14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM înfruntă Oltchim la Filiaşi

SCM înfruntă Oltchim la Filiaşi

Cele două echipe de handbal din Liga Naţională feminină, SCM Craiova şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, se întâlnesc sâmbătă, de la ora 11.00, la Filiaşi, într-un joc din cadrul etapei a doua

Locuitorii oraşului doljean Filiaşi vor putea urmări sâmbătă la lucru campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Elevele lui Radu Voina vor întâlni, începând de la ora 11.00, în Sala Sporturilor din localitate, cealaltă echipă olteană din Liga Naţională, SCM Craiova, într-o partidă contând pentru etapa a doua.
Craiovencele sunt considerate gazde, deoarece îşi dispută meciurile de pe teren propriu în sala din Filiaşi şi sunt la prima reprezentaţie oficială în faţa publicului din oraşul aflat la aproximativ 40 km de Craiova, dar rămâne de văzut care dintre cele două combatante va beneficia de susţinerea spectatorilor. Sigur este că sala care are o capacitate de 150 de locuri va fi plină.
SCM şi Oltchim se întâlnesc, la fel ca şi în sezonul trecut, la început de stagiune. „Galacticele“ din Vâlcea pornesc favorite, dar formaţia craioveană nu vrea să
dezamăgească.
„Suntem conştienţi că ne aşteaptă un meci foarte greu. Întâlnim cea mai bună echipă din handbalul românesc. Noi ne jucăm şansa, ne vom lupta pentru fiecare minge şi sunt convins că vom face un meci bun“, a spus Bogdan Burcea, antrenorul echipei din Bănie. SCM a debutat cu o înfrângere în noul sezon, pierzând disputa din deplasare cu Dunărea Brăila, scor 31-23. Nici Ada Nechita şi colegele sale nu au avut un debut convingător, Oltchim impunându-se la limită, scor 28-27, pe terenul echipei HCM Roman. Turcoaica Yeliz Ozel a marcat golul victoriei în ultima secundă, cu o aruncare de la nouă metri. Partida SCM-Oltchim va fi arbitrată de o brigadă bucureşteană, alcătuită din Costin şi Vicea.
 
 „Galacticele“ au mai inaugurat o sală,
la Călăraşi

 
Oltchim şi campioana Serbiei, RK Zajecar (la care evoluează şi fostul portar al echipei vâlcene, Tereza Pâslaru, dar şi fosta jucătoare a formaţiei SCM Craiova), Elena Moise, au disputat joi un meci amical, la Călăraşi, prin care a fost inaugurată sala de sport din localitate, cu o capacitate de 1.500 de locuri, la doar câteva zile după meciul inaugural al sălii din Băileşti.
Oltchim s-a impus cu scorul de 33-22 (17-11), oferind nu doar o victorie concludentă, ci şi spectacol, spre deliciul spectatorilor din tribune. Partida dintre Oltchim şi RK Zajecar a fost şi un bun prilej de studiu al jocului formaţiei sârbe, pentru vicecampioana „U“ Jolidon Cluj, care o va avea adversară în 17 septembrie, în primul meci de la turneul din Danemarca, din turul doi al Ligii Campionilor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII