9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat, în cadrul conferinţei de presă oficiale a CM masculin din Suedia, de la Goteborg, că au fost desemnaţi cei mai buni handbalişti ai anului 2010. Aceştia sunt Cristina Neagu (foto), la feminin, şi cehul Filip Jicha, informează Mediafax. La această anchetă au participat experţi, jurnalişti şi fani, rezultatele fiind făcute publice de preşedintele organizaţiei, Dr. Hassan Moustafa. Cristina Neagu (22 de ani), care evoluează la Oltchim Râmnicu Vâlcea, a acumulat 25% din voturi, reuşind să devanseze portarul norvegian Katrine Lunde-Haraldsen (23%), în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de Bojana Popovic (Muntenegru), cu 19 procente, apoi Grit Jurack (Germania, 17%) şi Liudmila Postnova (Rusia, 16%). La CE din Danemarca şi Norvegia, din decembrie 2010, unde România s-a clasat pe locul trei, Cristina Neagu a fost golghetera competiţiei, cu 53 de goluri, dar şi cea mai bună pasatoare, cu 36 de pase decisive. În 2010, Neagu a jucat şi finala Ligii Campionilor cu Oltchim, iar recent a intrat şi în posesia premiului de cea mai bună tânără jucătoare din lume pe 2009.
La masculin, câştigătorul a fost cehul Filip Jicha (31%), care a fost urmat de francezii Nikola Karabatic (28%), Thierry Omeyer (17%), croatul Igor Vori (14%) şi spaniolul Arpad Sterbik (10%).

„Acest premiu
mă ambiţionează“

La aflarea rezultatului anchetei IHF, Cristina Neagu s-a arătat extrem de bucuroasă şi a afirmat că acest premiu o ambiţionează să câştige cât mai multe trofee cu Oltchim Râmnicu Vâlcea şi echipa naţională a României. „Sunt fericită. Astea sunt singurele cuvinte care îmi vin acum în minte. Nu pot să spun nici că mă aşteptam să câştig, dar nici că nu aş fi fost în lupta pentru titlu. Vreau să mă autodepăşesc şi în mod sigur nu o să mi-o iau în cap. Sigur că mă aştept, dacă voi avea două-trei meciuri mai slabe, să apară comentarii negative la adresa mea, dar nu sunt robot. Mi-aş dori ca fiecare joc să fie senzaţional şi mă ambiţionez să câştig cât mai multe trofee cu Oltchim şi echipa naţională. Premiul vreau să-l dedic familiei mele, tuturor celor care au avut încredere în mine, dar şi mie pentru că am muncit foarte mult pentru el“, a spus interul stânga.
Pentru Cristina Neagu ofertele au curs în această iarnă, echipa cu cele mai mari şanse de a transfera-o fiind campioana Europei, Viborg HK. Oficialii danezi sunt în tratative cu interul stânga, care evită să ofere un răspuns concret. Peter Cassoe, preşedintele clubului Viborg, şi Per Albaek, membru în Consiliul Director, s-au întâlnit joi seară cu Maria Covaci, managerul jucătoarelor Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu. „Fetelor li se oferă toate condiţiile la Viborg – casă, masă, transport, chiar şi şcoală. Se pot înscrie acolo la orice facultate. Au fost doar negocieri, nu s-a semnat încă nimic“, a spus Maria Covaci, pentru Prosport. Aceasta a mai spus că nu este exclus ca Neagu şi Vizitiu să-şi prelungească contractele cu Oltchim, scadente în vară. „Ofertele sunt foarte tentante de ambele părţi. Jucătoarele au însă ultimul cuvânt şi cred că până la sfârşitul acestei luni lucrurile se vor clarifica“, a punctat Maria Covaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS