10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDrogba a pus Barca pe butuci

Drogba a pus Barca pe butuci

Atacantul ivorian Didier Drogba a speculat singura greşeală din defensiva Barcelonei şi a marcat pentru Chelsea un gol care o poate califica în finala Ligii Campionilor

Formaţia engleză Chelsea Londra a învins pe FC Barcelona cu scorul de 1-0 (1-0), pe stadionul „Stamford Bridge“, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Singurul gol al confruntării a fost semnat de ivorianul Didier Drogba (‘45+2), la capătul unui contraatac pornit de la o greşeală a lui Lionel Messi.
Trupa lui Josep Guardiola a dominat jocul, atât în prima repriză, cât şi după pauză, dar s-a lovit de o blocadă formidabilă a gazdelor, care au închis toate culoarele spre poarta lui Petr Cech, iar când spaniolii au găsit soluţii, atunci s-a opus goalkeeperul ceh. Messi nu a făcut un meci prea bun la Londra, dovedindu-se o dată în plus faptul că are o problemă cu Chelsea, în poarta căreia nu a marcat în şapte meciuri. Barcelona putea smulge un egal, dar în prelungiri Pedro a trimis mingea în bară, iar Busquets a reluat mult peste.
Chelsea Londra: Cech – Ivanovici, Cahill, Terry, A. Cole – Lampard, Obi Mikel, Raul Meireles – Mata (‘74, Kalou), Drogba, Ramires (‘88, Bosingwa). Antrenor: Roberto Di Matteo.
FC Barcelona: Victor Valdes – Dani Alves, Puyol, Mascherano, Adriano – Xavi (‘87, Cuenca), Busquets, Iniesta – Messi, Alexis Sanchez (‘67, Pedro), Fabregas (‘79, Thiago Alcantara). Antrenor: Josep Guardiola.
Meciul a fost arbitrat de germanul Felix Brych, ajutat de asistenţii Mike Pickel şi Mark Borsch, în timp ce Manuel Grafe a fost rezervă. Asistenţi suplimentari au fost Florian Meyer şi Deniz Aytekin.
Partida retur va avea loc marţi seară, pe arena „Camp Nou“ din Barcelona.

Di Matteo şi Guardiola susţin că nu este jucată calificarea

Antrenorul formaţiei Chelsea, Roberto Di Matteo, a afirmat că şansele de calificare în finala Ligii Campionilor în faţa Barcei sunt egale, chiar dacă echipa sa a câştigat meciul tur, scor 1-0. „Acest grup de jucători şi-a arătat determinarea şi curajul în faţa unei echipe de foarte mare nivel. Şansele de calificare în finală sunt tot de 50-50. Avem un meci în deplasare şi ştim că va fi foarte greu. În această seară ştiam că trebuie să le limităm ameninţarea şi să profităm de şansele noastre. Didier Drogba a marcat un gol crucial, dar performanţa este colectivă“, a declarat Di Matteo, conform Mediafax.
De partea cealaltă, strategul Barcelonei, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, Josep Guardiola, s-a arătat deranjat de uşurinţa cu care elevii săi au irosit numeroasele ocazii, dar speră ca în retur să se revanşeze. „Ne aşteptam să ducem o adevărată bătălie. Ştiam că este un meci periculos. Nu mă aşteptam să avem atât de multe ocazii. Singura problemă este că nu le-am concretizat. Vom încerca să facem acest lucru în retur, dar nu va fi uşor. Sper că vom găsi modalitatea de a trimite mingea în plasă. Nu sunt îngrijorat de starea de spirit a jucătorilor. Ştiu că vor fi pregătiţi sută la sută pentru al doilea meci. Chelsea are multă experienţă. A jucat şase semifinale în ultimii nouă ani. Noi vom vedea la finalul anului dacă vom câştiga trofee sau nu, dar pentru mine faptul că am ajuns aici este deja un succes“, a declarat Guardiola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS