9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport700.000 de euro la Pandurii, restul la Condescu

700.000 de euro la Pandurii, restul la Condescu

Drepturile TV ale Ligii I pe următorii trei ani au fost vândute pentru 100.440.000 de euro, aproximativ aceeaşi bani ca în ultimii trei ani. Grupul RCS&RDS va transmite şapte jocuri pe etapă, iar Dolce şi Antena 1 – câte un joc. Clubului Pandurii Târgu Jiu i-ar reveni circa 1.100.000 euro din drepturile TV pentru sezonul 2011-2012, sumă aferentă locului 12. Deşi au încheiat campionatul trecut pe locul 13, gorjenii au urcat o poziţie în clasament prin retrogradarea vicecampioanei Poli Timişoara, câştigând astfel 159.000 de euro. Locul 13 atribuit acum Sportului Studenţesc este retribuit cu 941.000 de euro. Oficialii clubului Pandurii cataloghează această tranzacţie a LPF ca „un succes al preşedintelui  Dragomir“. „S-au vândut toate pachetele şi preşedintele Dragomir merită felicitările noastre ale cluburilor pentru acest succes. S-a obţinut o sumă mult mai mare decât în anii precedenţi şi cluburilor le vor reveni astfel sume mai mari de bani din drepturile TV. Ne bucurăm că s-a rezolvat şi această problemă“, a spus Pârvulescu, pentru site-ul clubului.
O parte semnificativă din banii destinaţi pandurilor va ajunge la Condescu. Acesta a împrumutat în această primăvară clubul Pandurii cu 400.000 de euro, bani necesari pentru a stinge datoria către Dinamo în cazul „Ilie Iordache“, bani obţinuţi printr-un credit la bancă în nume propriu. Dacă nu s-ar fi achitat acei bani, clubul Pandurii ar fi fost retrogradat în Liga a III-a. „Trebuie să intre banii din drepturile TV şi din aceia o să se achite creditul. O să dau 5.000 de euro dobândă. Trebuia să am o soluţie pentru că nu am fi fost programaţi şi implicit retrogradaţi. Cu siguranţă o să câştigăm procesele şi astfel recuperăm banii de la Dinamo“, a motivat atunci Condescu gestul său.  

La Severin încă două meciuri

Pandurii Târgu Jiu va disputa tot la Severin primele două jocuri de pe teren propriu din sezonul viitor. „Având în vedere faptul că gazonul de pe stadionul Municipal din Târgu Jiu nu va fi încă gata pentru a se disputa aici meciuri oficiale la ora debutului meciurilor din Liga I, conducerea clubului a solicitat deja LPF programarea tot la Severin a primelor două jocuri pe care Pandurii trebuie să le dispute pe teren propriu în noul sezon. Date fiind condiţiile bune oferite de stadionul Municipal din Severin şi felul în care a fost primită echipa Pandurii la Severin, a fost ales în continuare acest stadion pentru disputarea jocurilor de acasă, până când terenul de la Târgu Jiu va permite organizarea de jocuri oficiale“, a precizat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Zece partide a jucat Pandurii în sezonul trecut pe Muncipalul din Drobeta Turnu Severin reuşind şase victorii, două egaluri şi două înfrângeri.

Brata, „Zorro“
pentru şase luni

Ciprian Brata va juca o jumătate de an cu mască pe faţă după ce în această vară a suferit o operaţie de deviere de sept. Brata s-a alăturat lotului pandurilor la Sibiu, însă are un program special de antrenament. „A fost vorba de o intervenţie la nas, operaţie destul de dificilă, necesară pentru că nu puteam respira normal. Nici acum nu respir aşa cum ar trebui, dar a trecut puţin timp de la operaţie şi zona e încă inflamată. Cu timpul se va reduce şi voi putea respira aşa cum trebuie. Intervenţia a avut loc la o clinică din Cluj şi medicii mi-au recomandat mai mult timp de repaus şi când voi intra pe teren, la antrenamente şi meciuri, va trebui să port o mască specială care să mă protejeze de lovituri în zona nasului. Cred că voi purta masca pe faţă cel puţin şase luni“, a spus Brata pentru site-ul oficial al pandurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU