25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFC Universitatea, victorie muncită cu Motru

FC Universitatea, victorie muncită cu Motru

FC Universitatea Craiova a câştigat cu scorul de 2-1 (2-0) partida amicală disputată sâmbătă seară, pe stadionul „Municipal“ din Turnu Severin, în compania formaţiei Minerul Motru. Alb-albaştrii au început bine partida şi au deschis scorul în minutul 13, dintr-un penalti transformat cu mare precizie de Robert Săceanu şi obţinut de juniorul Claudiu Bălan. A doua reuşită a elevilor lui Nicolo Napoli a fost semnată de Petre Goge, care a pus latul la o pasă a lui Ovidiu Stoianof, de la aproximativ zece metri. După pauză, cele două formaţii au efectuat multe schimbări în echipă, „rezervele“ motrenilor fiind mult mai active decât cele ale lui Nicolo Napoli, irosind destule ocazii de poartă. „Minerii“ au reuşit să marcheze pe finalul jocului, Stanciu învingându-l pe Andrei Preda cu un şut de la aproximativ 14 metri (’90+3).
FC Universitatea Craiova: Dumitru Hotoboc – Mitic Milan, Stepan Aka, Bozidar Cosic, Sorin Buşu – Petre Goge, Robert Săceanu, Ionuţ Mârzeanu, Nelu Nicolae – Ovidiu Stoianof, Claudiu Bălan. Au mai intrat: Andrei Preda – Marko Jaksic, Georgian Dinu, Rafael Corrace, Eugen Rioşanu, Cornel Frăsineanu, Bogdan Ciocârlă, Steven Aboah, Lucian Avram, Adrian Mititelu Jr. Antrenor: Nicolo Napoli.
Minerul Motru: Constantin Popescu – Valentin Hanu, Andrei Dicu, Marius Laurenţiu, Constantin Laurenţiu – Raul Peroni, Victor Rada, Bogdan Chirea, Adrian Răduca – Marcel Buciuman, Marian Stoienac. Au mai intrat: Dani Popescu – Ştefan, Cernica, Inclăzan, Petculescu, Stănescu, Stanciu, Şoo, David. Antrenor: Ştefan Nanu.
Cartonaşe roşii: Săceanu / Poenaru.
A arbitrat: Marian Balaci.
Acesta a fost al doilea joc amical disputat de FC Universitatea Craiova de la reluarea pregătirilor, după ce la mijlocul săptămânii a dispus cu 3-1, la Calafat, de FC Balş.

Napoli, mulţumit

La finalul jocului, antrenorul echipei FC Universitatea, Nicolo Napoli, a afirmat că este mulţumit de modul în care a decurs până acum pregătirea echipei. „Sunt mulţumit de echipă. Au trecut 12 zile de pregătire fizică, iar astăzi am câştigat un meci important pentru moralul echipei“, a declarat Nicolo Napoli, la GSP TV.
Căpitanul Robert Săceanu s-a arătat satisfăcut de rezultat şi a recunoscut că au fost şi momente mai puţin reuşite în joc. „Traversăm o perioadă mai grea, suntem încă într-un cantonament de pregătire fizică şi s-a simţit un pic oboseala, însă încet-încet echipa începe să prindă contur. Sunt mulţi jucători tineri, dar încercăm să dăm totul pe teren şi să revenim în Liga I, petru că acolo este locul nostru“, a spus Robert Săceanu.

„Craiova mai are nevoie de cinci jucători
cu experienţă“

Antrenorul formaţiei Minerul Motru, Ştefan Nanu, a afirmat că nu l-a interesat rezultatul acestei confruntări, ci „exprimarea“ din teren a elevilor săi, punctând că a fost mulţumit.
„A fost un joc bun al nostru, cel puţin în repriza a doua. Am înţeles că penaltiul a fost uşor acordat, iar golul doi l-am primit pe o greşeală de organizare. Pe mine nu m-a interesat rezultatul, ci să facem un joc bun şi cred că am lăsat o impresie bună. Obiectivul nostru este să ne menţinem în Liga a II-a şi cred că o să-l îndeplinim“, a declarat Ştefan Nanu, pentru GdS.
Întrebat despre FC Universitatea Craiova, tehnicianul Minerului Motru a spus că Nicolo Napoli mai are de muncă şi că i-ar mai trebui cinci jucători de valoare şi cu experienţă dacă vrea promovarea. „Craiova are o echipă bună, are jucători tineri, talentaţi, dar se simte lipsa omogenităţii. Mai trebuie lucrat la relaţiile de joc. N-aş vrea să deranjez, dar Craiova mai are nevoie de cinci jucători cu experienţă dacă vrea să promoveze. Îl are pe Hotoboc, pe Săceanu şi pe Frăsineanu, dar nu-i suficient. În Liga a II-a sunt multe echipe bune, bine organizate pe toate fronturile, şi îţi trebuie un lot bun dacă vrei promovarea“, a punctat Ştefan Nanu.
FC Universitatea şi Minerul Motru se vor întâlni din nou într-un joc amical, „returul“ urmând să se dispute joi, de la ora 18.00, pe terenul elevilor lui Ştefan Nanu. În programul „minerilor“ mai figurează două jocuri cu formaţii din Oltenia, prima fiind programată sâmbătă, de la ora 11.00, cu ALRO, la Slatina, cea de-a doua miercuri, 14 august, în compania reprezentantei Doljului din Liga a III-a, AS Podari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS