11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii dau al doilea test nemţesc

Gorjenii dau al doilea test nemţesc

Pandurii Târgu Jiu joacă sâmbătă în compania formaţiei germane Energie Cottbus, acesta fiind al doilea amical din Antalya pentru gorjeni

Primul test nemţesc din Antalya a fost picat de elevii lui Petre Grigoraş, care au pierdut în faţa ultimei clasate din 2. Bundesliga, Karlsruher SC, scor 0-1. Piossek a marcat golul victoriei germanilor în minutul 2, cu un şut de la marginea careului. Karlsruher SC a aliniat echipa secundă, românii Andrei Cristea şi Ionuţ Rada alături de jucătorii importanţi fiind folosiţi în aceeaşi seară în amicalul cu Inter Baku. Neinteresat de rezultat, Petre Grigoraş a oferit minute tuturor jucătorilor din lot, cu excepţia lui Mingote şi Maxim. Mingote a acuzat o stare de oboseală, iar Maxim a fost menajat.
„Nu mă interesează foarte mult rezultatul, dar asta nu înseamnă că nu m-aş bucura dacă vom avea rezultate bune. Mă interesează să îşi dea seama jucătorii la ce nivel sunt şi cât mai au de tras pentru a ajunge la forma maximă. Aşa că nu voi urmări rezultatul, ci să văd fiecare jucător cel puţin 45 de minute la fiecare meci. Iar în partea a doua a cantonamentului vom încerca să conturăm prima echipă şi să vedem cu ce formaţie vom aborda returul“, este strategia lui Grigoraş în acest prim stagiu. „La început o să fie mai greu cu mingea, dar ne vom intra în ritm“, promite căpitanul Mihai Pintilii.
Pandurii Târgu Jiu joacă sâmbătă, de la ora 18.00, al doilea meci amical, tot împotriva unei echipe germane, Energie Cottbus, locul 10 în 2. Bundesliga. Nemţii l-au legitimat în această iarnă pe atacantul român Marius Bilaşco, însă nu va juca împotriva Pandurilor. Suporterii pandurilor pot urmări la TV prestaţia echipei lui Grigoraş, în direct la Digi Sport 1. De altfel, postul TV respectiv va transmite în direct şi celelalte două jocuri ale pandurilor din acest stagiu, cu MSV Duisburg (24 ianuarie, ora 18.00) şi FK Baku (26 ianuarie, ora 18.00).

Amatori testaţi
de Pandurii
 
Pe lângă Alexandru Neagu şi Deivydas Matulevicius, aflaţi în Antalya, Pandurii a mai chemat la probe alţi doi jucători, Farez Brahmia şi Luisito Campisi, care se pregătesc deja sub comanda lui Petre Grigoraş. Atât Brahmia, cât şi Campisi vin din ligile de amatori din Franţa, respectiv Italia.
Francez de origine algeriană, Farez Brahmia (21 de ani) a evoluat în sezonul 2011-2012 doar în două amicale, câte 45 de minute pentru RC Strasbourg, pe poziţia de mijlocaş ofensiv. Gruparea franceză se află în CFA2, a cincea ligă din Franţa.
Luisito Campisi (24 de ani) este legitimat în prezent la Monza, echipă la retrogradare în liga a treia italiană (C1). Campisi este prezentat ca mijlocaş şi are în CV cluburi cunoscute din Peninsulă, ca Atalanta şi Hellas Verona. Pentru Atalanta a bifat o prezenţă pe când activa în serie B, în sezonul 2005-2006, iar la Hellas Verona a evoluat două sezoane, ambele în C1.
 
Pandurii II, la Rânca
 
Divizionara C, Pandurii II Târgu Jiu, va efectua un stagiu de pregătire la Rânca, în perioada 23-29 ianuarie, deşi, iniţial, se stabilise ca echipa secundă a pandurilor să plece în Antalya pe 2 februarie, împreună cu trupa lui Grigoraş. Cei de la Pandurii vor trimite la Rânca şi 50 de juniori republicani A şi B, în perioada 4-12 februarie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS