17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRangers, în pericol

Rangers, în pericol

Clubul Glasgow Rangers, la care este legitimat şi Dorin Goian, grupare confruntată cu o gravă criză financiară, a cerut plasarea sub administrare judiciară, a anunţat tribunalul din Edinburgh, notează Mediafax. Rangers aşteaptă o decizie în cazul procesului cu fiscul britanic, care ar putea să-l coste 49 de milioane de lire sterline. În cazul în care va fi plasat sub administrare judiciară, decizie care ar putea fi dată în patru-cinci zile, Rangers va fi sancţionată cu pierderea a zece puncte în clasament. Clubul a fost obligat să-l vândă pe croatul Nikica Jelavici la Everton pentru a strânge bani, iar preşedintele Craig Whyte declarase pe 5 februarie că „săptămânile care vor urma vor fi cele mai dificile din istoria clubului“. „Când am preluat controlul clubului, în mai 2011, era clar că se confruntă cu mari probleme financiare. De la începutul mandatului am considerat plasarea sub administrare judiciară ca o posibilitate ca acest club să-şi revină şi să o ia de la capăt. Trăim vremuri grele, dar le transmit fanilor că nu vom renunţa“, a declarat Craig Whyte, care a cumpărat clubul pentru preţul simbolic de o liră sterlină şi care a „moştenit“ datorii de 20 de milioane de lire sterline.
În prezent, Glasgow Rangers ocupă locul doi în campionat, la patru puncte de Celtic. „Şerifii“ au câştigat de 54 de ori campionatul Scoţiei, de 33 de ori Cupa Scoţiei, precum şi Cupa Cupelor în 1972.
Un alt club britanic, Portsmouth, a fost plasat luni sub administrare judiciară. Divizionara secundă a făcut obiectul acestei măsuri pentru prima dată în 2010, iar atunci a scăpat de faliment, dar a fost retrogradată în liga a doua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS