9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Rusu ratează startul returului

Adrian Rusu ratează startul returului

Adrian Rusu a fost diagnosticat cu entorsă de genunchi şi întindere a ligamentului colateral intern şi va rata primele etape din acest an. Gorjenii vor să-l transfere pe Bogdan Unguruşan, de la „U“ Cluj.

Pandurii a rămas fără fundaş dreapta după ce Adi Rusu s-a accidentat la genunchi în prima repriză a amicalului cu Duisburg (3-2). Fotbalistul a fost consultat de medicul echipei naţionale, Pompiliu Popescu, iar diagnosticul, entorsă de genunchi şi întindere a ligamentului colateral intern, nu i-a picat deloc bine lui Petre Grigoraş. Lui Rusu i s-a aplicat o atelă ghipsată şi va lipsi trei săptămâni de la pregătire, ratând astfel al doilea stagiu şi primele etape din acest an. „Asta e cea mai mare dezamăgire. Din păcate, Rusu are o întindere de ligament colateral intern. Trebuie imobilizat piciorul în ghips trei săptămâni, după care o să înceapă recuperarea. A pierdut startul campionatului, cel puţin primele cinci etape stă“, a declarat Petre Grigoraş. Celălalt fundaş dreapta, Marian Pleaşcă (21 de ani), a suferit o operaţie la ligamente şi va reveni abia sezonul viitor, astfel că Pandurii mai are în lot un singur fundaş dreapta de meserie, Florin Popete (34 de ani). „Nu ştiu cum va decurge recuperarea lui Pleaşcă. Oricum, până în vară nu pot să profit de el. Să vedem cât de repede îl putem avea şi pe Rusu. Îmi pare rău pentru el, e un jucător model şi în pregătire, şi în viaţa de zi cu zi, dar fotbalul e o luptă şi în luptă te mai şi răneşti câteodată. Popete, din punctul meu de vedere, e departe de a putea fi o soluţie. Şi în meciurile de pregătire s-a prezentat mai mult decât modest“, a mai spus Grig.

Unguruşan, soluţia imediată

Aflaţi într-o nevoie disperată de fundaş dreapta, cei de la Pandurii l-au contactat pe Bodgan Unguruşan, fotbalist ce nu mai intră în planurile de viitor ale echipei „U“ Cluj din această iarnă. „Ne-am gândit la Unguruşan de la «U» Cluj. A rămas ca Eugen Pârvulescu să discute cu domnul Walter. Vreau să-l luăm pentru că e un jucător pe care eu îl ştiu şi sunt convins că, până se refac Pleaşcă și Adi, ar putea fi o soluţie. Poate fi şi o soluţie de viitor, nu numai pe termen scurt. Adi Rusu poate să joace şi fundaş central. Întotdeauna trebuie să ai doi jucători pe post, nu? Am vorbit cu jucătorul, ar fi de acord, să vedem în ce condiţii s-ar putea face transferul“, a spus Petre Grigoraş. În vârstă de 28 de ani, Unguruşan a mai evoluat la MTK Budapesta şi Armătura Zalău, iar în ultimii şase ani şi jumătate, doar la „U“ Cluj.

Ultimul amical

Pandurii încheie primul stagiu de pregătire din Antalya cu un ultim joc de verificare, programat astăzi, de la ora 18.00, în compania echipei de primă ligă din Azerbaidjan, FK Baku. Dintre jucătorii accidentaţi, doar Voiculeţ şi Mingote au şanse să revină. Maxim va fi menajat în continuare. El va intra la joc doar din stagiul următor. „Voiculeţ poate reveni fără nici un fel de probleme. Cardoso a avut o tendinită, de asta l-am şi schimbat repede cu Duisburg, să nu rişte o accidentare gravă, dar şi el ar putea evolua câteva minute. Maxim se antrenează normal, dar, având acea problemă la metatarsian, nu am vrut să riscăm nimic. El a făcut numai antrenamente fizice şi în al doilea cantonament va intra la jocuri. Mingote cred că va reintra şi el. Deja a reînceput antrenamentele“, a mai spus tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS