17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpania impresionează înaintea CM 2010

Spania impresionează înaintea CM 2010

Reprezentativa condusă de Vicente Del Bosque, campioană europeană en-titre, se anunţă una dintre favorite la titlul mondial, ibericii umilind în ultimul amical naţionala Poloniei cu 6-0.

 

Trei victorii în trei meciuri, zece goluri marcate şi doar două primite. Acesta este bilanţul Spaniei în ultimele trei meciuri amicale jucate înaintea turneului final al Campionatului Mondial. Pentru unii nu înseamnă nimic, pentru alţii este o dovadă clară că ibericii tratează fiecare meci cu seriozitate şi că intenţionează să devină şi campioni mondiali după ce în urmă cu doi ani au câştigat Campionatul European. Ultima victorie a Spaniei s-a consemnat marţi seară, când echipa antrenată de Vicente Del Bosque a surclasat cu 6-0 naţionala Poloniei, într-un amical disputat la Murcia. Pe rând, David Villa (‘12), Silva (‘15), Xabi Alonso (‘52), Cesc Fabregas (‘59), Fernando Torres (‘76) şi Pedro Rodriguez (‘81) au marcat în poarta nefericitului Dudka. Spania, aşezată în teren după sistemul 4-3-3, a impresionat atunci când jucătorii săi au avut mingea la picior, iar primele două goluri ale întâlnirii pot fi incluse în orice manual de fotbal. Înainte să-i umilească pe polonezi, spaniolii au mai jucat cu Arabia Saudită (3-2) şi Coreea de Sud (1-0). Echipa antrenată de Vicente Del Bosque este printre puţinele reprezentative calificate la Cupa Mondială care au câştigat toate meciurile amicale jucate înainte de startul competiţiei.

 

Torres, bucuros
că a jucat şi a marcat

 

Încântat de victoria echipei sale în faţa Poloniei, dar, mai ales, de revenirea sa pe gazon după o absenţă de o lună şi jumătate, atacantul spaniol Fernando Torres a declarat: „Sunt aproape două luni de când eu nu am jucat. Antrenorul m-a folosit puţin şi sunt foarte bucuros că am şi marcat. Echipa a făcut un meci impresionant. Suntem pe drumul ce bun", a declarat Torres. După partida de la Murcia, presa spaniolă nu s-a sfiit să laude naţionala Spaniei. „Avem o echipă ca o orchestră. Jocul este de o calitate foarte bună, iar fotbaliştii se completează: când nu este unu, apare celălalt. De data aceasta au strălucit Iniesta şi Xabi Alonso", a scris Marca. „Nu putem să negăm că avem alt obiectiv decât acela de a câştiga Campionatul Mondial. Dar va fi foarte, foarte complicat", a spus selecţionerul Del Bosque. Iată echipa de start folosită de Del Bosque în meciul de la Murcia, la care au asistat 31.000 de spectatori: Casillas – Arbeloa, Piqué, Puyol, Capdevila – Xabi Alonso, Xavi, Busquets – Silva, Iniesta, David Villa.

Spania va juca la Cupa Mondială în Grup H, alături de Honduras, Chile şi Elveţia, ibericii urmând să întâlnească naţionala „Ţării Cantoanelor" în primul meci, pe 16 iunie, la Durban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS