9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoxana Ene, calificată la Campionatul Mondial

Roxana Ene, calificată la Campionatul Mondial

Atleta de la LPS „Petrache Trişcu“ – CS Universitatea Craiova a obţinut biletul de participare la Mondialele pentru juniori 2, de la Lille, chiar în debutul sezonului în aer liber, realizând recorduri personale în probele de 100 şi 200 m

Roxana Ene este o atletă care promite. Sportiva de 15 ani, legitimată la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ – CS Universitatea Craiova, triplă campioană naţională în probele de 60, 100, 200 de metri şi ştafetă a confirmat weekendul trecut forma bună pe care o traversează, câştigând probele de 100 şi 200 de metri din cadrul Grand-Prix-ului pentru juniori 2 desfăşurat pe stadionul „Iolanda Balaş-Soter“ din Bucureşti.
Sportiva care este pregătită chiar de mama sa, Eugenia Ene, a încheiat cele două probe pe primul loc, dar, mai important, şi-a realizat baremul de participare la Campionatul Mondial pentru juniori 2, programat în luna iulie la Lille (Franţa). Roxana a străbătut distanţa de 100 de metri în 12 secunde şi 18 sutimi, iar pe cea de 200 de metri – în 25 de secunde şi opt sutimi, realizând recorduri personale în aceste probe.
„A fost un concurs important pentru mine, în vederea participării la Campionatul Mondial. Baremul îl realizasem de anul trecut, dar trebuia confirmat şi anul acesta. Am făcut record personal la ambele probe, dar sunt de părere că timpul poate fi îmbunătăţit. Un prilej bun este la finala Campionatului Naţional“, a spus ieri Roxana. În perspectiva Mondialelor, atleta craioveană, care anul trecut a ocupat locul 4 la Campionatul Balcanic, îşi doreşte calificarea într-o finală: „Sper să pot fi în primii opt, în finală. Va fi greu, dar nu imposibil. Juniorii din alte ţări au timpi buni, dar nu trebuie să mă intimideze. Fiecare are şanse egale şi concursul este concurs, niciodată nu se ştie“.

Şi Andreea Cojocaru s-a calificat

Nu doar Roxana Ene a obţinut calificarea la Mondialele pentru juniori 2, ci şi colega de ştafetă din echipa Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, Andreea Cojocaru. Eleva lui Mateo Paraschiv a câştigat proba de 400 de metri, cu performanţa 56 de secunde şi 38 de sutimi.
Cătălin Brânduşoiu, directorul adjunct al LPS „Petrache Trişcu“, a spus ieri că se aştepta ca ambele fete să obţină calificarea la Mondiale şi speră că vor urca pe podium: „Rezultatele sunt conforme cu aşteptările. Fetele au avut un sezon de pregătire foarte bun. Sperăm că de la concurs la concurs rezultatele să fie din ce în ce mai bune, iar Roxana şi Andreea să vină de la Mondiale cu medalie, deoarece pe plan naţional ele tot confirmă de vreo trei-patru ani“.

Brânduşoiu: Nu sunt bani pentru competiţii

Cătălin Brânduşoiu a adăugat că liceul traversează o perioadă grea din punct de vedere financiar, iar sportivii sunt nevoiţi să mai scoată bani din buzunar pentru a merge la concursuri: „Situaţia financiară a şcolii e dezastruoasă, nu avem bani să mergem la competiţii. Copiii au mers mai mult pe banii lor şi trebuie felicitaţi pentru că se susţin financiar în prezent. Cu toate demersurile săptămânale la primărie, prefectură şi peste tot nu ne-a ajutat nimeni. La Grand Prix-ul pentru juniori I nu vom trimite sportivi din lipsă de fonduri. Degeaba avem sportivi medaliaţi, finalişti la toate competiţiile naţionale, dacă nu ţine nimeni cont de asta. Suntem în an preolimpic şi ar avea nevoie de sprijin. Nu avem nici un leu şi, din contră, avem şi datorii“.

Şi părinţii au făcut atletism

Roxana Ene provine dintr-o familie de atleţi. Mama sa, Eugenia Ene, a alergat în probe lungi (maraton, semimaraton), iar tatăl, Marian Ene, a concurat la decatlon. Sportiva spune că nu este nimic special în faptul că antrenoare este chiar mama sa: „Mă tratează ca pe oricare elev al său, nu mă favorizează să îmi dea antrenament mai uşor, pentru că nu aşa se obţine performanţa“. Mama campioanei spune că nu a influenţat-o deloc să practice atletismul: „De mică se juca pe stadion. Face atletism de plăcere, nu o obligă nimeni. Dacă mâine spune că nu mai vrea, nu este o problemă. Dar chiar îi place, i-a intrat microbul în sânge. E uşor de lucrat cu ea pentru că e un copil care vrea să facă treabă şi nu comentează. A ales probe sprint deoarece are viteză nativă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS