17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCota juveţilor, în continuă scădere

Cota juveţilor, în continuă scădere

„Umflaţi“ de site-urile care se ocupă cu evaluarea jucătorilor, alb-albaştrii nu reuşesc să aducă profitul visat de patronul Ştiinţei

Dacă acum un an lotul Universităţii Craiova valora 24,5 milioane de euro, la finalul sezonului, Ştiinţa mai valora doar 17 milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de. Finalul campionatului şi retrogradarea echipei au făcut însă ca preţurile fiecărui jucător în parte să scadă considerabil, fapt care l-a bulversat şi pe patronul Adrian Mititelu. Acesta spera că va vinde trei-patru jucători şi va scăpa de datoriile în care este înglodat, însă, deşi se lăuda cu o mulţime de oferte, Mititelu nu a reuşit să bage în buzunar milioanele visate. Care milioane nici nu vor putea sta prea mult în contul clubului din Bănie, având în vedere datoriile pe care „Ajică“ le are faţă de jucători, foşti antrenori şi la bugetul de stat. Ca să nu mai spunem că sunt o serie de jucători ale căror preţuri sunt umflate tare, fiind greu de crezut că ar putea da cineva 900.000 de euro pe Gângioveanu, 600.000 de euro pe Vlad Bujor sau 450.000 de euro pe Ologu.

Prepeliţă lasă gaură în buget?

Andrei Prepeliţă este jucătorul care a anunţat public că nu va mai rămâne la Universitatea. Mititelu, care a plătit un milion de euro Piteştiului pentru a-l transfera, speră să obţină ceea ce a investit în jucător, susţinând zilele trecute că nu se înţelege la preţ cu un club din străinătate din cauza unei diferenţe de vreo 200.000 de euro. Cotat de transfermarkt.de la 1,5 milioane de euro, este greu de crezut că Prepeliţă va putea aduce la ora actuală în vistieria clubului peste un milion de euro, de vreme ce „vasluianul“ Wesley, care a avut un campionat reuşit, este negociat între Gigi Becali, care îl vrea la Steaua, şi Adrian Porumboiu la un milion de euro.

Lung Jr. vrea preţ
mai mic

Preţul piperat stabilit de patronul Universităţii îl încurcă şi pe Silviu Lung Jr., care l-a anunţat pe Mititelu că nu vrea să joace în Liga a II-a. Deşi transfermarkt.de îl evaluează pe Lung Jr. la un milion de euro, Mititelu a umflat nota, cerând 1,5 milioane de euro pe Silvică. Cine este disponibil să plătească aceşti bani? Până acum, nimeni. Jucătorul este afectat de ceea ce i se întâmplă şi aşteaptă să-şi rezolve situaţia, cerând să se scadă preţul de vânzare. Între timp, singura variantă de transfer pare să vină dinspre Ardeal, oficialii clubului CFR Cluj manifestându-şi public interesul pentru portarul craiovean.

Florin Costea
şi Dănănae, umflaţi
la Maxima

Aflaţi la un moment dat în vizorul echipei naţionale, Florin Costea şi Ovidiu Dănănae au preţuri piperate raportat la randamentul pe care l-au dat în sezonul trecut. 3,5 milioane de euro ar face „Briliantul“ conform site-ului german, în timp ce „Dănă“ este evaluat la 1,5 milioane de euro, ca şi Dorel Stoica. Primii doi vin după accidentări grave şi sunt departe de forma sportivă care i-a adus în prim-planul fotbalului românesc, iar valoarea de piaţă a celor doi, realist vorbind, ar putea fi pe la jumătatea evaluării făcute de transfermarkt.de. În ceea ce-l priveşte pe Dorel Stoica, situaţia acestuia este incertă, după ce în ultimul meci din campionat s-a supărat şi a părăsit stadionul înainte ca meciul să se încheie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII