova va debuta în Liga a II-a sâmbătă, de la ora 20.45 (TVR 1), urmând să întâlnească, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Gloria Bistriţa, o grupare respectabilă, care, lovită de criza financiară, a revenit în eşalonul secund după un an de Liga I. Mijlocaşul craiovean Gabriel Velcovici, care a evoluat şi la gruparea ardeleană între anii 2008-2012, a afirmat că se aşteaptă la o partidă disputată, dar pe care alb-albaştrii din Bănie o vor câştiga cu siguranţă. „O să fie un meci greu, Gloria Bistriţa are jucători de valoare şi este o echipă omogenă. Îi cunosc majoritatea jucătorilor şi ştiu că sunt ambiţioşi şi vor veni să obţină cel puţin un punct. Asta nu ne sperie absolut deloc, noi suntem Craiova şi trebuie să câştigăm acest meci, pentru că avem un lot valoros şi, cel mai important, un public minunat în spate. Susţinuţi de suporteri, nu avem cum să nu câştigăm. Din păcate, eu nu pot să joc în această partidă, am ceva probleme cu inghinalii de la efort şi m-am pregătit separat toată săptămâna, dar are cine să mă suplinească. Sunt convins că vom face o partidă frumoasă şi vom câştiga acest meci cu Gloria Bistriţa“, a declarat Gabriel Velcovici, pentru GdS.
Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Erik Lincar, ar putea începe această partidă cu următorul unsprezece: Brac – Z. Ljubinkovici, Cîrjă, Fl. Pătraşcu, I. Stancu – Opriţa, Ad. Ionescu, Precup, Cr. Ganea – Dragu, Dragicevici.
De partea cealaltă, tehnicianul ardelenilor, Sandu Negrean, a utilizat cel mai des în jocurile amicale următoarea formulă: Albuţ – Ţîrcă, Matei, Hlinca, Polgar – Budăcan, Mărginean, Feher, Chiţu – Curtuiuş, Brumă.

Mădălin Ciucă:
Nu puteam refuza Craiova!

Cealaltă reprezentantă a Craiovei, FC Universitatea, va evolua în prima etapă a Ligii a II-a la Satu Mare, urmând să întâlnească sâmbătă, de la ora 11.00, pe Olimpia, grupare nou-promovată.
Abia revenit „acasă“, la FC Universitatea Craiova, fundaşul Mădălin Ciucă a afirmat că ştie că misiunea lui şi a colegilor în acest sezon va fi dificilă, dar speră să debuteze cu bine şi la sfârşit să se bucure pentru a doua promovare în tricoul alb-albastru. „Ne aşteaptă un joc dificil la Satu Mare, pentru că întâlnim o nou-promovată şi cu siguranţă entuziasmul va fi mare pentru ei. Am avut câteva informaţii despre adversari, dar important este să ne facem noi jocul şi atunci nu cred că vor fi probleme. E important pentru noi să câştigăm, pentru că avem foarte mulţi tineri în lot şi ar prinde şi ei curaj“, a spus Mădălin Ciucă, pentru GdS.
Căpitan în anul promovării trecute, Mădălin Ciucă a explicat şi ce l-a determinat să dea Liga I, pe Liga a II-a: „Eu mai aveam contract cu Gaz Metan Mediaş şi anul acesta, dar nu prea jucam. Am avut mai multe propuneri din Liga I, dar a venit şi oferta Universităţii şi n-am prea stat pe gânduri. Nu puteam refuza Craiova! Eu am fost în lot în anul în care am retrogradat, chiar dacă în retur am fost accidentat, şi m-am simţit dator să revin şi să îndrept lucrurile. În plus, revin acasă, sunt aproape de familie… Mă bucur enorm că Universitatea a revenit în fotbal, dar, după cum ştiţi, sunt destule probleme în jurul echipei, care însă sper să se rezolve. Ar fi nemaipomenit să pun umărul la a doua promovare a echipei“.
„Unsprezecele“ lui Nicolo Napoli ar putea arăta astfel: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciucă, Buşu – Mârzeanu, V. Gheorghe, Săceanu, Frăsineanu – Cl. Bălan, Goge.
În jocurile de verificare, formula de start folosită cel mai des de antrenorul maramureşenilor, Tiberiu Csik, a fost următoarea: Şuta – Muntean, Bălău, Ene, Iuhas – Molnar, Villand, Scvarzkopf, Zsiga – Bujor, Lemac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS