14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimele retuşuri înainte de debut

Ultimele retuşuri înainte de debut

Echipele de volei de la SCM-U Craiova participă zilele următoare la turnee amicale. Băieţii joacă acasă, mâine şi poimâine,
la Cupa „Radu Zamfirescu“, iar fetele, pregătite de Mircea Dudaş, vor merge la Târgu Mureş

Cu două săptămâni înainte de debutul unui nou sezon din Divizia A1 de volei, cele două echipe de la SCM-U Craiova vor participa la turnee amicale pentru ca antrenorii să pună la punct ultimele detalii. Echipa masculină, pregătită de Dan Pascu şi Claudiu Mitru, va juca mâine şi sâmbătă, pe teren propriu, la Cupa „Radu Zamfirescu“, alături de alte trei echipe, CSM Bucureşti, „U“ Cluj şi MKR Djerdap Kladovo (Serbia).
Meciurile din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ se vor desfăşura după următorul program: mâine – ora 10.00: „U“ Cluj – Djerdap Kladovo, 12.00: SCM-U Craiova – CSM Bucureşti, 17.00: CSM Bucureşti – Djerdap Kladovo, 19.00: SCM-U Craiova – „U“ Cluj; sâmbătă – ora 10.00: „U“ Cluj – CSM Bucureşti, 12.00: SCM-U Craiova – Djerdap Kladovo. „Chiar dacă primele meciuri se dispută vineri dimineaţă şi este cam greu pentru oameni să ajungă la sală, sperăm că spectatorii nu vor lipsi la acest turneu. Am la dispoziţie tot lotul. În mare, am definitivat formula de bază, mai trebuie lucrat la omogenitate. Este un turneu puternic, cu trei echipe valoroase, printre care una din prima ligă din Serbia, iar după încheierea meciurilor o să ştim în mare măsură cum stăm înainte de startul campionatului. Consider că am făcut o pregătire adecvată şi avem o echipă competitivă“, a spus ieri antrenorul Dan Pascu. Acesta va miza pe jucătorii: Vânătoru, Dumitrache, I. Ion, Milotin, Briscan, Todor, Romanescu, Bratoşin, Teleleu, Ghionea, Someşan şi Toma.
Formaţia craioveană trebuia să participe în perioada 26-29 septembrie în Cupa României, unde ar fi trebuit să întâlnească, în primul tur, o nou-promovată, LPS Bihorul Oradea, dar aceasta din urmă nu s-a mai înscris în Divizia A1, deoarece nu a avut sprijin financiar. „După ce echipa din Oradea s-a retras, nu s-a mai înscris alta şi drept urmare vom sta în primul tur al Cupei României. Se pare că în turul doi vom juca cu Unirea Dej“, a mai spus Pascu.

Fetele, în formulă completă

În timp ce băieţii vor juca acasă, voleibalistele de la clubul craiovean vor merge la un turneu organizat la Târgu Mureş, la care mai participă formaţiile Ştiinţa Bacău, Volei Alba Blaj, CSV 2004 Tomis Constanţa, CSU Medicina Târgu Mureş şi CSM Sibiu. Antrenorul Mircea Dudaş va avea la acest turneu, care se va încheia duminică, lotul complet. „Mergem la un turneu puternic în care avem la dispoziţie tot lotul după venirea la echipă şi a jucătoarei din Argentina. Este ultima competiţie de pregătire dinaintea startului de campionat şi sper să ne folosim de acest prilej pentru a elimina carenţele pe care le avem în joc“, a spus Dudaş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS