9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEşecuri pe linie pentru echipele SCM-U

Eşecuri pe linie pentru echipele SCM-U

Etapa a 13-a a fost cu ghinion pentru voleibaliştii craioveni, dar nici echipa masculină de baschet a clubului oltean nu a reuşit să se impună la Piteşti.

Nici una dintre cele trei echipe de la SCM-U Craiova, care au evoluat miercuri, în etapă intermediară, nu a reuşit să se impună.
Singura formaţie care a jucat pe teren propriu a fost cea de volei masculin, care a înfruntat Ştiinta Explorări Baia Mare, în cadrul etapei a 13-a a Diviziei A1. Succesul surprinzător din runda trecută de la Dej, dar şi evoluţia bună din ultimele partide a elevilor lui Dan Pascu şi Claudiu Mitru a făcut ca în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ să fie prezenţi mai mulţi spectatori ca de obicei, i-au încurajat pe jucătorii craioveni.
Numai că voleibaliştii de la SCM-U au jucat cu trac şi au comis greşeli importante în momentele-cheie a meciului, fiind bătuţi de băimăreni în trei seturi (25-21, 26-24, 25-17). „Am întâlnit o echipă foarte bine organizată. Au pregătit foarte bine tactic meciul şi pot spune că
ne-au depăşit la acest capitol. Nu ştiu dacă este normal să se mai întâmple să mai fie şi meciuri de genul ăsta. Sunt nemulţumit de atitudinea jucătorilor mei, care au evoluat cu trac, crispaţi. Probabil au fost suprasolicitaţi în urma unor evoluţii foarte bune. Poate această înfrângere este bună ca să ne dăm seama că mai avem mult de muncit şi trebuie să fim mai serioşi“, a spus antrenorul craiovenilor, Dan Pascu. Acesta a mizat pe jucătorii: Adrian Briscan, Marian Bala, Cristian Pop, Daniel Todoran, Laurenţiu Vânătoru, Filip Todor – Milos Gavrilovic (libero). Au mai jucat: Sorin Schiesz, Dragoş Triculescu şi Alexandru Căpitanu.
Eşecul cu Baia Mare a coborât formaţia din Bănie de pe locul opt pe locul zece, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul nouă, Universitatea Cluj. Sâmbătă craiovenii vor sta.

Gârleanu, cu gândul la partida cu Târgu Mureş

Voleibalistele de la SCM-U Craiova merg din eşec în eşec. Jucătoarele pregătite de Dan Gârleanu şi Puşa Dina au cedat cu 3-0 (25-14, 25-12, 25-17) pe terenul echipei VC Unic LPS Piatra Neamţ, înregistrând al nouălea eşec din acest sezon. Resemnat după eşecul de la Piatra Neamţ, antrenorul Gârleanu se gândeşte deja la partida următoare, cu CSU Medicina Târgu Mureş, programată mâine, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, de la ora 16.00: „Am întâlnit o echipă puternică, sudată şi omogenă. Din păcate, în prea puţine momente am jucat de la egal la egal cu adversara. Piatra Neamţ îşi justifică locul din clasament prin forţa lotului. Noi acum trebuie doar să ne mobilizăm pentru meciul de sâmbătă, unul foarte important pentru noi. Trebuie să gândim foarte bine această partidă, una în care suntem nevoiţi să spargem gheaţa în acest retur de campionat şi să obţinem puncte în clasament“.
Pentru SCM-U au evoluat la Piatra Neamţ următoarele jucătoare: Denisa Rogojinaru, Raluca Constantinescu, Valentina Rusu, Ana Hambele, Akiko Hatakeyama, Cristina Zanfir – Anca Paşca (libero). Au mai intrat: Shery Mathews, Georgiana Popovici şi Ramona Postea. Chiar şi în urma acestui eşec, voleibalistele craiovene se menţin pe locul opt în Divizia A1.

Albu, evoluţie remarcabilă la Piteşti

Nici baschetbaliştii de la SCM-U Craiova nu au reuşit să se impună în etapa intermediară de miercuri din Divizia A, fiind depăşiţi în deplasare, de către BCM-U Piteşti, 89 – 72 (14-15, 33-19, 19-18, 23-20). După ce că îl pierduse pe masivul Menelik Barbary, dispărut fără urmă de la echipă, antrenorul craiovenilor, Adrian Budurean, nu a putut conta nici pe serviciile unuia dintre jucătorii americani din lot, Brock Gillespie, care este răcit. „Am jucat bine în trei din cele patru sferturi. În sfertul al doilea, gazdelor le-a intrat cam tot ce au avut. Deşi am pierdut partida, pot spune că am câştigat un jucător, Ionuţ Albu, mai bine zis o întreagă echipă. La pauză i-am văzut pe băieţi uniţi şi dornici să dea tot ce pot în teren. Pentru mine a fost ceva extraordinar şi cu astfel de atitudine avem un viitor frumos“, a explicat Adrian Budurean. Ionuţ Albu a fost titular, a evoluat 34 de minute, timp în care a reuşit 14 puncte, şapte recuperări, fiind cel mai eficient jucător din lotul craiovean în acest meci. În afară de Albu, la SCM-U au mai evoluat: Tommie Liddell (14 puncte, 7 recuperări), Jermont Horton (19 puncte), Cassey Wohleb (10 puncte), Kenneth Simms (13 puncte), Ionel Dodoc, Elvis Lăpădat, Marius Bulancea (2 puncte), Iulian Corneanu şi Mihai Gavrilă.
Mâine, de la ora 20.00, în Bănie vine CSU Atlassib Sibiu, echipa care nu se regăseşte şi pe care oltenii au învins-o în turul campionatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII