9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNumăr record de participanţi la Cupa Craiova.ro la table

Număr record de participanţi la Cupa Craiova.ro la table

Fanii jocului cu zarul s-au adunat în număr mare la mall să-şi demonstreze talentul. Câştigătorii, dar şi ceilalţi care au urcat pe podium au plecat acasă cu premii în bani şi vouchere, cu valoare totală de 1.000 de euro.

Cupa Craiova.ro la table şi Backgammon, competiţie organizată de clubul Fair Play din Bănie, a fost un succes. Acest sport atât de popular printre români a atras sâmbătă la mall un număr record de participanţi, 103, împătimiţii acestui joc luptându-se pentru premiile totale de 1.000 de euro.
Participanţii au concurat la patru categorii. La Trofeul Champion, unde se înscriseseră iniţial 128 de persoane, dar până la urmă au rămas 103, trofeul a fost adjudecat de antrenorul de fotbal Marian Voicu, acesta plecând acasă cu un premiu în bani în valoare de 500 de lei. Pe locul al doilea s-a clasat Adrian Deca, acesta primind 250 de lei, iar pe poziţia a treia s-au aflat Sofia Lucia Linte şi Alexandru Diaconu, fiecare plecând acasă cu câte 100 de lei.
La Trofeul Master (50 de participanţi), câştigător a fost Bruno Vienescu (premiu de 600 de lei), urmat în clasament de Adrian Deca (400 de lei), iar poziţia a treia a fost ocupată de Gillbert Panait şi Florentin Riza (fiecare cu câte 200 de lei).
Concursul rezervat exclusiv femeilor a adunat la start 15 participante, care au beneficiat de susţinerea prietenilor şi a familiilor. Câştigătoare a fost Cătălina Ursu, care s-a ales cu 150 de lei, pe locul secund s-a clasat Minodora Costea (70 de lei), iar pe locul trei s-a clasat Eleonora Văcaru (40 de lei).

O finală cu un singur participant!

O zi mai târziu, dar în altă locaţie, la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, a avut loc Trofeul „Cubul de Aur“ la Backgammon, cu 19 participanţi. Radu Constantinescu s-a înscris de două ori la acest concurs, pe fiecare jumătate de tablou, şi a reuşit performanţa de a câştiga toate partidele susţinute, ajungând în finală pe ambele jumătăţi de tablou, încasând astfel un premiu record de 1.400 de lei (1.000 de lei – locul 1 şi 400 de lei – locul 2).  „La Backgammon a fost o situaţie inedită, un concurent a ajuns în finală de pe ambele părţi ale tabloului şi a luat două premii cumulate. Normal că nu a mai jucat finala“ a explicat organizatorul Mihai Iliescu, preşedintele clubului Fair Play Craiova.
Pe locul trei s-au clasat Cosmin Dragotă şi Bogdan Popescu, fiecare câştigând câte 200 de lei.
Mihai Iliescu s-a declarat mai mult decât mulţumit de cum au decurs lucrurile la Cupa Craiova.ro.
„A participat un număr mult mai mare de oameni decât mă aşteptam, chiar şi din afara Craiovei. Când am văzut că mulţi trecători regretau că nu s-au înscris, mi-a venit ideea ca, data viitoare, să ţinem concursul două zile. Am decis să nu se mai dispute finala mică, de aceea, câte două persoane s-au clasat pe locul trei. Când pierzi lupta pentru accederea în finala mare, nu ai o stare prea bună“. Cel mai tânăr participant a avut 14 ani, iar cel mai vârstnic – 70 de ani. A fost distracţie şi emoţie. Pe lângă bani am mai oferit premii constând în vouchere de la pizzerie şi salon de masaj“.
Mihai Iliescu pregăteşte alte concursuri pentru craioveni: pe 10 februarie, va debuta campionatul judeţean, cu opt etape, la care sunt aşteptaţi deopotrivă bărbaţi şi femei. Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul tablecraiova.ro.
Parteneri media ai competiţiei au fost Craiova.ro, Gazeta de Sud şi Radio Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS