9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDe la ruşi vine înfrângerea

De la ruşi vine înfrângerea

Pandurii Târgu Jiu a pierdut primul amical disputat în Antalya, scor 0-1, cu ocupanta locului 12 din campionatul Rusiei, Amkar Perm.

Gorjenii au deplasat la Belek pentru primul test al stagiului din Antalya, cu ruşii de la Amkar Perm, un lot format preponderent din jucători tineri la care Ciobotariu i-a adăugat pe Ghindeanu şi Tremonti, ambii reveniţi după accidentări de lungă durată plus „disponibilizaţii“ Stancu, Arrieta şi Basara. Pandurii a început în formula: Livshits – Ghindeanu, Tătaru, Rada, I. Stancu – Basara, Sato (‘16, Ad. Popescu), Avramescu, Tremonti – Arrieta, Vlăduţi, iar pe parcurs au mai evoluat Diaconu, Fărcăşanu şi Popa. Ruşii, care au folosit prima garnitură, au câştigat cu golul lui Grishin, marcat în minutul 48 cu un şut din interiorul careului, după o gafă a apărării celor de la Pandurii. Antrenorul pandurilor a vrut să testeze capacitatea tinerilor jucători din lotul echipei mari de a evolua în faţa unei formaţii de primă ligă, doar o parte dintre aceştia mulţumindu-l pe Ciobotariu. „Rezultatul nu m-a interesat, ci am vrut doar să văd dacă jucătorii tineri care sunt deja în lotul echipei mari au capacitatea să joace cu o echipă foarte puternică, aşa cum a fost Amkar Perm din prima ligă a Rusiei. Unii dintre jucătorii mei au demonstrat că pot să joace la acest nivel, alţii mai puţin“, a declarat Ciobotariu pentru site-ul oficial al grupării gorjene. Şeful delegaţiei gorjene, Viorel Temelescu, a fost mai tolerant cu jucătorii care au evoluat cu Amkar Perm, evidenţiindu-i pe toţi. „Am jucat cu o echipă puternică din prima ligă a Rusiei. Noi am format o echipă din tinerii din lot şi am încercat să vedem cum răspund la un astfel de meci. Dar tinerii au făcut faţă la acest meci şi au jucat de la egal la egal cu o formaţie arţăgoasă. Antrenorul a vrut să facă echipa astfel pentru că echipa a doua avea meci mâine şi Pandurii mai au de jucat un meci puternic pe 1 februarie. Deci ambele echipe mai au de jucat câte şase meciuri“, a declarat Temelescu pentru site-ul pandurii-tg-jiu.ro.

Minori Sato, out

Japonezul Minori Sato a încheiat perioada de probă la Pandurii Târgu Jiu, antrenorul Liviu Ciobotariu renunţând la serviciile sale după meciul cu Amkar Perm. Sato nu a făcut faţă jocului, fiind schimbat după un sfert de oră cu veteranul Adi Popescu. Deşi iniţial voia să-l mai testeze la un joc, tehnicianul Liviu Ciobotariu a renunţat, lămurindu-se în privinţa potenţialului mignonului fotbalist japonez. „Japonezul nu m-a convins şi nici nu-l voi mai testa la alt meci. El va pleca din cantonament. Nu are nivelul pe care îl doresc eu la echipă“, a concluzionat Ciobotariu. Jucătorii de la Pandurii şi Pandurii II care nu au făcut parte din lotul pentru meciul cu Amkar Perm au avut programate antrenamente pe plajă şi la sala de forţă, coordonate de secunzii Gabi Mărăgărit de la Pandurii, respectiv Ion Liţoiu şi Robert Vancea de la echipa secundă. Echipa a doua a clubului Pandurii Târgu Jiu, ce se pregăteşte tot în Antalya, susţine astăzi, de la ora 15.00, primul amical al stagiului din Turcia cu coreeni de la Yonsei, formaţie ce activează în liga a doua din Coreea de Sud şi este cazată tot la hotel Kervasarai ca şi gorjenii. Meciul va avea loc pe terenul pe care se antrenează zilnic Pandurii II.

Vranjes, cel mai tare

Pandurii Târgu Jiu va aborda meciul cu SV Ried (Austria), programat pe 30 ianuarie, în altă componenţă: „La următorul amical voi juca cu ceilalţi jucători care nu au evoluat acum, dar voi mai face o serie de modificări“, a mai spus Ciobotariu pentru site-ul clubului. Atunci Ciobotariu îl va putea vedea la lucru, în premieră, într-un joc şi pe bosniacul Stojan Vranjes, ultima achiziţie a gorjenilor. Vranjes a lăsat o impresie bună în Antalya, anunţându-se deja o revelaţie pentru returul campionatului. „Deşi l-am văzut doar la antrenamente, vă spun că Vranjes este fotbalist. Este peste ce avem în echipă, fără a jigni pe cineva din lot. Se vede după cum loveşte mingea. Jucătorul s-a acomodat cu băieţii, a fost primit bine. Nici nu era greu atâta timp cât în echipă sunt mulţi jucători sârbi. O să ne ajute mult în retur“, a spus şeful delegaţiei gorjene în Antalya, Viorel Temelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS