10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiviu Ciobotariu: Totul este bine!

Liviu Ciobotariu: Totul este bine!

Liviu Ciobotariu nu are motive de îngrijorare la jumătatea stagiului de pregătire din Antalya, fiind mulţumit de condiţiile de pregătire, de calitatea adversarilor şi de faptul că nu are jucători accidentaţi.

Tehnicianul pandurilor, Liviu Ciobotariu, are motive să zâmbească după prima săptămână de antrenamente în Antalya. Cel mai important aspect este acela că „Ciobi“ are tot lotul valid. „Deocamdată, pot spune că totul este bine, dar concluziile le tragem abia la finalul cantonamentului. Este bine, în primul rând, că nu avem probleme cu jucătorii. Apoi, mă bucur de faptul că aici am reuşit să facem antrenamente la care să lucrăm atât tehnico-tactic, cât şi fizic. În al treilea rând, aş aprecia şi calitatea meciurilor amicale disputate până acum, pe care le consider a fi nişte meciuri bune de pregătire“, a declarat Ciobotariu pentru site-ul sportingorj. Pandurii Târgu Jiu a disputat în Turcia două jocuri de verificare, 0-0 cu SV Ried (Austria) şi 3-1 cu FC Zhetysu Taldykorgan (Kahzastan), iar până la startul returului mai are de disputat alte patru, trei în Antalya şi unul la Târgu Jiu. Ultimele trei amicale vor fi abordate de Ciobotariu cu „unsprezecele“ pe care intenţionează să-l utilizeze şi în campionat. „Aceste jocuri vor fi foarte importante în stabilirea echipei cu care vom începe returul. La meciul de astăzi (miercuri-n.r.) voi folosi tot două echipe diferite, dând jucătorilor posibilitatea de a evolua fiecare 45 de minute, dar în următoarele meciuri vor juca 90 de minute jucătorii pe care intenţionez să-i titularizez în prima etapă“, a mai spus Ciobotariu.
 
Se caută formula ideală

În primele trei jocuri din Antalya, pandurii au avut posibilitatea de a evolua în fiecare partidă cel puţin o repriză, în diverse combinaţii, iar la finalul stagiului antrenorul Liviu Ciobotariu le va evalua prestaţiile. „Deocamdată, suntem în faza în care căutăm cea mai bună formulă. Până să ajungem la formula ideală, am rotit jucătorii, încercând să-i folosesc în cât mai multe combinaţii. Jucătorii au capacitate, iar eu le voi evalua randamentul. Le-am spus că toate concluziile le voi trage la final, atunci când voi face o analiză completă cu evaluări individuale, pentru fiecare jucător, dar şi pentru fiecare compartiment“, a afirmat Ciobotariu. Cum Popete, favoritul lui Ciobotariu pentru postul de fundaş dreapta, este suspendat cu Astra, tehnicianul va apela la Rusu, ca soluţie temporară, dar nu este exclusă nici utilizarea lui Ghindeanu, refăcut din punct de vedere medical. „Pentru postul de fundaş dreapta este o problemă, în sensul că la meciul cu Astra nu vom putea apela la serviciile lui Popete, acesta fiind suspendat. Din această cauză am apelat la Rusu pe acest post, dar asta poate fi considerată o soluţie de avarie. Ar mai fi şi Ghindeanu, care poate evolua foarte bine şi ca fundaş dreapta. Ghindeanu a revenit la meciuri, este refăcut 100% după problemele pe care le-a avut şi ne putem baza şi pe el pentru acoperirea acestui post dacă ar mai fi probleme în ceea ce-l priveşte pe Popete, aşa că soluţii sunt“, a mai spus Liviu Ciobotariu. Alexandru Păcurar s-a alăturat lotului echipei Pandurii în cantonamentul din Antalya, după ce a fost învoit trei zile pentru a-şi susţine examenul de licenţă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj-Napoca. Păcurar a trecut cu brio examenul, dar emoţiile mai mari au fost la aterizarea aeronavei în Antalya. Din cauza furtunii, avionul a stat o oră în aer, turbulenţele sporind şi mai mult emoţiile pasagerilor, care, până la urmă, au ajuns teferi la sol.

Amicalul cu Buzău,
devansat?

Dacă prezentarea lotului echipei Pandurii Târgu Jiu are loc cu certitudine pe 13 februarie, în Sala Sporturilor, ultimul amical al pandurilor, cu Gloria Buzău, programat în aceeaşi zi, ar putea fi devansat, data exactă depinzând de programarea primului joc din retur al echipei lui Ciobotariu. „Sigur vom juca acel meci, însă acum nu ştim exact ziua de disputare. Depindem foarte mult de ziua în care vom fi programaţi în campionat cu Astra Ploieşti. Dacă vom juca în campionat sâmbătă, atunci cu Buzăul vom juca tot sâmbătă, dar cu o săptămână înainte. Este posibil ca meciul cu Gloria Buzău să se desfăşoare vineri, dacă vom juca vineri în campionat şi cu Astra“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS