9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar fetele s-au impus în Cupă

Doar fetele s-au impus în Cupă

Cele două echipe de baschet de la SCM-U Craiova au disputat, miercuri seară, pe teren propriu, partide din cadrul Cupei României, faza sferturilor de finală.
Formaţia feminină a trecut de CSU LPS Alba Iulia, scor 77-74 (14-24, 31-15, 16-21, 16-14), în manşa tur. „Echipa din Alba Iulia şi-a jucat şansa. Noi am avut probleme în apărare. Fetele sunt destul de obosite. Kane nu s-a refăcut şi nu am vrut să o forţăm. Cupa României este pe plan secund pentru noi, dacă ne vom califica în semifinale va fi foarte bine“, a spus antrenorul echipei din Bănie, Liviu Manea. Acesta a trimis în teren următoarele jucătoare: Eniko Tarţa (foto), 29 de puncte, Anca Sipoş (11), Adelina Ştefan (6), Janina Simionca (6), Tena Matthews (21). Au mai intrat: Tina Huff (2) şi Andreea Gligă (2). Returul se va disputa pe 2 martie. Echipa masculină SCM-U Craiova a părăsit Cupa României, fiind eliminată de BC Mureş Târgu Mureş. După ce se impuseseră în tur cu 98-85, mureşenii au câştigat şi partida din Bănie, scor 66-63 (13-15, 15-19, 8-14, 30-15). „Tigrilor“ din Târgu Mureş le-a trecut glonţul pe la ureche, dar au decis soarta calificării după un sfert patru de excepţie. „Cred că a fost un joc frumos pentru spectatori. Am arătat că totuşi avem un pic de valoare, nu suntem chiar ciuca bătăilor aşa cum arată acest început de an. Am avut 15 puncte avans, dar până la urmă am pierdut meciul. Acesta este baschetul, de aceea este frumos“, a spus tehnicianul craiovean Adrian Budurean.
La SCM-U Craiova au evoluat: Jermont Horton (19 puncte), Kenneth Simms (19) Ionuţ Albu (8), Marius Bulancea (3), Casey  Wohlleb (2). Au mai jucat: Iulian Corneanu (2), Ionel Dodoc (6), Mihai Gavrilă (2) şi Cosmin Duţă (2). Duţă este un junior de la CSS Craiova, aflat la debutul în echipa mare, şi a marcat cele două puncte la prima atingere a mingii, fiind aclamat de colegii şi prietenii din tribună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII