11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi: Suntem calificaţi în play-off

Săndoi: Suntem calificaţi în play-off

România – Rusia 3-0
Stadion
„Municipal“ – Botoşani, spectatori: 6.000.
Au marcat: Bicfalvi ‘28, S. Sburlea ‘39. Hora ‘86.
România: Lung Jr. – Râpă, Papp, Găman, Bărboianu – Gardoş, Bicfalvi (‘88, Chiricheş), Neagu – Sburlea (‘66. A. Ionescu), Mihai Costea (‘63, I. Hora) – L. Ganea. Antrenor: Emil Săndoi.
Rusia: Pesyakov – Parshivlyuk, Ivanov (‘79, Denison), Makeev, Schennikov – Balyaykin, Mamaev, Gabulov, Ionov (‘53, Termnikov) – Sapeta (‘46, Dyadyun), Dzyuba. Antrenor: Igor Kolyvanov
Cartonaşe galbene: Neagu, Râpă, Bărboianu / Termnikov, Makeev.
A arbitrat: Jiri Jech (Cehia).

Selecţionata de tineret a României a învins vineri clar naţionala similară a Rusiei şi este ca şi calificată la barajul pentru Campionatul European din 2011.

Patru dintre cei cinci jucători ai Universităţii Craiova – Silviu Lung Jr., Găman, Bărboianu şi M. Costea – au început titulari meciul de la Botoşani. Silviu Lung a reuşit performanţa de a nu primi gol, un lucru bun pentru moralul portarului alb-albastru, care încearcă să-şi recapete încrederea după greşelile din acest început de campionat şi să revină la o formă sportivă cât mai bună. Valerică Găman a fost, în general, destul de sigur în apărare, şi nu a dat prea multe şanse adversarilor. Acelaşi lucru se poate spune şi despre Ştefan Bărboianu, care, chiar dacă nu a mai prins echipa la Universitatea, vrea să demonstreze că rămâne un jucător pe care Victor Piţurcă se poate baza. Mihai Costea a început bine, a reuşit o fază de toată frumuseţea în debutul meciului, a centrat la faza primului gol, apoi a fost izolat de fundaşii ruşi, fiind schimbat în repriza secundă. Firţulescu, chemat la lot după accidentarea lui Gângioveanu, nu a fost nici rezervă.

Mihai Costea şi Găman au „lucrat“ primul gol

Meciul a început tare, cu emoţii la poarta României. Valerică Găman a respins greşit cu capul o centrare a ruşilor, mingea trecând puţin peste transversala porţii apărate de Lung Jr. La faza imediat următoare, după un corner de pe partea dreaptă, Bărboianu a respins mingea de pe linia porţii. Tricolorii au ripostat printr-un contraatac. Mihai Costea i-a pasat inteligent lui Sabrin Sburlea, dar acesta din urmă a intrat în unghi şi i-a pasat lui Bicfalvi, care a şutat slab spre poarta lui Pesyakov. Stelistul a avut încă o ocazie bună la mijlocul reprizei, singur la marginea careului mic trimiţând cu capul în braţele portarului rus. Bicfalvi n-a mai ratat ţinta în minutul 28, când Mihai Costea a centrat perfect la un corner de pe partea stângă, Găman a deviat, iar jucătorul din Ghencea a deschis scorul. Până la pauză, România a mai marcat o dată prin Sabrin Sburlea, care a fructificat o pasă excelentă a lui Neagu, angajat, la rândul său, foarte bine de Bicfalvi.

Andrei Ionescu,
ghinionistul zilei

În repriza a doua, fazele de poartă s-au înmulţit. Gabulov a respins in extremis din faţa lui Bicfalvi, apoi ruşii au răspuns printr-o acţiune periculoasă a lui Ionov. În minutul 52, Bărboianu a trecut printre doi adversari şi a şutat de la 18 metri, dar portarul rus a respins cu dificultate. La poarta cealaltă, Lung Jr. a reţinut fără probleme lovitura de cap a lui Termnikov. Andrei Ionescu, intrat în locul lui Sburlea, a ratat o bună şansă de a-şi trece numele pe lista marcatorilor în minutul 71, când, singur cu portarul rus, a încercat să îl evite printr-un dribling lateral, dar şi-a închis unghiul şi goalkeeper-ul rus a respins şutul. În minutul 86, Hora a înscris pentru 3-0, după o pasă bună a lui Bicfalvi.
„Băieţii au fost magnifici. Au făcut foarte puţine greşeli, au evoluat precum nişte jucători cu experienţă şi de aceea trebuie felicitaţi. Ne aşteaptă un retur foarte greu marţi în Rusia, dar cred că în acest moment suntem calificaţi în play-off. Drumul până la Campionatul European este lung“, a spus selecţionerul Emil Săndoi după meci. Prima clasată din fiecare dintre cele zece grupe va obţine calificarea directă pentru play-off, alături de cel mai bine clasate patru echipe de pe locul doi.

Grupa 1
Programul meciurilor care mai sunt de jucat:
Andorra – Letonia (4 septembrie), Moldova – Insulele Feroe (4 septembrie), Letonia – Moldova (7 septembrie), Rusia – România (7 septembrie).
Clasament: 1. România 24 de puncte (golaveraj: 23-6); 2. Rusia 21 ( 22-6); 3. Insulele Feroe 11 (8-15); 4. Moldova 10 (7-12); 5. Letonia 9 (14-14); 6. Andorra 1 (3-24).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII