9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportProfesioniştii Ştiinţei

Profesioniştii Ştiinţei

Preşedintele Ion Geolgău i-a adus în faţa ziariştilor pe cei care se vor ocupa de destinele Universităţii la începutul acestui sezon.

 

 

Aurică Ţicleanu, Silviu Lung, Sandu Tăbârcă şi Gabriel Poch au fost prezentaţi ieri oficial, cu o zi înainte ca Universitatea să plece în turneu în Austria. Aceştia au fost însoţiţi la conferinţa de presă de preşedintele Ion Geolgău, cel care a „militat" pentru înregimentarea „maximilor" Ţicleanu şi Lung, primul venind ca antrenor principal, iar cel de-al doilea, ca antrenor cu portarii.

Aurică Ţicleanu a dezvăluit că a semnat un contract pe un sezon cu Universitatea. „La momentul la care a venit această ofertă, de a antrena Universitatea Craiova, sincer, nu mă aşteptam. Mai aveam contract cu fostul meu club şi mă gândeam chiar să refuz, pentru că nu voiam să încurc, însă, după discuţiile cu preşedintele Adrian Mititelu şi bunul meu prieten Gheorghiţă Geolgău, am decis să vin. Craiova nu este de refuzat. Am semnat un contract pe un an. Nu cunosc prea bine lotul, dar vom avea timp suficient în Austria, în cele două săptămâni, să ne cunoaştem. Obiectivul meu este ca echipa să joace un fotbal plăcut, spectaculos şi, cu siguranţă, vor apărea şi rezultatele", a spus Ţicleanu. Acesta şi-a lăudat echipa, fiind convins că va face faţă rigorilor de la Universitatea: „Consider că în acest moment avem unul dintre cele mai bune staff-uri din prima ligă. Am o echipă de profesionişti. Va fi un examen important pentru noi şi sperăm să-l trecem cu brio. Am venit de două zile, însă am găsit lucruri care m-au impresionat. Ţin minte că, la un moment dat, se crease impresia că Universitatea are jucători talentaţi, dar capricioşi. Daţi-mi voie să vă spun că nu este deloc aşa. Oricum, am rămas impresionat la ultimul antrenament, de ieri (duminică – n.r.), când toţi jucătorii aveau o poftă de muncă nebună, deşi veneau după o săptămână grea. Chiar i-am aplaudat la final, mi-a plăcut ce am văzut. Să nu vă aşteptaţi la rezultate miraculoase, la un salt spectaculos sau la o răsturnare a clasamentului. O luăm treptat, vrem să vedem unde se potriveşte cel mai bine fiecare dintre jucători. E important să beneficiem de potenţialul maxim al fiecăruia. Am vorbit cu ceilalţi colegi din Craiova Maxima şi mi-au promis că vor fi alături de noi".

 

Revenirea în Bănie, o trădare

 

Preşedintele Universităţii, Ion Geolgău, a vorbit despre posibilitatea echipei de a reveni în Bănie, însă este convins că acest lucru nu se va întâmpla în viitorul apropiat. „Nu vreau să ocolim subiectul mutării echipei la Severin. Chiar dacă eram în Kuweit, urmăream tot ce puteam legat de echipă. Îi înţeleg pe suporteri şi cred că în viitor ne vom întoarce în Bănie. Totuşi, nu ar fi corect din partea noastră să plecăm acum de la Severin, după ce oamenii, atunci când nu aveam unde să jucăm, ne-au întins o mână. Ar fi o trădare din partea noastră, la fel cum a fost cea a lui Dorel Stoica faţă de Universitatea. În ceea ce-l priveşte pe Dorel, am avut o înţelegere atât scrisă, cât şi verbală cu el. Normal era să ia legătura cu cei din conducerea Craiovei în momentul în care nu-şi mai găsea angajament afară. Nu trebuia să aflăm din presă că Dorel merge la Steaua, mai ales că a fost cel mai bine plătit jucător al echipei, cât timp a evoluat aici. Instanţa va decide cine este vinovat, dar, conform înţelegerii, Dorel trebuie să plătească".

La o sancţiune trebuie să se aştepte şi leonezul Julius Wobay, care nu s-a prezentat la echipă, deşi îşi anunţase sosirea la Craiova. „Wobay este absent. Ultima oară spunea că este la Londra, că a avut un deces în familie, i-a murit tatăl, dar de zece zile nu ne mai răspunde la telefon. Va suporta consecinţele stipulate în regulamentul de ordine interioară", a adăugat Geolgău.

Juve dă târcoale Ştiinţei

 

Universitatea Craiova va pleca astăzi în turneu la Kaprun, unde va rămâne până pe 11 iulie. Din lot nu fac parte Giurcă, fundaşul stânga oltean fiind liber să-şi caute alt angajament, şi portarul Mecea, care va fi împrumutat la altă echipă. Alb-albaştrii vor disputa patru meciuri amicale la Kaprun, pe 2, 4, 6 şi 8 iulie. Oficialii Ştiinţei au anunţat că vor să dispute primele două teste cu parteneri mai slab cotaţi. Adversarii Universităţii vor fi din Austria, Anglia, Azerbaidjan şi Croaţia, iar pe 11 iulie juveţii vor da piept cu Juventus. Echipa din Torino a invitat Universitatea în Italia pentru încă un amical, în toamnă, dar e puţin probabil ca acesta să se dispute. Oficialii Ştiinţei bănuiesc faptul că torinezii urmăresc un jucător alb-albastru, dar nu au dat nume. În urmă cu aproape doi ani s-a scris, inclusiv în presa italiană, că Silviu Lung Jr. ar fi monitorizat de Juventus.

Până una-alta, Lung Jr. se pregăteşte cu Ştiinţa pentru un nou sezon în Liga I, avându-l ca profesor chiar pe tatăl său. Prezent la întâlnirea cu presa, Lung senior a comentat ieri acest aspect: „E un privilegiu să-l antrenez pe fiul meu. Am să-l pregătesc la fel ca pe orice portar. Dacă ajunge la naţională, depinde numai de el. Locul la lot şi-l poate câştiga doar prin evoluţii cât mai bune la echipa de club. E munca lui, trebuie să o respecte şi timpul îl va răsplăti. Nu fac decât să-l antrenez, cel care decide dacă joacă sau nu e antrenorul principal. Când eram mic, eram mai dur cu el şi mi-a reproşat asta. Acum voi fi echidistant şi îmi voi face meseria".

În ceea ce-l priveşte pe preparatorul fizic Gabriel Poch, acesta a recunoscut că nu ştia nimic despre Universitatea înainte să ajungă la Craiova. „Sunt bucuros că sunt aici, la o echipă cu jucători buni. România a devenit pentru mine a doua casă. Nu auzisem de Craiova, m-am informat de pe internet în momentul în care am primit oferta, dar acum sunt mândru că fac parte din acest proiect", a spus argentinianul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII