15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA venit Moşu’ la campioni

A venit Moşu’ la campioni

Maike Cioacă, Irinel Olaru, Bogdan Tenoşanu, proaspăt campioni naţionali universitari, alături de Ovidiu Grecu, medaliat cu argint, au primit ieri cadouri de la Adrian Frâncu, preşedintele Box Club Universitatea Craiova

Patru pugilişti craioveni, medaliaţi recent la Campionatul Naţional Universitar de la Bacău, au avut parte ieri de o surpriză frumoasă. Adrian Frâncu, preşedintele Box Club Universitatea Craiova, a jucat rolul lui Moş Nicolae şi le-a făcut băieţilor câteva cadouri, constând în bani, dulciuri şi câte un tricou. „Am făcut şi eu box şi ştiu cât de mult contează să fii susţinut, mai ales că ei au şi rezultate bune. Dacă nu i-aş ajuta este ca şi cum ai găuri barca unui pescar care este pe apă înainte de a ajunge la mal“, a spus Frâncu.
Maike Cioacă (categoria 56 de kilograme), Bogdan Tenoşanu (categoria 52 de kilograme) şi Irinel Olaru (categoria 64 de kilograme) au ieşit campioni universitari, iar colegul lor Ovidiu Grecu (categoria 75 de kilograme) a obţinut argintul. Doi dintre băieţi, Cioacă şi Olaru, sunt legitimaţi la SCM Bacău, iar Grecu şi Tenoşanu reprezintă Box Club Universitatea Craiova. „Sunt mândru că la o competiţie, a doua ca valoare pe plan intern, patru sportivi ai mei au obţinut asemenea rezultate. Toţi au fost finalişti, iar trei au câştigat titlul naţional. Visul meu este să calific un sportiv la Jocurile Olimpice şi se poate realiza, pentru că Maike Cioacă şi Irinel Olaru au şanse de calificare la competiţia supremă de la Londra“, a spus Constantin Cucu, antrenorul care se ocupă de cei patru medaliaţi. Acesta are un mare regret, că doi dintre ei aduc glorie altui oraş, Bacău: „Înainte ca Maike Cioacă şi Olaru să plece la Bacău, am făcut oferta celor de la CSM Craiova să-i ia gratis şi să le ofere indemnizaţie dacă iau medalie. Am fost refuzat. Am cerut ajutor peste tot, dar am primit doar răspunsuri negative, iar pentru a nu pierde aceşti băieţi i-am lăsat la Bacău, unde li se oferă casă, masă şi un salariu”.
Şi Maike Cioacă, component al lotului naţional de seniori, regretă că nu mai reprezintă un club craiovean. El a povestit că la antrenamente îmbracă treningul Craiovei şi i-ar părea rău dacă s-ar califica la Jocurile Olimpice şi nu ar reprezenta un club din Bănie: „Mi-ar părea rău dacă mă calific la Jocurile Olimpice şi nu o fac pentru Craiova. Asta este cea mai mare durere din inima mea, că nu boxez pentru Craiova. Şi acolo fac antrenamente în treningul cu Craiova. Mai îmi zice antrenorul să mai iau şi eu treningul de acolo, că văd cei de la primărie, care dau banii, dar nu pot, pentru că sufletul meu este la Craiova“.
Maike, care a ieşit campion naţional din 2007 şi până în prezent, iar în 2010 şi 2011 de două ori, crede că poate obţine biletul pentru Londra, la categoria 52 de kilograme: „Este o presiune pe mine, pentru că la 49 şi 52 de kilograme sunt cele mai multe locuri de calificare, deci şanse mai multe. Am crescut foarte mult în greutate, 60, şi acum trebuie să fac 52. Mai iau vitamine, antrenorii mă susţin moral, zicându-mi: «Hai, Maike, trage de tine». Nu sunt aşa de gras încât să pot da uşor jos kilograme. Trebuie să slăbesc într-o lună şi jumătate, două luni. Dacă le dau prea devreme, nu mai am forţă deloc, îmi distrug ficatul“. Sumele de bani pe care le primesc cei doi pugilişti craioveni la clubul băcăuan nu sunt mari, Irinel Olaru ia 500 de lei pe lună, iar Cioacă – 1.500, dar pentru un oraş precum Craiova se pare că este destul de greu să ofere aceşti bani unor campioni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII