11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHagi şi Iordănescu, la un pas să preia naţionala României

Hagi şi Iordănescu, la un pas să preia naţionala României

FRF s-a „autosesizat“ la declaraţia lui Gică Hagi şi l-a ofertat pe „Rege“, care ar putea face tandem cu Anghel Iordănescu la naţională, ultimul urmând să fie numit director tehnic

Plecarea surprinzătoare a lui Răzvan Lucescu de la naţională încă face „valuri“ şi asta pentru că trebuie numit un nou antrenor la echipa României. „Sunt omul naţionalei şi aştept să mi se facă ofertă. Vin cu cea mai mare plăcere, dar vreau un proiect pe termen lung“, a murmurat Gică Hagi la aflarea veştii că tricolorii au „zburat“ în America de Sud cu doi selecţioneri „improvizaţi“, Ştefan Iovan şi Emil Săndoi. Declaraţia „Regelui“ i-a uns la suflet pe mai-marii federaţiei, care au înaintat o propunere şi aşteaptă decizia lui Hagi, în ecuaţie intrând şi Anghel Iordănescu. „Preşedintele FRF a avut întâlniri cu domnii Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi, aducându-le la cunoştinţă faptul că a fost mandatat de Comitetul Executiv al FRF să demareze discuţiile vizând găsirea unui nou antrenor principal. Pe cale de consecinţă, le-a propus acestora preluarea funcţiilor de director tehnic şi, respectiv, de selecţioner ai echipei naţionale. A. Iordănescu şi Hagi au fost rugaţi să analizeze oferta înaintată şi să-şi precizeze poziţia până pe 13 iunie. Dacă răspunsul va fi pozitiv, ulterior vor fi discutate toate celelalte detalii“, a anunţat frf.ro.
FRF a anunţat că principalul obiectiv ar urma să fie calificarea la Euro 2016, dar şi un „plan mai complex, un proiect pe patru ani“, care vizează şi celelalte naţionale. „Aceasta înseamnă modificarea şi modernizarea sistemului şi modului de joc la toate eşaloanele naţionalelor noastre şi îmbunătăţirea parametrilor de performanţă, astfel încât calificările să reprezinte o succesiune şi o încununare logică a schimbărilor evocate“, a mai notat sursa citată.

„Puiu“ ezită, Hagi tace

Chestionat în legătură cu posibila numire la naţională, „Puiu“ Iordănescu spune că a fost convins de proiectul lui Mircea Sandu şi că sunt şanse mari ca şi Hagi să accepte propunerea şefului federaţiei. „Am avut ieri (duminică – n.r.) o întrevedere cu Mircea Sandu şi s-a discutat despre acest proiect: Gică Hagi să fie antrenor, iar eu director tehnic al tuturor echipelor naţionale. L-am anunţat pe şeful FRF că nu pot să renunţ la mandatul meu din parlament. Vom căuta o soluţie împreună. Mi-a spus că nu se opune să fac şi una, şi alta. Cred că proiectul lui Sandu e deosebit de interesant. E pe patru ani, iar obiectivul e calificarea la CE 2016. Practic, pe lângă formarea unei echipe competitive, şi eu, şi Hagi trebuie să ne îngrijim de tot ce înseamnă activitatea loturilor naţionale. Am intrat în acest proiect şi datorită lui Hagi“, a spus Iordănescu la sport.ro, în timp ce Gică Hagi nu s-a pronunţat încă. Surse apropiate celor doi susţin că răspunsul va fi pozitiv şi că este doar o chestiune de timp până îl va primi federaţia.

Pe listă mai e
şi Schafer

Mircea Sandu a spus că a fost luat prin surprindere de decizia lui Răzvan Lucescu şi a dezvăluit că are „spatele“ asigurat dacă va fi refuzat de Gică Hagi. „Decizia lui Lucescu Jr., de a pleca, m-a lăsat mască. Am discutat acasă la Lupescu cu el, dar nu a vrut să revină. Zilele trecute am mai avut discuţii cu Olăroiu, dar el a spus că nu poate să aştepte până pleacă Lucescu. Am mai vorbit cu Bölöni şi cu un antrenor neamţ, Winfried Schafer“, a spus Sandu.
Winfried Schafer are 51 de ani, este fost internaţional german şi a mai antrenat Karlsruher, Stuttgart, Al – Ahli, Al Ain, iar ultima dată a pregătit FK Baku. A mai fost selecţioner între 2001 şi 2004, când a pregătit naţionala Camerunului.
„Hagi are valoare ca antrenor, numai că a fost lipsit de şansă până acum. Aşteptăm până pe 13 iunie răspunsul său. Va urma o reformare totală a fotbalului românesc, care va dura patru ani. Vom aduce şi doi antrenori străini să facă o evaluare a echipelor de juniori şi tineret“, a punctat Mircea Sandu.

Răzvan, apărat
de „Riciu“ şi „Il Luce“

Directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, a declarat că Răzvan Lucescu şi-a făcut foarte bine meseria, rezultatele slabe ale tricolorilor fiind ca urmare a unor conjuncturi nefaste. „Am ajuns într-o situaţie conflictuală creată de anumite evenimente. Răzvan Lucescu a făcut o muncă aproape perfectă, dar acesta este fotbalul. El n-a reuşit din diferite motive. Hagi şi Iordănescu reprezintă o soluţie foarte bună“, a spus „Riciu“, la GSP TV, în timp ce Mircea Lucescu susţine că Răzvan „le-a dat o lecţie de demnitate“ celor care îl doreau plecat de la naţională. „Nu e de mirare că a plecat la cum a fost tratat. L-au atacat încă din prima clipă, după acel 1-1 cu Franţa. A fost singurul care a crezut că putem bate Bosnia. El şi băieţii lui. Luaţi declaraţiile şefilor din ultima săptămână şi veţi vedea. Poate fi o lecţie pe care o transmite un băiat ca Răzvan celorlalţi. Una de demnitate. El a spus că batem Bosnia la Bucureşti şi apoi se retrage, lăsând naţionala cu şanse de calificare“, a spus „Il Luce“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII