9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala de tineret a învins

Naţionala de tineret a învins

România a acumulat 21 de puncte în Grupa 1 şi este la egalitate cu naţionala Rusiei, cu care va juca în septembrie o dublă decisivă pentru accederea în play-off.

Într-un meci contând pentru Grupa 1 a preliminariilor CE Under 21, ediţia 2009-2011, reprezentativa de tineret a României a învins, pe stadionul „Zimbru II“ din Chişinău, echipa similară a Moldovei, cu scorul de 1-0 (1‑0). Formaţia antrenată de Emil Săndoi a dominat partida şi a punctat prin Liviu Ganea, în minutul 24. Atacantul dinamovist a transformat un penalti acordat în urma unui fault comis de Potârniche asupra lui Torje.
Emil Săndoi a început meciul cu următoarea formulă: Lung jr. – Râpă, Găman, Papp, Bărboianu – Torje, Bicfalvi, Andrei Ionescu – Alex Ioniţă, M. Costea, Liviu Ganea. Pe parcurs au mai intrat Răzvan Neagu, Adrian Hora şi Gângioveanu.

Săndoi: Cred în calificare!

Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, s-a declarat încântat de victoria obţinută de elevii săi, care au fost nevoiţi să joace la ora 16.00, când termometrul arăta peste 40 de grade Celsius. Tehnicianul tinerilor tricolori este încrezător că naţionala Under 21 a României va obţine cel puţin trei puncte din „dubla“ cu Rusia şi se va califica astfel în play-off.
„Este o victorie importantă obţinută pe o căldură inumană. Au fost peste 40 de grade. Ne-am creat foarte multe ocazii, pe care le-am ratat, însă. Scorul trebuia să fie mult mai mare. Ţin să îmi felicit jucătorii pentru că am avut la dispoziţie doar două zile să pregătim acest meci foarte important. Sunt mulţumit şi încrezător înaintea partidelor cu Rusia. Nu mai putem pierde locul doi şi avem nevoie din «dubla» cu Rusia de cel puţin trei puncte pentru a prinde un loc de baraj. Ne gândim deja la meciurile cu Rusia, care sunt extrem de importante pentru această generaţie. Dacă vor fi toţi sănătoşi, cu siguranţă vom face două partide foarte bune. Cred că ne putem califica la turneul final“, a spus Săndoi.

Ne luptăm cu Rusia pentru supremaţie

România a acumulat 21 de puncte în Grupa 1 şi este la egalitate cu naţionala Rusiei, care a trecut miercuri, cu 2-1, de Letonia şi care are un golaveraj mai bun. România şi Rusia se întâlnesc într-o dublă decisivă pentru câştigarea grupei pe 3 septembrie, la Botoşani, şi pe 7 septembrie, la St. Petersburg. Tot miercuri, echipa Insulelor Feroe a învins, pe teren propriu, cu 3-1, selecţionata statului Andorra.
Clasamentul Grupei 1 se prezintă astfel: 1. Rusia 21 de puncte (golaveraj: 22-3); 2. România 21 (20-6); 3. Insulele Feroe 11 (8-15); 4. Moldova 10 (7-12); 5. Letonia 9 (14-14); 6. Andorra 1 (3-24).
Câştigătoarele celor 10 grupe preliminare şi patru echipe echipe de pe locul al doilea care au acumult cele mai multe puncte se califică în play-off, faza premergătoare turneului final din 2011. La turneul final vor participa cele şapte echipe care înving în play-off, plus ţara organizatoare, Danemarca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU