11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLemnaru, pandur până la vară

Lemnaru, pandur până la vară

Pandurii este aproape de a-şi rezolva problemele din atac. Cel puţin la nivel de lot, după ce Valentin Lemnaru (foto) a completat compartimentul ofensiv al gorjenilor. Petre Grigoraş avea o singură soluţie viabilă în atac, Bogdan Apostu, celălalt atacant convocat în Antalya, Albert Voinea (18 ani), fiind prea crud pentru bătălia ce se anunţă în retur. Negocierile dintre Pandurii şi „U“ Cluj s-au purtat în Antalya, jucătorul trecând de la hotelul Papillon Zeugma din Belek, unde se află clujenii, la hotel Innova, unde este cazată delegaţia echipei Pandurii. Lemnaru a semnat până în vară cu Pandurii Târgu Jiu şi va avea acelaşi salariu ca şi la „U“ Cluj. „Atât staff-ul administrativ, cât şi cel tehnic l-au dorit pe Lemnaru. Acesta este un atacant care ne-ar putea ajuta în acest retur de campionat, mai ales în situaţia în care Jaka Stromajer a dispărut de la echipă“, a declarat pentru site-ul oficial al clubului preşedintele executiv, Eugen Pârvulescu.
Pandurii mai are în probe în Antalya încă doi atacanţi, brazilianul Conrado Oliveira şi bosniacul Bosko Stupic. „Stupic, la fel ca brazilianul Conrado Oliveria, este în probe. La recomandarea impresarilor am văzut câteva DVD-uri cu ei, urmează să confirme sau dacă nu se vor întoarce acasă“, a mai spus Pârvulescu.
Dacă Stupic a fost testat deja în amicalul cu selecţionata Under 23 a Ungariei, Conrado a fost ignorat de tehnicianul Petre Grigoraş, iar şansele sale de a fi păstrat devin minime în condiţiile în care a fost transferat Valentin Lemnaru.

Pintilii, ruptură musculară

Căpitanul pandurilor Mihai Pintilii a suferit o ruptură musculară în primul joc de pregătire disputat în Antalya şi va părăsi astăzi cantonamentul cu destinaţia Belgrad pentru a fi tratat de renumitul vraci Marijana Kovacevic. „E o ruptură musculară. S-a confirmat deja şi mâine (astăzi – n.r.) plec la Belgrad pentru tratament. Sper ca în trei zile să se rezolve şi să revin aici la pregătire. În jur de 4 februarie voi fi înapoi“, a declarat Pintilii pentru site-ul oficial al pandurilor. Şi Gabriel Matei a fost tratat în turul campionatului de Marijana Kovacevic şi a revenit rapid pe teren, lipsind un singur joc, deşi suferise tot o ruptură musculară.
Pedro Mingote şi Claudiu Voiculeţ sunt şi ei indisponibili şi nu au intrat încă în programul de pregătire al echipei cantonate în Antalya, ambii din cauza unor probleme medicale. Mingote a suferit o întindere de tendon la Poiana Braşov şi are piciorul imobilizat în ghips, dar este pe finalul perioadei de recuperare, zilele următoare fiind aşteptat să-şi reia pregătirea. Şi Voiculeţ a acuzat probleme la gleznă din cauza terenurilor tari din ţară şi urmează şi el un program de recuperare în Turcia.

Recordul lui Vintilescu, în pericol

Cel mai bun marcator al pandurilor în Liga I rămâne şi după cinci sezoane Sorin Vintilescu, autor a şase goluri într-un campionat. Bogdan Apostu crede însă că supremaţia lui Vintilescu este pe sfârşite, fiind convins că la finalul sezonului recordul va fi bătut. „Dacă sunt sănătos, cu siguranţă voi bate recordul lui Vintilescu, de şase goluri într-un sezon. Acest record va fi doborât, de către mine sau de către altcineva. Eu am dat şase goluri la Internaţional în jumătate de an. Poate oricine să marcheze şapte-opt goluri. Voiculeţ are patru goluri, am şi eu trei, Pintilii la fel. Sunt sigur că, dacă vom juca în aceeaşi manieră ofensivă cum am jucat de la venirea domnului Grigoraş, acest record va fi doborât cu certitudine“, a declarat Apostu. Atacantul pandurilor nu crede că Grigoraş va recurge la reprofilări, chiar dacă tehnicianul l-a folosit pe Cardoso ca mijlocaş ofensiv în ultimele două jocuri. „Reprofilările cred că sunt glume. Nu poate fi vorba de aşa ceva. La vârf împins nu e cazul. La mijlocaş lateral sau ofensiv este altă problemă. Fiecare fotbalist are calităţile lui şi e greu să îl scoţi dintr-un anumit loc şi să-l pui în altul pentru că asta ar însemna să îşi piardă mult din valoarea pe care o are“, a mai afirmat Apostu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS