18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGheorghe Frăţică: Nu văd nici o scăpare pentru Severin

Gheorghe Frăţică: Nu văd nici o scăpare pentru Severin

Preşedintele executiv al CS Turnu Severin nu vrea să-i cânte prohodul echipei pe care a mutat-o de la Craiova pe malul Dunării, dar crede din ce în ce mai tare în desfiinţarea formaţiei oltene.

Un stadion renovat şi modernizat, un buget adecvat performanţei şi multe alte premise pentru crearea unui adevărat cult fotbalistic la malul Dunării, cam acestea au fost argumentele cu care conducătorii oraşului Severin i-au ademenit pe oficialii clubului Gaz Metan CFR Craiova să se mute cu tot cu echipă la malul Dunării. Proiectul CS Turnu Severin a părut că funcţionează întrucât s-a promovat, în premieră în istoria oraşului Severin, în Liga I, şi se crease o emulaţie frumoasă în jurul echipei, la multe meciuri media spectatorilor fiind peste a celorlalte dueluri din ţară, dar în final suporterii au asistat neputincioşi la declin. Inexplicabil, bugetul promis a suferit modificări severe, s-au „fluturat“ variante de redresare cu diverşi oameni de afaceri români, italieni şi greci, dar într-un final s-a ajuns ca jucătorii şi angajaţii clubului să nu fie remuneraţi cu lunile şi să se hrănească doar cu promisiuni. Cum fotbal fără bani nu se face, inevitabilul s-a produs: CS Turnu Severin a retrogradat în Liga a II-a din cauza licenţei, pe plan sportiv culegând aplauze şi aprecieri pentru parcursul avut şi pentru dârzenia cu care s-a încăpăţânat să „moară“. Între timp au „curs“ litigiile, datoriile s-au amplificat şi jucătorii au fost declaraţi liberi de contracte de comisiile LPF pe capete, fugind care încotro. Faptul că vor juca din nou în Liga a II-a a fost acceptat într-un final de frumosul public de la Severin, însă spectatorii de rând au toate şansele să nu-şi vadă echipa evoluând nici în „B“, deoarece edilii oraşului nu par dispuşi să stingă datoriile acumulate şi să continue în fotbal.

„O să o îngroape
ca pe FC Drobeta“

Preşedintele executiv al CS Turnu Severin, craioveanul Gheorghe Frăţică, nu înţelege „liniştea“ de pe malul Dunării şi este convins că echipa pe care a creat-o şi a promovat-o an de an împreună cu prietenul său, Vasile Cârstea, directorul Romgaz, se îndreaptă cu paşi repezi spre desfiinţare. „Ce să mai fie la echipă?! Nimic nou şi nu văd ce variante ar avea să o salveze de la desfiinţare. Toţi au proiecte, dar nu au bani. Sincer, nu văd nici o scăpare pentru Severin. O să o îngroape ca pe FC Drobeta… Mi-aş dori să se menţină în Liga a II-a, pentru că numai eu ştiu cât am muncit la echipa asta, am luat-o de la zero cu ea şi am pus umărul la promovarea în Liga I, dar viitorul nu-mi sună bine deloc. Nimeni de la Severin nu mai zice nimic, deşi e a lor, ceea ce mă face să cred că nu vor s-o mai ţină. Au văzut oamenii că jucători nu mai sunt, datoriile sunt mari, urmează să fie depunctată pentru neachitarea restanţelor către fotbalişti şi au zis, probabil, că e mai bine să renunţe la fotbal. E mare păcat, le-am dat o echipă cu un proiect frumos, nu trebuia decât să se ţină de cuvânt şi să se ocupe de echipă“, a declarat Gheorghe Frăţică.
Omul de fotbal craiovean a mărturisit că nu va mai lua parte la un eventual proiect şi că îi va lăsa pe cei de la Severin să salveze singuri echipa dacă au de gând să continue. „Nu mă mai implic în nici un proiect, indiferent care ar fi ăla, dar eu nu ştiu de existenţa vreunuia. Îi las pe ei să se ocupe de tot, eu mă retrag şi le-am spus-o răspicat, dar nu au luat nici o atitudine. Trebuie să ne întâlnim cât mai curând şi să descurcăm actele, să facă ce vor cu echipa. Repet, mi-aş dori foarte mult să văd că echipa va juca în Liga a II-a, dar am mari rezerve“, a punctat Gheorghe Frăţică.

Screciu: Există riscul să ne desfiinţăm

Contactat telefonic şi chestionat în legătură cu CS Turnu Severin, viceprimarul Marius Screciu, omul care s-a ocupat de echipă în returul campionatului trecut al Ligii I, a recunoscut că în prezent viitorul este sumbru.
„Nu ştiu ce să vă zic. Nu există nici un proiect şi există riscul să ne desfiinţăm, pentru că noi, ca primărie, nu putem plăti salariile jucătorilor din punct de vedere legal. Am mai discutat cu diverşi oameni de afaceri să preia echipa, dar nu am rezolvat nimic. Suntem în stand-by deocamdată, tatonăm… Dacă nu găsim pe cineva să investească echipa nu va putea continua activitatea. Îmi pare rău, dar asta e situaţia. Sper ca săptămâna viitoare să avem veşti mai bune“, a declarat viceprimarul Marius Screciu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS