9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportALRO s-a desfiinţat, FC Olt va fi echipa Slatinei

ALRO s-a desfiinţat, FC Olt va fi echipa Slatinei

Autorităţile locale din Slatina au decis să o „îngroape“ pe ALRO şi să înceapă o colaborare cu FC Olt, urmând să asigure doar infrastructura, partea financiară revenindu-le conducătorilor alb-vişinii.

Inevitabilul s-a produs: ALRO Slatina a devenit trecut, autorităţile locale luând decizia să nu o mai finanţeze şi să dea curs înţelegerii cu FC Olt Slatina, urmând să asigure tot ce este legat de infrastructură, de restul urmând să se ocupe patronii grupării alb-vişinie. Ieri-dimineaţă, la stadionul „Metalurgistul“, a avut loc reunirea echipei ALRO, însă fotbaliştii, în loc să se echipeze pentru primul antrenament, au participat la o şedinţă cu preşedintele Jean Niţulescu, în care au fost anunţaţi de cele hotărâte. Oficialul oltean le-a explicat că ALRO nu mai există de la 1 iulie şi că unii jucători sunt doriţi de Dan Oprescu la noua echipă a Slatinei, FC Olt, iar ceilalţi sunt liberi să-şi găsească alte angajamente. Cei care vor continua sunt George Savu, Marian Mecea, Bogdan Vişa, Iulian Grosu, Gabriel Precup, Christopher Quist, Marian Anghelina, Daniel Ene, Cătălin Crăciun, Marius Jianu şi Ninel Corcoveanu, pe liber fiind puse „piesele grele“, cu salarii mai mari: Ionuţ Stancu, Alin Vigariu, Laurenţiu Boroiban, Robert Săceanu, Marius Pasăre şi Sergiu Popescu.
Noua organigramă a echipei-fanion a judeţului Olt nu a fost comunicată, dar apropiaţii susţin că funcţiile cele mai înalte din conducere vor fi ocupate de Jean Niţulescu şi Gheorghe Constantin (ex-preşedintele Gaz Metan Severin).

Fotbaliştii, unii revoltaţi,
alţii bulversaţi

Celor mai mulți dintre jucători nu le-a picat bine „mutarea“ autorităţilor. Cei care sunt doriţi de FC Olt Slatina s-au arătat uşor sceptici în privinţa noului proiect, iar ceilalţi sunt supăraţi pentru că nu li s-a comunicat mai devreme că nu mai sunt doriţi, pentru că puteau să-şi găsească deja alte echipe.
„Sunt foarte supărat, pentru că am venit la Slatina în ideea că este stabilitate şi că este un proiect frumos, dar iată ce s-a întâmplat acum… Măcar să ne fi anunţat şi pe noi mai devreme, să ne fi spus să ne căutăm echipe. Acum timpul este scurt şi majoriatea echipelor şi-au făcut loturile şi noi nu o să avem prea multe variante. Nu au fost corecţi cu noi“, a spus atacantul Laurenţiu Boroiban, pentru GdS.
„Sunt dezamăgit, nu mă aşteptam să se ajungă aici, dar asta-i viaţa. Am crezut că este un simplu zvon, dar n-a fost. Nu-mi fac griji, pentru că m-au căutat vreo două echipe şi zilele astea o să mă decid unde voi juca, dar nu mi-a picat bine schimbarea asta. Mai sunt ceva probeleme cu actele, dar nea Jean Niţulescu ne-a promis că se rezolvă în două-trei zile“, a declarat mijlocaşul Robert Săceanu, pentru GdS.
„O să am o discuţie cu cei de la FC Olt şi văd zilele următoare ce voi face. Chiar am rămas surprins. Nu
ne-am gândit nici unul dintre noi la decizia asta. Nu sunt eu în măsură să o comentez“, a spus atacantul Cătălin Crăciun, pentru Olt TV.
„Mă aflu printre jucătorii cu care au zis dumnealor că vor să continue. Acum vom vedea. Ne vom întâlni şi vedem ce se întâmplă în viitor. Nu mai am contract, echipa ALRO nu mai există, sunt jucător liber de contract. Cu noul proiect, vom vedea, am înţeles că oamenii au planuri mari. Acum rezultatele vor vorbi“, a declarat mijlocaşul Gabriel Precup.

FC Olt s-a reunit
pe stadionul „1 Mai“

Noua reprezentantă a Slatinei, FC Olt, s-a reunit aseară pe stadionul „1 Mai“. Sub comanda antrenorului Dan Oprescu, fratele unuia dintre finanţatori, Marius Oprescu, s-au aflat 25 jucători (11 de la FC Olt, 12 de la defuncta ALRO şi două noutăţi): Bugiu, Savu, Mecea – Bogdanovici, Irimescu, Cruşoveanu, Giurcă, Bancu, Cuedan, Vâlcică, David, Perşinaru, Matei, Vişa, Precup, Quist, Anghelina, Ene, Crăciun, Jianu, Corcoveanu, Velcovici, Goge, Mircea Voicu, Pribac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS