10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Apa, egala Damilei 90 de minute

CS Apa, egala Damilei 90 de minute

Elevii lui Ionel Luţă au lăsat o impresie bună în amicalul cu Damila Măciuca, pe care l-au pierdut nemeritat, în ultimele secunde ale disputei de la Vâlcea

Formaţia CS Apa Craiova a început să pună mari probleme adversarilor pe care îi întâlneşte, semn că trupa pregătită de Ionel Luţă, Ţâcă Zamfir şi Florin Dumitru se află într-un continuu progres. După 3-0 şi 4-0 cu „şcolarii“ lui Gică Popescu şi 2-0 cu Prometeu Craiova, a venit şi prima înfrângere, primită însă cu zâmbetul de buze de craioveni, întrucât au arătat că ştiu să joace un fotbal bun în faţa unei echipe mult mai valoroase. CS Apa a pierdut la limită, scor 0-1, la Vâlcea, pe terenul sintetic din Zăvoi, în faţa Damilei Măciuca, ocupanta locului patru din Liga a II-a, seria a 2-a, care a marcat după minutul 90, prin Codruţ Lircă, al cărui şut de la 18 metri, din lovitură liberă, a fost imparabil pentru Adrian Surdu. În ansamblu, jocul a fost echilibrat în prima repriză, vâlcenii lui Claudiu Niculescu fiind mai prezenţi în joc în partea secundă, când s-au apropiat mai mult de poarta adversă. Damila şi-a trecut în cont doar două oportunităţi de gol pe durata meciului, prima prin Mihai Deaconescu, a cărui lovitură de cap a trecut puţin pe lângă poarta apărată de Nicuşor Grecu (‘38), şi Smedescu, care a ţintit transversala de la 20 de metri (‘60). De partea cealaltă, craiovenii au replicat prin Bogdan Buşică în minutul 54, când a şutat bine din colţul careului de 16 metri, lateral stânga, dar experimentatul Dragoş Geantă a fost la post şi în  minutul 64, când a scăpat singur spre poartă, dar a întârziat finalizarea şi a fost deposedat de fundaşii vâlceni.
Damila Măciuca: Matache – Samson, I. Stoica, Deaconescu, Ed. Stoica – O. Popescu, L. Iordache – Codin, Smedescu, Iancu – Voinea. Au mai intrat: Dr. Geantă – Lircă, Pârvulescu, Ad. Popa, Geo Mişu şi Calu. Antrenor: Claudiu Niculescu.
CS Apa Craiova: Grecu – Orban, Chiriţă, Duicu, D. Duca – Firoiu, D. Stancu, Stoichiţoiu, Bălan – Buşică, Şt. Stancu. Au mai intrat: Surdu – An. Duca, Dreşcă, Simion, Dina, Pârvoiu. Antrenor: Ionel Luţă.

Ionel Luţă: Cred că am lăsat o impresie bună

La finalul jocului, antrenorul echipei CS Apa, Ionel Luţă, s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi, punctând totodată că, dacă aveau mai mult curaj în faza de atac, puteau obţine mai mult în jocul cu Damila Măciuca. „A fost un meci bun, în care am întâlnit un adversar tare şi mă bucur că am reuşit ca până în minutul 90 să nu primim gol. Ăsta e fotbalul, poate vom câştiga şi noi în minutul 90 următorul meci şi apare ca o compensaţie. Cred că am lăsat o impresie bună. S-a terminat 1-0, dar cu puţin noroc putea fi şi 0-1. Eu mă bucur că reuşim să ajungem în faţa porţii, să ne creăm ocazii. Suntem la început şi trebuie să muncim mult mai mult, să avem mai multă încredere în noi, mai mult curaj. Cred că atunci când vom câştiga aceste dueluri de unu contra unu, avantajul va fi de partea noastră şi vom reuşi să câştigăm jocul“, a spus „principalul“ craiovenilor, pentru GdS. „Jucătorii noştri cu experienţă sunt accidentaţi în continuare şi în afară de ei au mai fost şi la alţii probleme. E normal ca în această perioadă să apară astfel de probleme medicale, date de antrenamente, de jocuri, dar cred că până începe campionatul o să reuşim să-i recuperăm pe toţi. Dacă nu, vom juca cu cei care sunt apţi în ziua aceea“, a completat Ionel Luţă.
Odată cu acest joc a luat sfârşit şi cantonamentul pentru CS Apa Craiova, iar concluzia antrenorului este că s-a muncit bine în cele 12 zile ale stagiului. „A fost o perioadă bună, s-au pregătit foarte bine, au avut o prezenţă excelentă în antrenament. Nu am avut probleme de indisciplină şi am trecut cu bine prin acest cantonament, care a fost destul de lung şi de greu. Eu zic că am câştigat mult la capitolul pregătire fizică şi la cel de unitate de grup, un lucru foarte important. Săptămâna viitoare, echipa va avea liber până luni, marţi (mâine – n.r.) vom face primul antrenament, miercuri avem un joc amical la Roşiori, iar returul îl vom juca sâmbătă, la ora 12.00, pe stadionul de la Chimia. Cu alte cuvinte, ne pregătim cât putem de bine“, a punctat Ionel Luţă.

Claudiu Niculescu:
Le urez baftă în campionat!

De partea cealaltă, antrenorul Damilei, Claudiu Niculescu, s-a arătat bucuros de faptul că nu au apărut accidentări după acest joc de pe teren sintetic, aşteptând nerăbdător stagiul de pregătire de la Gyula (Ungaria), care va începe astăzi şi se va întinde pe o durată de 11 zile. „A fost un joc bun, de pregătire, şi mă bucur că băieţii au ieşit sănătoşi de pe teren, pentru că au jucat pe o suprafaţă foarte-foarte periculoasă. Nu ne-a fost uşor, pentru că am întâlnit o echipă ambiţioasă, care s-a agăţat de orice minge şi a încercat să scoată maximum. Le urez baftă în campionat! Luni (astăzi – n.r.) vom pleca în al doilea cantonament, unde vom avea câteva meciuri amicale. Sntem încă în perioada de acumulare şi vor mai veni câţiva jucători, iar când va începe returul, echipa va arăta bine“, a declarat Claudiu Niculescu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS