17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorana Cârstea, eclipsă totală de formă

Sorana Cârstea, eclipsă totală de formă

Jucătoarea română cel mai bine clasată în ierarhia WTA a suferit a cincea înfrângere consecutivă, târgovişteanca fiind de nerecunoscut în acest an competiţional. În această săptămână, foarte puţine tenismene române au învins.

Tenismana Sorana Cârstea a fost eliminată încă din runda inaugurală a turneului de la Monterrey (Mexic), dotat cu premii totale de 220.000 de dolari. Târgovişteanca de 20 de ani, ocupanta poziţiei 40 în ierarhia mondială, a suferit a cincea înfrângere consecutivă, fiind învinsă cu 2-6, 3-6 de italianca Sara Errani, o jucătoare aflată cu nouă poziţii în spatele său în clasamentul WTA.
În primul set, Sorana Cârstea a beneficiat de patru mingi de break, reuşind să valorifice una singură, în timp ce Sara Errani a avut trei şanse de break şi le-a fructificat pe toate, închizând actul inaugural la doi. Condusă cu 3-1 în manşa secundă, sportiva noastră a revenit şi a egalat, 3-3, dând semne că poate să-şi adjudece victoria. Apoi a cedat trei game-uri la rând şi a părăsit terenul învinsă, chiar dacă a avut două mingi de 4-3 şi patru de 4-4. Serviciul a fost din nou marea problemă a Soranei, care a adunat mai multe puncte pe retur.
Turneul de la Monterrey este al şaselea la care a participat târgovişteanca în acest sezon, însă doar la unul singur a fost capabilă să depăşească prima rundă. Pentru simpla prezenţă pe tabloul principal al turneului de la Monterrey, Sorana Cârstea a încasat un punct WTA şi 1.725 de dolari.

Doar Matei va continua în Antalya

Lucrurile nu au decurs prea bine nici la turneul de 10.000 de dolari din Antalya, singura reprezentantă a noastră care a cunoscut succesul fiind Simona Matei, la polul opus regăsindu-se Elora Dabija şi Alexandra Damaschin.
Simona Matei (472 WTA) a obţinut prima victorie din acest an, după ce a trecut, cu 6-1, 6-3, de turcoaica Dilara Yurtkuran, posesoarea unui wild card. În optimile de finală, braşoveanca de 24 de ani o va întâlni fie pe Nudnida Luangnam (Thailanda), fie pe Magali De Lattre (Portugalia).
Tot în prima rundă, Elora Dabija (18 ani, 383 WTA) a fost depăşită de sârboaica Natasa Zoric cu scorul de 4-6, 5-7, în timp ce Alexandra Damaschin (19 ani, 549 WTA) s-a înclinat în faţa bulgăroaicei Dia Evtimova, a doua favorită la câştigarea trofeului, scor 4-6, 0-6.

Înfrângeri pe linie la Lyon

Prezentă la turneul de la Lyon (Franţa), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, craioveanca Elena „Ema“ Bogdan (17 ani, 397 WTA) a fost învinsă în turul inaugural de una dintre reprezentantele gazdelor, Stephanie Vongsouthi, principala favorită, cu 3-6, 6-7(6). Nici Laura Andrei (21 de ani, 389 WTA) nu a putut avansa în optimi, după ce a pierdut disputa cu Ellen Barry (Noua Zeelandă), scor 5-7, 5-7.
În afara Simonei Matei, altă jucătoare română care a mai îndulcit situaţia a fost Alexandra Candantu, care a cunoscut succesul în Spania, în prima rundă a turneului de 10.000 de dolari de la Madrid. Cadantu (19 ani, 655 WTA) a dispus de italianca Benedetta Davato, scor 6-1, 7-5, urmând să se dueleze în optimile de finală cu învingătoarea dintre Avgusta Tsybysheva (Rusia), a opta favorită, şi Francesca Mazzali (Italia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS