9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Chivu, învins la Roma

Cristi Chivu, învins la Roma

Pe arena „Olimpico“ din capitala Italiei, echipa AS Roma a câştigat, sâmbătă, derbiul cu Internazionale Milano, scor 2-1. Daniele De Rossi a deschis scorul pentru gazde, în minutul 17, argentinianul Diego Milito a restabilit egalitatea în minutul 67, pentru ca Luca Toni să reuşească golul decisiv cu 17 minute înaintea finalului.
Fundaşul român Cristian Chivu a început meciul ca rezervă şi a intrat pe teren în minutul 77, în locul lui Tiago Motta. Jurnaliştii italieni l-au criticat pe căpitanul tricolorilor pentru o intrare dură asupra lui Luca Toni.
„Chivu trebuia eliminat“, a scris Gazzetta dello Sport, care i-a acordat internaţionalului român nota 5.
Presa italiană a susţinut că gestul nesportiv al lui Cristi Chivu a fost cauzat de provocările adversarilor.
„Românul a fost provocat. S-au găsit câţiva jucatori de-ai Romei care au strigat să dea mingile pe el, că şi aşa nu poate lovi mingea cu capul“, a mai scris sursa citată.
Într-un alt meci disputat sâmbătă în Serie A, echipa la care evoluează fundaşul român Dorin Goian, Palermo, s-a impus, cu 3-1, în confruntarea cu Bologna. Ex-stelistul a fost integralist la gazde, iar cotidianul Gazzetta dello Sport l-a notat cu 6,5 şi l-a lăudat: „A fost imbatabil în duelurile aeriene. Nimic nu i-a scăpat. Foarte bun jocul lui de anticipaţie. Eficace“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS