11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele de la SCM-U au un nou antrenor, Marian Constantin

Voleibalistele de la SCM-U au un nou antrenor, Marian Constantin

Când nu sunt rezultate la o echipă, antrenorul pleacă primul. Aşa a făcut şi Bertholt Văsuică, tehnicianul voleibalistelor de la SCM-U Craiova. El a fost înlocuit rapid cu Marian Constantin.

Patru eşecuri consecutive au cântărit greu pe umerii antrenorului echipei feminine de volei SCM-U Craiova, Bertholt Văsuică. Acesta l-a anunţat marţi pe Nicu Stoian, preşedintele clubului SCM, că vrea să-şi dea demisia. Seara, clubul a dat un comunicat oficial, care suna astfel: „Domnul Berthold Văsuică şi-a prezentat demisia invocând unele probleme personale. Pe cale amiabilă am convenit să încetăm colaborarea cu Domnia sa, iar de pregătirea echipei se va ocupa Puşa Dina“. Ieri-dimineaţă, antrenamentul fetelor a fost condus de Puşa Dina. La prânz, reprezentanţii SCM au trimis un nou comunicat, în care anunţau că noul antrenor al echipei este Marian Constantin, iar Puşa Dina a părăsit clubul. Ce s-a întâmplat în interval de câteva zeci de minute a explicat Nicu Stoian: „La club a venit Bertholt Văsuică să-şi depună demisia. În dorinţa de a-l face să se răzgândească,
le-am convocat la o discuţie pe antrenoarea Puşa Dina şi pe căpitanul echipei, Denisa Rogojinaru. Berti a spus că ia asupra lui toată vina pentru rezultatele nesatisfăcătoare din ultima vreme şi că nu revine asupra deciziei. După ce am purtat discuţii şi cu Puşa Dina, Consiliul de Administraţie al clubului a decis ca antrenoarea, făcând parte din conducerea tehnică, să nu mai fie oprită, dacă Văsuică pleacă“.
Contactată de GdS, Puşa Dina a spus că nu ştia de decizia Consiliului de Administraţie: „Am avut o discuţie la care a participat şi Bertholt Văsuică, iar domnul Gongu (n.r. – Petre Gongu, directorul economic al SCM) mi-a cerut să-mi dau demisia. Dar nu am primit nici o decizie scrisă“. Antrenoarea s-a prezentat la sală pentru antrenamentul de la ora 17.00, dar a fost anunţată că a fost demisă. „Mi-au spus că sunt demisă şi am plecat. O să văd ce voi face în continuare“, a adăugat aceasta. Puşa Dina era la echipă încă de la înfiinţarea clubului SCM, acum cinci ani, dar a fost antrenor secund şi înainte, când echipa aparţinea CS Universitatea Craiova, iar antrenor principal era Adrian Cotoranu. La echipa feminină de volei a clubului municipalităţii au avut loc cele mai multe schimbări pe banca tehnică. De câte ori un antrenor era schimbat, Puşa Dina era pusă să se ocupe de echipă, fiind un fel de manta de vreme rea.

Văsuică, retragere discretă

În ceea ce-l priveşte pe Bertholt Văsuică, acesta se află la a treia demisie de la SCM-U. De fiecare dată fostul voleibalist a plecat fără scandal. De data aceasta, se pare că în spatele declaraţiei date de Nicu Stoian, că Văsuică şi-a dat demisia din motive personale, stă motivul că antrenorul nu mai putea să comunice cu jucătoarele sau nu se putea face înţeles de unele titulare. De aici au pornit problemele. O echipă considerată de mulţi antrenori din ţară ca având potenţial a înregistrat patru eşecuri consecutive, iar în unele meciuri unele jucătoare au făcut greşeli de începătoare. Chiar dacă de fiecare dată a stat perioade scurte la echipă, fie la băieţi, fie la fete, a avut rezultate satisfăcătoare.

Noul antrenor cunoaşte lotul

Oficialii clubului au anunţat deja ieri numele noului antrenor. Este vorba despre Marian Constantin, tehnician care a mai pregătit formaţiile Dinamo Bucureşti, Unic Piatra Neamţ şi ultima dată CSM Bucureşti. Constantin a declarat ieri, pentru GdS, că vine în Bănie să facă treabă: „Nu mi-e frică să preiau o echipă în plin campionat. Sunt bucuros că vin la Craiova, vin cu inima deschisă să facem o treabă bună. Trebuie să redresăm corabia cât mai repede. Pe multe dintre componentele lotului le ştiu, le-am avut ca eleve sau le-am urmărit la lucru în competiţie“. Tehnicianul va susţine astăzi primul antrenament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS