11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFranţa şi Anglia, ultimele calificate în sferturi

Franţa şi Anglia, ultimele calificate în sferturi

Sita a cernut valorile şi în grupa D de la Euro 2012, ultimele echipe calificate fiind Franţa şi Anglia

Naţionala Franţei s-a calificat în sferturi, dar cu imaginea destul de „şifonată“. „Cocoşii“ au fost „jumuliţi“ în ultima rundă din grupe, Suedia câştigând confruntarea de la Kiev cu 2-0, golurile nordicilor fiind marcate de Ibrahimovici (‘54) şi Larsson (‘90+1).
„Ştiam că va fi un meci dificil, eram pregătiţi, însă nu ne aşteptam să fie atât de greu. Suedia a jucat din toată inima, în timp ce noi am fost prea slabi la contactul fizic. Suedezii au fost mai bine pregătiţi din punct de vedere fizic şi au avut un jucător care a făcut diferenţa (Ibrahimovic), ceea ce contează foarte mult. Suntem foarte dezamăgiţi de rezultat, însă important este că ne-am calificat“, a declarat selecţionerul Franţei, Laurent Blanc, care a folosit următorii jucători: Lloris – Debuchy, Rami, Mexes, Clichy – Mvila (‘83, Giroud), A. Diarra, Nasri (‘77, Menez) – Ben Arfa (‘59, Malouda), Benzema, Ribery.
„Sunt mândru de jucătorii mei, dar există şi un pic de tristeţe, mai ales după acest meci“, a punctat selecţionerul Suediei, Erik Hamren, care a mizat pe: Isaksson – Granqvist, Mellberg, J. Olsson, M. Olsson – Svensson (‘79, Holmen), Kallstrom – Larsson, Ibrahimovici, Bajrami (‘46, Wilhelmsson) – Toivonen (‘78, Wernbloom).

Britanicii, favorizaţi
de arbitri

În al doilea meci al serii din grupa D, reprezentativa Angliei a câştigat la limită, scor 1-0, confruntarea cu Ucraina, gol Wayne Rooney (‘48), însă gazdele competiţiei au de ce să se plângă după acest meci. În minutul 62, ucraineanul Marko Devici a şutat la poartă, iar John Terry a scos balonul de după linia porţii. Arbitrul ungur Viktor Kassai a lăsat jocul să continue, după ce asistentul suplimentar Istvan Vad nu i-a semnalizat că mingea a depăşit linia porţii cu întreaga circumferinţă.
„Ce pot să mai spun sau să fac după o astfel de decizie a celor cinci arbitri care s-au aflat pe teren şi nu au văzut. Mingea a intrat 50 de centimetri în poarta englezilor, însă golul nu a fost validat. Care mai este rostul celor cinci arbitri? Am fost lipsiţi de şansă, însă nu vreau să pun totul pe seama arbitrajului“, a „tunat“ selecţionerul Ucrainei, Oleg Blohin, care a folosit următorii jucători: Piatov – Gusev, Kacheridi, Rakiţki, Selin – Iarmolenko, Timoşciuk, Garmaş (‘78, Nazarenko), Konoplianka – Milevski (‘77, Butko), Devici (‘70, Şevcenko).
„În fotbal nu există tehnologie care să ofere posibilitatea de a se valida sau nu un gol. Arbitrul nu are la dispoziţie reluări. Cu viteza în care se joacă, nimeni nu poate fi sută la sută sigur, iar greşeala este omenească“, a declarat la rândul său tehnicianul englez Roy Hodgson, care i-a utilizat pe: Hart – G. Johnson, Terry, Lescot, As. Cole – Gerrard, S. Parker – Milner (‘69, Walcott), Rooney (‘87, Oxlade-Chamberlain), As. Young – Welbeck (‘82, Carroll).
Clasamentul final al grupei D este următorul: 1. Anglia 7 puncte, 2. Franţa 4, 3. Ucraina 3, 4. Suedia 3.

Programul sferturilor de finală

Odată cu disputarea ultimelor partide din grupa D s-a clarificat şi programul sferturilor de finală, „tabloul“ indicând câte o confruntare pe zi, de la ora 21.45, toate fiind transmise de TVR 1. Primul sfert va avea loc astăzi, Cehia urmând să întâlnească, la Varşovia, reprezentativa Portugaliei, mâine se vor duela Germania şi Grecia, la
Gdansk, sâmbătă va avea loc Spania – Franţa, la Doneţk, iar duminică Anglia va înfrunta Italia la Kiev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS