9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVor să răzbune eşecul din tur

Vor să răzbune eşecul din tur

Handbalistele de la SCM Craiova înfruntă astăzi, în Polivalentă, de la ora 18.00, echipa de pe locul doi în Liga Naţională, HCM Baia Mare. Oltencele vor să-şi ia revanşa după ce în tur au fost depăşite categoric, scor 31-22.

Iubitorii sportului din Craiova pot vedea astăzi la Sala Polivalentă, cu începere de la ora 18.00, un interesant meci de handbal feminin, din cadrul etapei a 14-a din Liga Naţională. Formaţia SCM Craiova (locul 9, 9 puncte) primeşte vizita echipei HCM Baia Mare, ocupanta locului secund în clasament, care are 18 puncte, cu patru mai puţin decât liderul Oltchim.
Oltencele, neînvinse în 2013, au cam scăpat etapa trecută de grijile retrogradării şi îşi doresc ca în etapele pe care le mai au de disputat în acest sezon să bucure fanii cu meciuri frumoase şi cât mai multe rezultate pozitive.
Antrenorii celor două combatante de astăzi, Costică Buceschi (Baia Mare) şi Bogdan Burcea (Craiova), dar şi câteva jucătoare au prefaţat partida de astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate ieri.
Tehnicianul oaspetelor a spus că obiectivul echipei maramureşene este să plece din Bănie neînvinsă şi că jucătoarele sale sunt obişnuite cu un public numeros: „Ne aşteaptă un meci greu. Craiova este o echipă neînvinsă în 2013, arată cu totul altfel faţă de 2012. Joacă foarte bine în sala asta frumoasă, pe care aţi reuşit până la urmă să o terminaţi. De la jumătatea turului şi noi am început să avem sala plină, după ce au venit rezultatele bune. La meciul cu Oltchimul a fost neîncăpătoare, aşa cum s-a întâmplat pe vremuri cu Minaur. La ultimul meci pe teren propriu cu CSM, sala a fost arhiplină. Din punctul meu de vedere, suntem obişnuiţi să jucăm cu public, bineînţeles nu în faţa a 4.000 de spectatori cât are sala din Craiova. Vom încerca să jucăm cât mai frumos şi cât mai eficient pentru noi“.
Buceschi a lăudat echipa Craiovei: „Este o echipă cu o linie de nouă metri foarte bună, unde Gogoriţă şi-a arătat valoarea şi sperăm să o vedem cât mai des la lotul naţional, cu Apipie, o jucătoare cu care am lucrat la lotul de tineret, cu experienţa jucătoarei Amariei, care este un câştig pentru echipa pe faza de apărare şi atât cât poate pe faza de atac. A demonstrat şi la Galaţi că în meciurile grele se poate conta pe ea. Bineînţeles, poarta este iar un atu al echipei din Craiova, dar noi am venit aici să jucăm şi să încercăm să plecăm neînvinşi. Craiova e în postura în care am fost noi anul trecut. Trebuie răbdare din partea tuturor, pentru că potenţial are echipa, sunt foarte multe jucătoare care se regăsesc la lotul naţional de tineret. Craiova într-un an, maximum doi, se va bate sus. Două fete pot juca la prima echipă, dacă vor continua pe aceeaşi linie: Apipie este un centru care îmi place foarte mult, şi Gogoriţă“. Echipa din Baia Mare a fost ajutată să se menţină pe podium de Craiova, care a învins Braşovul şi a remizat cu Clujul, iar o victorie astăzi le-ar ajuta mult pe Melinda Geiger şi colegele sale. „La Craiova sunt nişte puncte esenţiale pentru noi, deoarece Craiova a reuşit să învingă Braşovul şi să învingă Clujul, echipe cu care ne batem pentru podium. Etapă de etapă apar surprize, returul se joacă la alt nivel, toată lumea vrea să câştige. Am venit să facem un joc cât mai bun, cât mai aproape de ceea ce jucăm noi etapă de etapă“, a spus Costică Buceschi. Jucătoarea Renata Ghionea abia aşteaptă să joace în Polivalentă: „Aveţi atmosferă frumoasă, dar şi noi, la Baia Mare, avem public frumos şi suntem obişnuiţi. Sper să câştigăm“.

Obiectivul principal: Să mulţumească publicul

Bogdan Burcea, antrenorul formaţiei SCM, nu a uitat prea repede înfrângerea din tur, de la Baia Mare, cea mai usturătoare din acest sezon. Atunci, craiovencele au fost învinse cu scorul de 31-22, în urma unui joc în care nu le-a ieşit nimic. „Am suferit cea mai drastică înfrângere şi corecţie pe terenul de handbal de când sunt la echipă de un an şi jumătate, aşa că suntem datori celor de la Baia Mare cu o replică pe măsură. Este una dintre cele mai serioase echipe din campionat, a dovedit-o. Au strategie foarte bine stabilită, dar asta nu ne opreşte să încercăm să le dăm o replică, şi nu numai, să ne adjudecăm unu sau două puncte. Noi, în acest moment, ne aflăm în obiectiv. Mai sunt un pas-doi de făcut, sper să facem mâine primul pas în această privinţă. Există o presiune pentru că avem publicul pe care îl avem şi nu putem intra pe teren la voia întâmplării. Sunt mulţumit cu un egal şi cu un sfert de punct. Acum rămâne să ne exprimăm această dorinţă cât mai handbalistic şi cât mai exact pentru că dacă avem cea mai mică dorinţă vizavi de puncte trebuie să fim exacţi. Aştept de la fete o prestaţie exemplară acasă, ţinând cont că ne aflăm într-o poziţie oarecum liniştitoare şi nu ar trebui să avem altă presiune decât aceea de a evolua plăcut ochiului, spectaculos. Dacă luăm punct vom vedea, dacă nu, îi rămânem dator domnului profesor Buceschi. Un meci uşor nu va fi. Avem lotul valid, pe teren suntem neînvinşi“, a spus Burcea ieri.
Mihaela Biscan speră că SCM va rămâne neînvinsă şi după partida de astăzi: „Baia Mare este o echipă completă. Noi ne-am îndeplinit obiectivul, dar asta nu înseamnă că o să refuzăm punctele“, iar portarul Ionica Munteanu vrea ca ea şi colegele sale să practice un „joc colectiv“. Intrarea la meci costă cinci lei, iar partida este şi televizată pe DigiSport 1 şi Digi 24 Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS