9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportViitorul Ştiinţa Craiova a oprit acasă trofeul

Viitorul Ştiinţa Craiova a oprit acasă trofeul

Elevii lui Marian Calafeteanu au lăsat în urmă nume grele ale fotbalului juvenil şi au câştigat trofeul primei ediţii a Cupei „Ion Oblemenco“

Juniorii craioveni continuă să obţină rezultate remarcabile în detrimentul unor nume grele din fotbalul „mic“, demonstrând că talentul este mai presus decât orice. Un exemplu elocvent l-a oferit Şcoala de Fotbal „Casa Bogdan“ – Viitorul Ştiinţa Craiova, care a câştigat prima ediţie a Cupei „Ion Oblemenco“, întrecere dedicată copiilor născuţi în 1998, desfăşurată la sfârșitul săptămânii pe stadioanele „Electroputere“ şi „Depou“. Elevii lui Marian Calafeteanu au câştigat grupa B, obţinând trei victorii foarte frumoase, câştigând cu 4-1 în faţa piteştenilor de la FC Argeş, cu 4-0 în faţa ardelenilor de la „U“ Cluj 4-0 şi cu 2-1 în faţa „câinilor“ de la Dinamo. În faza semifinalelor, Viitorul Ştiinţa Craiova a dispus de Poli Timişoara cu 1-0, în timp ce Academia „Gheorghe Hagi“ a fost umilită de Dinamo, scor 0-4.
În finala mică, Academia „Gheorghe Hagi“ a surclasat-o pe Poli Timişoara cu 7-0, iar finala mare, Viitorul Ştiinţa Craiova a găsit în Dinamo Bucureşti un adversar tenace, de care a dispus într-un final la penaltiuri. În timpul regulamentar a fost 0-0, iar la loviturile de departajare s-au impus elevii lui Marian Calafeteanu cu 4-3. Golurile grupării craiovene au fost marcate de Paul Hodea Paul, Bogdan Ţoiu, Marian Toană şi Mihai Ivan, reuşitele dinamoviştilor fiind semnate de Giovani Ureche, Alex Ciorniciuc şi Valentin Nicolae.
Cel mai bun portar a fost desemnat Robert Mândrea (Poli Timişoara), cel mai bun jucător a fost Carlo Casap (Poli Timişoara), cel mai tehnic jucător a fost ales Robert Grecu (Academia „Hagi“), în timp ce golgheter a ieşit Florinel Coman (Academia „Hagi“). Premiile au fost oferite de DJST Dolj.
Lotul echipei Viitorul Ştiinţa Craiova a fost compus din următorii jucători: Andrei Urâtu, Cosmin Mecheneci – Ştefan Vlădoiu, Mihai Ivan, Gabriel Ciocan, Cristian Andrei, Paul Hodea, Andrei Rodeanu, Bogdan Ginimu, Vasile Constantin, Andrei Stroe, Bogdan Mitru, Ştefan Marghidean, Alex Cojocaru, Vlăduţ Onică, Bogdan Ţoiu, Marian Toană, Robert Bogdan, Constantin Preoteasa, Alex Ogaru.

„Nu mă aşteptam
să câştigăm“

Antrenorul echipei Viitorul Ştiinţa Craiova, Marian Calafeteanu, a afirmat, pentru GdS, că rezultatul este peste aşteptări şi şi-a felicitat elevii pentru atitudinea avută pe teren. „Este un rezultat foarte bun pentru noi. Sincer nu mă aşteptam să câştigăm trofeul, pentru că întâlneam adversari de calibru. Practic am jucat cu primele patru echipe din ţară. Noi am fost mai slab cotaţi, ca să zic aşa, iar asta cred că ne-a ajutat. A fost un turneu foarte reuşit, din toate punctele de vedere, toţi antrenorii au venit şi
ne-au felicitat şi au spus că am intrat uşor în topul turneelor puternice pe ţară, iar asta nu poate decât să ne bucure. Sunt foarte mulţumit de jucătorii mei. Îi felicit pentru modul în care au jucat, pentru atitudinea avută şi pentru devotament. Sper să menţinem această linie şi să câştigăm campionatul naţional anul acesta, pentru că am devenit o echipă matură şi avem un potenţial uriaş“, a spus Marian Calafeteanu.
Patronul Şcolii de Fotbal „Casa Bogdan“ – Viitorul Ştiinţa Craiova, Silviu Bogdan, a afirmat că este bucuros de modul în care a decurs competiţia. „A ieşit foarte bine şi asta mă bucură enorm. A fost un turneu foarte puternic, printre cele mai tari din ţară, şi faptul că l-am câştigat spune foarte multe. E vorba de o muncă asiduă de câţiva ani, iar atunci când rezultatele încep să apară te simţi mândru şi vrei să te menţii acolo sus“, a comentat Silviu Bogdan.
La rândul său, Florin Dumitru, cel care s-a ocupat de organizarea competiţiei, speră ca lucrurile să stea la fel de bine şi în ediţiile viitoare. „Am manageriat această întrecere şi a ieşit foarte bine. Aşa susţin cei de pe margine. Faptul că nu au fost probleme de arbitraj sau de orice altă natură şi că toată lumea a fost mulţumită mă bucură foarte mult. Eu o să mă retrag acum de la această şcoală de fotbal, pentru că am multe alte proiecte, dar sper ca ediţiile viitoare să fie cel puţin la fel de bine organizate şi de fructuoase“, a punctat Florin Dumitru.

Cupa „Ion Oblemenco“ – ediţia I

Rezultate: Academia „Gheorghe Hagi“ – Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ Craiova 4-2, Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu 12-0, Dinamo Bucureşti – Universitatea Cluj 5-1, Viitorul Ştiinţa Craiova – FC Argeş 4-1, Viitorul Ştiinţa Craiova – „U“ Cluj 4-0, Dinamo – FC Argeş 0-0, Academia „Hagi“ – Pandurii 6-2, Poli Timişoara – „GP“ Craiova 0-2, Academia „Hagi“ – Poli Timişoara 3-2, Viitorul Ştiinţa Craiova – Dinamo 2-1, „U“ Cluj – FC Argeş 3-1, „GP“ Craiova – Pandurii 0-2; semifinale: Academia „Hagi“ – Dinamo 0-4, Viitorul Ştiinţa Craiova – Poli Timişoara 1-0; finala mică: Academia „Hagi“ – Poli Timişoara 7-0, finala mare: Viitorul Ştiinţa Craiova – Dinamo 0-0, 4-3 la penaltiuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS