17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au fost învinşi în ultimele secunde

Craiovenii au fost învinşi în ultimele secunde

Baschetbaliştii de la SCM-U au pierdut dramatic disputa cu CSU Atlassib Sibiu, scor 80-83, după ce au condus până în ultimele 32 de secunde ale partidei. Oltenii au acuzat arbitrii că au acordat foarte uşor faulturi pentru ardeleni.

SCM-U Craiova a fost sâmbătă seară foarte aproape să mai furnizeze o surpriză în Divizia A de baschet masculin, dar trei eliminări în ultimele minute de joc (Şenai, Dragovic, Lepădat), la care se adaugă arbitrajul tendenţios, au făcut ca oltenii să piardă disputa de pe teren propriu cu CSU Atlassib Sibiu, scor 80-83.
Fără să ţină cont că întâlnesc una dintre candidatele la câştigarea titlului, baschetbaliştii antrenaţi de Paul Nicolae, susţinuţi de un public numeros, au început în forţă jocul. La finalul primul sfert conduceau cu 25-22, iar în pauza mare au intrat cu un avans de opt puncte (44-36). Şi în repriza a treia, oltenii, cu O’Darien Bassett foarte eficient şi spectaculos, au reuşit să ţină la distanţă formaţia aflată pe locul patru în prima divizie, iar la startul ultimului sfert aveau zece puncte în faţă (67-57). Numai că arbitrii întâlnirii, Faur, Vasile şi mai ales Bănică, au început să acorde cu mare uşurinţă lovituri libere pentru formaţia antrenată de Darnell Clavon. Drept urmare, SCM-U a încheiat meciul cu trei jucători eliminaţi. Ultimele secunde de joc au fost interzise cardiacilor. Sibienii au egalat pentru prima dată în minutul 39 şi 28 de secunde (80-80), apoi au mai transformat trei aruncări libere, obţinând o victorie nemeritată, dacă ţinem cont de desfăşurarea jocului.

„Arbitrajul a influenţat cumva rezultatul“

La final, antrenorul craiovenilor, Paul Nicolae, referindu-se la maniera de arbitraj, a spus: „Mulţumesc băieţilor pentru atitudinea avută vizavi de arbitraj,  căci s-au abţinut, pentru că eu zic că meciul oricum nu se termina în favoarea noastră. Astăzi şi arbitrajul a influenţat cumva rezultatul.
Puteam scăpa câştigători dacă jucătorii care au venit de pe bancă, şi aici mă refer la Elvis Lepădat, care se cunoaşte că nu are meciuri în picioare, treceau mingea în terenul advers“. Nicolae a apreciat dăruirea în joc a elevilor săi: „Modul cum au abordat băieţii acest meci ne dă speranţe că vom scăpa de retrogradare. Am făcut cel mai bun joc ca echipă, au pus suflet mult“. La SCM-U Craiova au evoluat: Harvey (4 puncte, 9 recupărări), Matic (6p), McCculough (18p), Şenai (13p, 13 rec.), Bassett (25p, 7 rec., 7 pase decisive). Au mai intrat: Dragovic (11p, 8 rec., 6 capace), Lepădat (3p), Albu.
Runda viitoare, SCM-U Craiova, care rămâne pe penultimul loc, va întâlni în deplasare echipa Energia Rovinari.

Fetele au pierdut

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova au pierdut disputa din prima rundă a grupei valorice A1 din Divizia A, fiind învinse, sâmbătă, în deplasare, de către ICIM Arad, scor 96-59 (21-13, 29-17, 18-10, 28-19). „Echipa din Arad a fost într-o zi fastă. Procentajele demonstrează acest lucru. Noi am ratat foarte mult, chiar şi în situaţii de singuri la panou, iar gazdelor le-a intrat aproape tot. Arbitrajul nu a fost nici el unul foarte fericit, astfel că s-a ajuns la acest scor la final“, a spus după joc antrenorul oltean Liviu Manea. Acesta a mizat pe jucătoarele: Drake (6p), Matthews (6), Sipoş (3), Tarţa (8). Titulară a fost şi Bozikov, o jucătoare croată achiziţionată recent de olteni. Aceasta a fost cea mai bună marcatoare pentru SCM-CSS, cu 17 puncte. Au mai intrat: Mingo (6), Simionca (9), Taylor şi Pacioga (3).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII