10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSilviu Lung Jr. pleacă la Zenit

Silviu Lung Jr. pleacă la Zenit

Portarul formaţiei Astra Giurgiu, craioveanul Silviu Lung Jr., este la un pas să părăsească fotbalul românesc, de serviciile sale interesându-se unul dintre cele mai bogate cluburi din lume. Fostul component al Universităţii Craiova a intrat în atenţia campioanei din Rusia, Zenit Sankt Petersburg, transferul, potrivit Gazetei Sporturilor, ridicându-se la două milioane de euro. Lung Jr. ar urma să-l secondeze pe veteranul Vyacheslav Aleksandrovich Malafeev (33 de ani), care a avut un randament foarte slab până acum, fapt care l-a pus pe gânduri pe Luciano Spaletti. În cele şase meciuri din grupele Ligii Campionilor, Malafeev a încasat nouă goluri, în timp ce în campionat, unde Zenit ocupă locul trei, are o medie de peste un gol primit pe meci. Cum Zenit este calificată în primăvara Ligii Europa, Spaletti a decis să-i aducă un concurent serios lui Malafeev, Silviu Lung Jr., care este al treilea portar al naţionalei României, fiind preferat şi pentru faptul că are doar 23 de ani şi poate fi o soluţie pentru viitor.
Silviu Lung Jr., care măsoară 1,89 metri, a mai avut oferte de peste hotare în trecut, pe când evolua pentru Universitatea Craiova, de serviciile sale fiind interesată Everton, care oferise 800.000 de euro, sumă considerată prea mică de conducerea olteană.
Dacă Zenit Sankt Petersburg şi Astra Giurgiu se vor înţelege asupra transferului, Silviu Lung Jr. va fi coleg de echipă cu brazilianul Hulk şi belgianul Witsel, pentru care ruşii au plătit vara trecută 100 de milioane de euro grupărilor portugheze FC Porto şi Benfica Lisabona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS