11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii au spart reduta nemţească

Gorjenii au spart reduta nemţească

Pandurii Târgu Jiu a obţinut primul succes în Antalya, scor 3-2, cu MSV Duisburg, locul 12 în 2. Bundesliga

Băieţii lui Petre Grigoraş s-au descătuşat în cel de-al treilea test nemţesc din Antalya, cu MSV Duisburg, şi au marcat de trei ori în prima parte, după o prestaţie solidă. Pandurii a început în formula: Lazar – Rusu, Viera, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ, Nistor, Cristea – Al. Grigoraş, Matulevicius, Batin şi şi-a dominat adversarul. Matulevicius, surpriza plăcută, a avut prima şansă de gol, mingea reluată cu capul de lituanian fiind respinsă de portar în bară (‘11). După două jocuri fără reuşite, gorjenii au spart gheaţa în faţa nemţilor. Batin a deschis scorul cu un şut deviat (’18, 1-0), iar Matulevicius a dublat avantajul, servit excelent de Batin (’25, 2-0). Tot lituanianul a scos un penalti transformat de Cristea (’33, 3-0). MSV Duisburg a redus din diferenţă prin Domovchiyschi cu un şut fantastic, în vinclu, de la 30 de metri (’40, 3-1). În partea a doua, Grigoraş a trimis pe teren toţi jucătorii apţi de pe bancă, inclusiv pe cei aflaţi în probe, Neagu, Campisi, Brahmia şi un portughez nou sosit, Sebastiao Noguero, iar Duisburg a profitat şi a mai marcat o dată prin românul Jula (’53, 3-2).

Rusu, probleme la ligamente
 
Din păcate, Pandurii a pierdut trei jucători în amicalul cu MSV Duisburg, Voiculeţ, Cardoso şi Adi Rusu, ultimul cu probleme la genunchi, iar accidentarea sa pare destul de gravă. „O primă repriză bună, în care am folosit jucătorii de bază. Din păcate, victoria e umbrită de accidentarea lui Rusu, care se pare că e destul de gravă. Voiculeţ şi Cardoso au şi ei mici probleme, dar nu o să absenteze mult timp. E o perioadă în care aş fi vrut ca toţi jucătorii să fie sănătoşi, dar se mai întâmplă şi astfel de accidentări. Sper să nu fie foarte grav la Adi. O victorie meritată, o primă repriză foarte bună. Sunt echipe puternice. Chiar dacă joacă în liga a doua din Germania, pun probleme. Sunt mulţumit de rezultat, mulţumit în mare parte de joc, dar … pierd jucători“, a declarat Petre Grigoraş.

Matulevicius, de urmărit
 
Petre Grigoraş a renunţat, după jocul cu Duisburg, la jucătorii sosiţi în probe, Campisi, Brahmia şi Noguero. „Sper să vină doi – trei jucători peste nivelul echipei, nu ce am avut până acum în pregătire. Începând de astăzi (ieri – n.r.) nu o să-i mai folosesc pentru că nu avem nevoie de ei“, a spus Grigoraş. Tehnicianul aşteaptă mult mai mult de la lituanianul Matulevicius, care rămâne la Pandurii şi în stagiul al doilea, care va avea loc tot în Antalya. „Matulevicius e jucătorul nostru. Dacă va confirma va rămâne şi sperăm să fie o achiziţie bună. Deocamdată, e prematur de spus, după o singură repriză. E un jucător în urmă cu pregătirea. Are şi câteva kilograme în plus pe care trebuie să le dea jos, aşa că avem răbdare cu el. Are potenţial, e un luptător şi merită să-i acordăm încredere. O să-l vedem şi în stagiul următor şi atunci vom lua o decizie“, a declarat Grigoraş la Digi Sport.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS