9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, în luptă cu istoria

Pandurii, în luptă cu istoria

Pandurii lui Petre Grigoraş au acumulat şapte puncte după primele patru etape, egalând cel mai bun start al grupării gorjene în Liga I petrecut în 2007

Sezonul 2007-2008 era de referinţă pentru Pandurii Târgu Jiu. Sub comanda lui Eugen Neagoe, gorjenii obţinuseră şapte puncte în primele patru etape, după un egal, 1-1, pe terenul lui „U“ Cluj, abia revenită în prima ligă, două victorii, 1-0 cu Oţelul şi 2-0 cu Universitatea Craiova, ambele acasă, şi o înfrângere, 1-3 cu Poli Timişoara. Atunci, Pandurii îi avea pe teren pe Constant Djakpa, Liviu Mihai, Alexandru Păcurar sau Jaka Stromajer. Cu Petre Grigoraş pe bancă, oltenii au rezultate similare cu cele de acum patru ani, 1-1 la debut cu nou-promovata Ceahlăul, victorii acasă, 2-1 cu FC Braşov şi 2-0 cu CFR Cluj, şi o înfrângere, 0-2, la Dinamo, egalând cel mai bun start de campionat din istoria clubului. Pandurii, ediţia 2011, poate intra însă în istorie dacă etapa viitoare, cu Voinţa Sibiu, reuşeşte să obţină victoria. În 2007, gorjenii au remizat pe terenul Stelei Bucureşti şi au strâns opt puncte după cinci etape. „Nu facem un clasament acum. E abia etapa a patra. Avem 7 puncte, plus 1 la adevăr. Cred că e bine. Mai sunt atât de multe meciuri de disputat încât e prea devreme să facem calcule şi clasamente. Aş vrea din tot sufletul ca echipa să nu cedeze, pentru că ne aşteaptă un meci sâmbătă, care ne poate da o anumită linişte până după pauza de două săptămâni care va urma“, a spus Petre Grigoraş.

CFR a dominat, noi am câştigat

CFR Cluj a avut posesie superioară la Târgu Jiu, 52% şi 107 dueluri câştigate faţă de 101 ale gazdelor, dar Pandurii a fost echipa mai pragmatică, reuşind să fructifice două din cele patru şuturi expediate pe spaţiul porţii debutantului în Liga I, Fernandes. Pandurii a expediat 14 şuturi spre poarta lui CFR, iar patru şi-au atins ţinta, în timp ce CFR Cluj a trimis de 13 ori spre poarta lui Mingote şi tot patru au prins poarta. Şi la cornere oltenii au fost superiori, câştigând duelul clar, 8-3, unul dintre ele fiind transformat de Cardoso în gol.

Chiricheş şi Pintilii, urmăriţi de Boldici

Internaţionalii pandurilor, Vlad Chiricheş şi Mihai Pintilii, au fost evaluaţi la jocul cu CFR Cluj de către secundul selecţionerului Victor Piţurcă, Gabi Boldici. Şi Emil Săndoi a fost prezent pe „Municipal“ pentru a-i urmări pe Lazar şi Brata, dar doar ultimul a evoluat câteva minute. „Cred că Gabi Boldici a avut ce vedea. Noi ne-am făcut treaba şi asta este. El decide dacă ne convoacă sau nu. Noi ne-am făcut treaba pe teren şi acum aşteptăm roadele. La fiecare meci ne vedem de treaba noastră. Azi (luni – n.r.) am vrut cele trei puncte, am fost mai buni şi am câştigat. Mulţumim lui Dumnezeu şi dorim să o ţinem tot aşa“, a declarat Pintilii. Chiricheş speră ca Pandurii să se impună şi la Sibiu, etapa următoare, iar prestaţiile sale să fie apreciate de toţi cei interesaţi. „Cred că suntem «naşii» CFR-ului. N-au prea câştigat cu noi. Trebuie să învingem şi sâmbătă la Sibiu. Sper ca aceia care mă urmăresc, de la naţională sau de la Steaua, să fie mulţumiţi. Important e să fac meciuri bune de la iarnă încolo la Steaua. Sunt fotbalist şi joc la echipa la care sunt acum şi sper să o fac cât de bine pot. În ceea ce priveşte naţionala, nu ştiu dacă o să joc la meciul cu Franţa, sunt realist şi sper să ajung cât mai sus“, a afirmat Chiricheş.

Maxim a primit cartea verde

Alexandru Maxim a primit certificatul internaţional de transfer, însă nu are drept de joc deoarece fişa sa individuală a fost rătăcită de Federaţia Română de Fotbal. Maxim a evoluat pentru Ardealul Cluj până la vârsta de 17 ani, apoi s-a transferat la Espanyol Barcelona. Cei de la Pandurii speră ca problema să se rezolve cât mai rapid pentru ca mijlocaşul să primească drept de joc. „Maxim a primit cartea verde, dar nu-i găsesc fişa jucătorului la FRF. Dacă îi găsesc fişa, oricând poate să debuteze. Din punctul nostru de vedere, actele sunt în regulă“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII