9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportItalienii, obligaţi să câştige

Italienii, obligaţi să câştige

Echipa lui Marcelo Lippi are cuţitul la os după un start dezastruos şi trebuie să obţină trei puncte în meciul cu Slovacia, pentru a ajunge în următoarea fază a competiţiei.

 

Campioana mondială Italia se află într-o situaţie dificilă la CM 2010. „Azzurrii" au început cum nu se poate mai prost competiţia din Africa de Sud, cu două egaluri, 1-1 cu Paraguay şi 1-1 cu Noua Zeelandă, având doar două puncte în Grupa F. Astăzi, selecţionata antrenată de Marcello Lippi se vede nevoită să învingă Slovacia pentru a fi sigură că ajunge în optimile de finală ale Mondialului. Slovacia are doar un punct şi nu are alternativă decât victoria. Ieri, cu o zi înainte de meci, liderul partidului Lega Nord, Umberto Bossi, al cărui vis este să dividă Italia şi să creeze Republica Padania, a încins spiritele.

„Italia – Slovacia? Cum-părăm meciul! O să vedeţi că la anul vor fi doi sau trei jucători slovaci la echipele italiene!", a declarat politicianul pentru Corriere dello Sport. „A întrecut măsura! E imposibil să spui aşa ceva!", a fost răspunsul dat cu promptitudine de Giancarlo Abete, preşedintele Ligii Profesioniste din Italia. În celălalt meci al Grupei F se întâlnesc Paraguay (4 puncte) şi Noua Zeelandă (2 puncte). Echipa care se va clasa pe poziţia a doua în această grupă va avea o misiune foarte dificilă, pentru că va da piept cel mai probabil cu Olanda.

 

Batavii au antrenament cu public

 

În Grupa F a Cupei Mondiale, de la ora 21.30 se dispută ultimele două meciuri ale primei faze: Camerun – Olanda şi Danemarca – Japonia. Prima dintre partide, între batavi şi „leii neîmblânziţi" nu are practic miză. Olandezii au şase puncte, sunt calificaţi în optimi mai mult ca sigur de pe locul 1, în timp ce africanii au dezamăgit şi ocupă ultima poziţie a grupei, fiind eliminaţi deja pentru că nu au nici un punct. Cel mai interesant meci devine astfel cel dintre danezii lui Morten Olsen şi niponii antrenaţi de Takeshi Okada. Fiecare dintre cele două combatante are trei puncte înaintea acestui derbi pentru calificarea în optimi, în caz de egalitate Japonia fiind avantajată de golaveraj.

„În viaţă ai un număr limitat de astfel de şanse de a ajunge în optimile unui Campionat Mondial. Aşa că vom da totul pe teren în meciul cu Danemarca pentru a ne califica. Acum avem numai gânduri pozitive în cap. Am trecut peste dezamăgirea pe care ne-a creat-o înfrângerea din meciul cu Olanda", a declarat Makoto Hasebe, căpitanul naţionalei Japoniei.

La fel de încrezător în calificare este şi selecţionerul Danemarcei, Morten Olesn: „Ştim că japonezii sunt nişte luptători, ştim că au o bună pregătire fizică şi că au progresat foarte mult faţă de acum 20 de ani. Dar eu cred în calificare, am încredere în jucătorii mei că vor face cel mai bun meci de la această competiţie. Echipa mea este pregătită psihic şi fizic şi ştie ce are de făcut la acest meci".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU