9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportValentin Lemnaru, restanţier la goluri

Valentin Lemnaru, restanţier la goluri

Atacantul Valentin Lemnaru continuă pasa proastă de la finalul anului trecut, nereuşind să înscrie din septembrie 2011

Responsabil cu golul în atacul pandurilor, Valentin Lemnaru a uitat să mai marcheze. Ultima reuşită a sa datează din 27 septembrie 2011, cu Astra Ploieşti, la Târgu Jiu, scor 1-2. Nici măcar în Antalya nu s-a „lipit“ la gol ex-clujeanul, deşi a bifat toate jocurile de verificare. Poate şi de aici nevoia disperată a lui Petre Grigoraş de a-şi întări atacul, mai ales că cealaltă opţiune ca vârf împins, Paul Batin, a ieşit la rampă abia pe finalul anului, suplinind, ce-i drept, eclipsa de formă a lui Lemnaru. „Primul cantonament a fost axat mai mult pe pregătirea fizică, acum vor fi meciuri amicale în care antrenorul va stabili echipa pentru începutul returului. Eu îmi doresc să înscriu, important este să încep din nou să joc cât mai mult şi odată cu golurile mele sper să vină şi rezultate mai bune“, a declarat Lemnaru după primul stagiu din Antalya. Concurenţa nu-l sperie pe ex-clujean care trebuie să împartă minutele în amicale cu lituanianul Deivydas Matulevicius. „Este bine dacă este concurenţă. La fiecare echipă este bine să fie concurenţă pe fiecare post. Cine este mai în formă o să joace. Vom fi pregătiţi la sfârşitul cantonamentului pentru reluarea campionatului. Au plecat jucători importanţi, dar noi, cei care am rămas aici, trebuie să ducem mai departe proiectul şi trebuie să ne clasăm în primele zece la sfârşitul campionatului“, afirmă Lemnaru.
Valentin Lemnaru a înscris patru goluri în turul campionatului, toate în primele opt etape, în 1.299 de minute jucate, fiind al patrulea cel mai folosit jucător din lotul echipei Pandurii, după Viera, 1.530 de minute, Mingote, 1.350 de minute şi Cardoso, 1.332 de minute. Lipsa de formă a lui Lemnaru a fost taxată şi de transfermarkt.de, care i-a scăzut cota de la 750.000 de euro (10.11.2011) la 650.000 de euro (24.12.2011).
După ce l-a reinventat pe Jaka Stromajer, slovenul dând randament excelent ca atacant stânga, Petre Grigoraş încearcă acelaşi lucru şi cu Paul Batin. Atacantul adus în vară de la CFR Cluj a fost folosit în amicalele din Antalya cu preponderenţă ca volante stânga şi nu a făcut-o deloc rău.

Matook, încă un eşec

Îi aduce cineva şi fotbalişti lui Grigoraş? Întrebare legitimă după ce mulţi jucători s-au perindat prin cantonamentul pandurilor, însă nici unul nu l-a mulţumit pe tehnicianul pandurilor. Farez Brahmia (Franţa, liga a 5-a), Luisito Campisi (Italia, liga a 3-a), Sebastiao Noguera (Portugalia), Williams (Brazilia) şi Akram Matook (Tunisia) s-au prezentat modest, iar Grig i-a expediat rapid. Internaţionalul estonian Ats Purje este singurul rămas sub observaţie, alături de Alexandru Neagu şi Deivydas Matulevicius, ultimii doi având deja semnate contracte cu Pandurii. „Îl vom vedea şi pe Purje şi cred că în rest sunt şanse minime să mai primesc alţi jucători în probe. Aş vrea să mă concentrez doar la pregătirea echipei şi formarea unui unsprezece de bază. Nu cred că aş mai avea răbdare să mai studiez tot felul de anonimi, mă repet, nu vreau să am un lot doar la număr. Mai bine cu tinerii de la Pandurii, cu Unguru şi cu Dumitru, decât cu alţii“, a răbufnit Grigoraş.
Pandurii are programat astăzi un nou amical în Antalya, în compania echipei din Serbia, FK Novi Pazar. Altfel, aseară, elevii lui Grigoraş au remizat în jocul de verificare susţinut în compania celor de la MTK Budapesta, scor 3-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS