9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanul Maike Cioacă trage tare pentru Europene

Craioveanul Maike Cioacă trage tare pentru Europene

Singurul pugilist craiovean din lotul de seniori al României a participat la un turneu de pregătire în Bosnia şi s-a impus la categoria sa greutate, 52 de kilograme

Dacă, în boxul feminin românesc, o sportivă care a obţinut titlul naţional, cum este Jennifer Scarlat Pădeanu (CSM Craiova), concurează apoi la o competiţie de anvergură, cum ar fi Campionatul Mondial, fără să mai aibă vreun meci de pregătire, pe pugiliştii din lotul naţional de seniori, Federaţia Română de Box a încercat să-i trimită la cât mai multe turnee amicale.
Seniorii vor participa în luna iulie la Campionatul European din Turcia, iar până atunci vor avea un program încărcat. Maike Valentin Cioacă, singurul pugilist craiovean din lotul de seniori, face şi el parte din programul de pregătire, iar în urmă cu câteva zile s-a întors din Bosnia, de la un turneu de pregătire, găzduit de capitala Sarajevo. Olteanul, care reprezintă clubul SCM Bacău, a boxat la categoria 52 kg, un singur meci, în compania unul sportiv din Spania, pe care l-a învins cu 7-5 la puncte. Cioacă a câştigat luna trecută Cupa României, iar în 2010 a ieşit campion naţional la seniori.
Din delegaţia care a făcut deplasarea în Serbia, ce a cuprins 11 pugilişti şi a fost condusă de Gheorghe Napoleon şi Valentin Vrânceanu, alţi trei băieţi au câştigat la categoriile lor de greutate: Răzvan Andreiana, Dragoş Marin şi Ionuţ Gheorghe.

Sparring cu moldovenii în Bănie 

Peste puţin timp, mai precis pe 23 mai, o partea din componenţii lotului naţional de seniori va veni la Craiova pentru a face un sparring cu pugilişti din Republica Moldova. Între 22 şi 29 mai, Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie va fi gazda Campionatului Naţional de box rezervat juniorilor (sportivi născuţi în anii 1995 şi 1996). În luna iunie, Maike Cioacă şi colegii săi vor face un nou stagiu de pregătire în Germania, apoi de acolo vor pleca în Turcia. „Competiţia din Serbia a fost una utilă pentru băieţi, care se pregătesc pentru Europene. Luna aceasta ne vom mai întâlni la Craiova pentru un sparring cu moldovenii, apoi vom merge zece zile în Germania“, a spus ieri antrenorul de la lot, Gheorghe Napoleon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS