9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea a triumfat

Chelsea a triumfat

Chelsea Londra a câştigat trofeul Ligii Europa, competiţie în finala căreia a învins cu scorul de 2-1 formaţia portugheză Benfica Lisabona, miercuri seară, pe stadionul „Amsterdam Arena“. Golurile britanicilor au fost marcate de Fernando Torres (‘60) şi Branislav Ivanovic (‘90+2), replica lusitanilor venind de la Oscar Cardozo, în urma unei lovituri de la 11 metri acordate de arbitru după un henţ în careu comis de Azpilicueta (‘68).
Benfica: Artur – André Almeida, Luisao, Garay (‘78, Jardel), Melgajero (‘66, Ola John) – Enzo Pérez, Matic, Rodrigo (‘66, Lima) – Gaitan, Cardozo, Salvio. Antrenor: Jorge Jesus.
Chelsea: Cech – Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, As. Cole – David Luiz, Lampard – Ramires, Mata, Oscar – Torres. Antrenor: Rafael Benitez.
Graţie acestui succes, Chelsea a devenit a treia echipă care reuşeşte să câştige în două sezoane consecutive atât Liga Campionilor, cât şi Liga Europa (fosta Cupă UEFA), după FC Liverpool şi FC Porto.
Benfica Lisabona a disputat cu această ocazie prima sa finală de cupă continentală după o pauză de 23 de ani, ultima sa prezenţă la acest nivel fiind consemnată în 1990, când portughezii au fost învinşi de AC Milan în finala Cupei Campionilor Europeni. Din 1962, când a cucerit ultimul său trofeu, Benfica a disputat în total şase finale de cupe europene, pierzându-le însă pe toate.

Benitez: Sunt mulțumit și foarte mândru!

Antrenorul interimar al lui Chelsea, Rafa Benitez, a recunoscut superioritatea adversarului în prima repriză, dar i-a lăudat pe elevii săi pentru a doua parte. „A trebuit să ne adaptăm în prima repriză, pentru că n-am alergat cum trebuie. Dar în a doua repriză am avut performanțe remarcabile. Jucătorii au muncit foarte mult tot sezonul. Sunt mândru de ei, sunt mulțumit, foarte mulțumit și foarte mândru!“, a spus tehnicianul spaniol, completat de atacantul Fernando Torres: „A fost un drum greu până la Amsterdam şi am avut un meci tare greu. În prima repriză, nu am jucat prea bine. După pauză, am abordat altfel meciul şi diferenţa s-a văzut“.
Omul care i-a adus victoria şi totodată trofeul lui Chelsea, Branislav Ivanovic, a spus că succesul de la Amsterdam e meritat: „Este extraordinar. Echipa merita asta: am avut un sezon dificil, cu meciuri multe. Acum este timpul să sărbătorim“.

Jesus nu știe dacă mai rămâne la Benfica

Tehnicianul formaţiei Benfica Lisabona, Jorge Jesus, crede că echipa sa a fost aproape tot timpul mai bună, dar i-a lipsit norocul. „Am păţit la fel ca la Porto. Am primit un gol chiar pe final. A fost o finală cu două echipe bune, în care Benfica a fost aproape tot timpul mai bună. Ne-a lipsit puţin noroc. Am jucat foarte bine, dar fotbalul ne-a pedepsit într-un meci, în care, având în vedere cum am jucat, trebuia să câştigăm“, a spus Jorge Jesus, care a vorbit apoi despre viitorul său: „Am o relație apropiată cu președintele clubului și știm foarte bine ceea ce ne dorim. Este adevărat că am discutat despre prelungirea contractului, dar în fotba lucrurile se pot schimba în fiecare zi. Rezultatul de astăzi îmi va da foarte mult de gândit“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS