9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa s-a ars cu var

Ştiinţa s-a ars cu var

Gaz Metan Mediaş 1 „U“ Craiova  0
Stadion „Gaz Metan“, spectatori: 5.000.
A marcat: Liţu ‘67.
Gaz Metan Mediaş: Vâtcă – R. Zaharia, Fl. Lazăr, Akaky, Markovic (‘23, Bozeşan) – Hoban, Todea – Al. Munteanu, Eric (‘90, Aganovic), Dudiţă (‘68, Miclea) – Liţu.
Antrenor: Cristian Pustai.
„U“ Craiova: R. Stanca – Dănănae, D. Stoica, David Lopes, Ciucă – Dilevski – Wobay, Ologu (‘75, Gângioveanu), Dina (‘84, Stoianof), M. Costea (‘65, Fl. Costea) – Al. Piţurcă.
Antrenor: Victor Piţurcă.
Cartonaşe galbene: Al. Munteanu, Akaky, Todea / Dina, David Lopes, Dilevski.
Au arbitrat: I. Kovacs – Ed. Dumitrescu, G. Szabo.

 Universitatea Craiova a ratat un penalti în minutul 90 prin Gângioveanu şi a dat cu piciorul unei remize la Mediaş, terminând turul la trei puncte de locurile retrogradabile.

În debutul întâlnirii, gazdele au avut mai mult posesia mingii, însă nu au reuşit să se apropie de poarta lui Răzvan Stanca. Medieşenii puteau fi periculoşi în minutul 11, când A. Munteanu a scăpat singur de la mijlocul terenului, dar fundaşii craioveni s-au repliat rapid şi au reuşit să-l „împingă“ pe jucătorul ardelean spre lateral, finalizarea fiind una imprecisă. Prima mare ocazie a aparţinut oltenilor. Într-o incursiune pe partea stângă, Mihai Costea (‘22) l-a driblat pe Zaharia şi a şutat din unghi, iar portarul Vâtcă a respins cu dificultate. În minutul 41, Alex Piţurcă a reluat milimetric pe lângă poartă la o centrare de pe partea stângă a lui Mihai Costea. Un minut mai târziu, Wobay a centrat din lovitură liberă de pe partea dreaptă, dar Dina nu a reuşit să reia spre poartă din poziţie favorabilă, apoi Dorel Stoica a fost blocat in extremis de fundaşii adverşi. Radu Zaharia (‘45) a trimis cu capul peste poarta lui Stanca de la numai patru-cinci metri, iar cele două echipe au intrat la cabine fără a puncta.
După timpul de odihnă, ardelenii au început mai bine şi au avut o ocazie uriaşă de a marca prin Liţu (‘49), după o gravă greşeală a lui Dorel Stoica. Acesta din urmă a luftat la marginea careului mic, iar atacantul Mediaşului a ajuns singur cu portarul Stanca. Goal-keeper-ul Craiovei a respins în corner şi juveţii au răsuflat uşuraţi, dar numai până la faza următoare, când Răzvan Stanca a ieşit greşit la o centrare de pe partea dreaptă, mingea a ajuns în mijlocul careului mare, însă fundaşii olteni au degajat. Pericolul ardelean nu a pus în gardă apărarea alb-albastră, care a cedat în minutul 67. Todea i-a pasat cu câlcâiul lui Liţu, iar acesta a marcat fără probleme cu un şut la colţul lung. După gol, gazdele s-au retras în apărare şi au jucat mai mult la trecerea timpului, în timp ce Universitatea nu a reuşit să marcheze nici din penalti, Gângioveanu (‘90) ratând de la punctul cu var lovitura de pedeapsă obţinută de Wobay.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

58 COMENTARII