9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIon Crăciunescu: Ştiinţa şi Pandurii sunt executate

Ion Crăciunescu: Ştiinţa şi Pandurii sunt executate

Fostul mare arbitru internaţional susţine că sistemul fotbalistic de la Bucureşti acţionează împotriva echipelor oltene din Liga I.

– Cele două echipe oltene din Liga I, Pandurii şi chiar Universitatea, au emoţii în privinţa retrogradării. Cum vedeţi finalul acestui campionat pentru aceste formaţii?
– Cred că au ajuns în situaţia de acum din vina lor, dar şi din a altora. E greu însă să departajez greşelile. Investitorii de la cele două formaţii, Mititelu şi Condescu, au făcut lucruri extraordinare. În ziua de astăzi, nu este uşor să ţii o echipă în Liga I în condiţiile în care resursele financiare sunt aşa cum… sunt. Cei doi finanţatori fac lucruri fantastice din acest punct de vedere. Pe de altă parte, aş mai spune că Mititelu, din prea mult suflet, a greşit. După episodul cu îndepărtarea nejustificată a lui Nicolo Napoli, a mai greşit şi cu politica de implementare a unor jucători cu experienţă în echipa aceea tânără a Craiovei, care părea formidabilă. Dincolo, Condescu a greşit când a renunţat la Cîrţu sau când a plecat Sorin de la echipă. După acest episod, Pandurii au avut alt randament în campionat. Pe de altă parte, mi se pare că sunt şi executaţi…

Fiul meu a greşit impardonabil

– Apropo de acest subiect, al „execuţiei“: Craiova a avut parte numai în acest retur de trei greşeli de arbitraj în defavoarea oltenilor…
– Trei greşeli enorme!
– Acestea au fost săvârşite de Augustus Constantin, de fiul dumneavoastră şi de Alexandru Deaconu.
– Nu mai este un secret că după acea greşeală a băiatului meu din meciul Gloria – Universitatea 2-1, el s-a dus la FRF şi a vrut să renunţe la arbitraj. Eu am avut cu el multe discuţii, vreo 20, după acel meci. Era într-o stare incredibilă! A greşit impardonabil, asta e.
– Vorbind, în general, de erorile de arbitraj împotriva Craiovei, Mititelu afirmă că sunt comenzi de la preşedintele Mircea Sandu. Ar putea fi aşa ceva?
– Nu ştiu de la cine sunt comenzile, dar sistemul acţionează. Vă spun sigur că acţionează 100 la sută!
– Împotriva Craiovei, deci…
– Nu ştiu dacă se vrea răul Craiovei sau se vrea să se ajute alte echipe în mod indirect, dar sistemul acţionează. Şi atunci lovesc în Craiova şi în Pandurii. Nu se pot explica altfel aceste greşeli. În şase etape, Craiova a avut parte de trei greşeli mari. Nu se poate aşa ceva!
– Cum vedeţi finalul cu cele două echipe oltene din Liga I?
– Cred că vor scăpa de retrogradare.   

Ştiinţa este pe drumul cel bun

– Un cuvânt în plus despre echipa-fanion a oltenilor, Universitatea?
– Craiova este acum pe drumul cel bun. Dacă Mititelu va renunţa la Wotte, iarăşi face o mare greşeală. Mi se pare că Wotte, care a lucrat cu naţionala de tineret a Olandei, este antrenorul care trebuie acum Ştiinţei. Craiova se bazează pe un lot tânăr, iar olandezul ştie să lucreze cu un asemenea lot.
– Balaci spunea că Wotte nu prea cunoaşte lotul Craiovei!
– Normal. Noi vrem ca toate lucrurile bune să se facă repede, într-o lună sau două. Nu se poate! Şi dacă, Doamne fereşte, Craiova ar retrograda, nu cred că ar trebui să fie vreo problemă. Craiova are resurse şi, dacă ţine constant de această politică, lucrurile vor avea o finalitate bună. Chiar dacă Craiova va sta un an în Liga a II-a, eu zic că în doi-trei ani, cu lotul pe care îl are Universitatea, cu un asemenea antrenor ca Wotte şi aplicând constant politica de lot, Ştiinţa va urca până în vârful fotbalului românesc, va fi o forţă fotbalistică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII