9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea - Lugansk 1-1

Universitatea – Lugansk 1-1

Antrenorul Wotte a început meciul amical de ieri după-amiază împotriva ucrainienilor de la Zorya Lugansk în formula: Silviu Lung jr. – Bărboianu, Găman, Barbu, Bălace – Prepeliţă, Paunovic, Trică, Gângioveanu – Dina, Florin Costea. Oltenii au deschis scorul cu un sfert de oră înainte de pauză, prin Florin Costea, „briliantul“ Craiovei reluând, cu capul, din şase metri, o centrare de pe partea dreaptă, 1-0. Cu două minute înainte de înscrierea golului, Bărboianu a fost eliminat după un fault dur la centrul terenului şi înlocuit cu Bădoi. În această repriză a mai intrat în teren şi I. Popescu, care l-a înlocuit pe sârbul Paunovic.
La reluare, Wotte a făcut o dublă schimbare: au intrat Firţulescu şi Buşu în locul „veteranilor“ Trică şi Bălace, iar după zece minute au fost efectuate alte două modificări în formaţia olteană – Mihai Costea în locul fratelui său şi Nicolae în locul lui Dina. A mai fost schimbat Gângioveanu cu Alex Piţurcă. În minutul 75, ucrainenii au egalat, 1-1, la o ezitare a lui Radu Barbu în careul mic.
Ultima partidă de verificare de pe tărâm turc este programată sâmbătă împotriva echipei Spartak Nalchik, din prima ligă a Rusiei, la care a evoluat Florin Şoavă.

Antrenament de dimineaţă

Ieri-dimineaţă, înainte de meciul cu ucrainenii de la Lugansk, alb-albaştrii au efectuat un antrenament. La prima parte a şedinţei de pregătire de ieri-dimineaţă au participat şi cele două achiziţii ale Ştiinţei din ultimele zile, Silviu Bălace şi sârbul Ivan Paunovic, cât şi jucătorii care au întâlnit apoi, după-amiază, formaţia Zorya Lugansk. Toţi aceştia au susţinut doar jumătate din antrenament, după care au plecat la hotel împreună cu antrenorul principal Wotte, restul jucătorilor din lot continuându-şi pregătirea sub comanda antrenorilor secunzi. Ologu şi Gogoşoiu s-au antrenat separat, sub supravegherea medicului Stamatescu, iar Dilevski şi Giurcă, accidentaţi, nu s-au antrenat.

Dilevski: Vreau un retur în forţă cu Ştiinţa

Singurul australian rămas în lotul Universităţii, Spase Dilevski (foto), a afirmat că actuala clasare a alb-albaştrilor, locul 14, este nemeritată. „Că vom juca la Craiova sau în altă parte este treaba clubului, eu trebuie să joc şi să o fac bine, mai ales că mai sper să prind Campionatul Mondial din vara aceasta. Îmi pare rău că au plecat Rose, Mitchell şi Baird, însă viaţa şi fotbalul merg înainte, atât pentru ei, cât şi pentru mine. Toţi ne vom continua carierele şi sper să ne fie bine.
Nu ştiu dacă este neapărat un avantaj pentru mine faptul că selecţionerul Australiei, Pim Verbeek, este compatriot cu antrenorul de la echipa de club. Poate să fie şi chinez, australian sau olandez, dacă nu eşti în formă, nu te convoacă. Degeaba ai evoluţii bune, dacă echipa nu are rezultate pe măsură, aşa că îmi doresc nespus un retur în forţă cu Universitatea.
Echipa aceasta a arătat un fotbal bun, nu se poate spune că merită actuala poziţie. Cine ştie, fotbalul are paradoxurile sale, după ce ne-au plecat câţiva jucători de valoare, poate vom avea evoluţii mai bune decât cu ei“, a spus Spase pe site-ul clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII